Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кралево

Нова година 2018 Кралево,Сърбия х-л Botika 4* LAST MINUTE оферта

Номер на оферта

/

204938

Дати & цени

Цената включва

транспорт с автобус 3***,
2 нощувки със закуски в хотел 4**** HOTEL BOTIKA 4* - http://www.hotelbotika.rs/
1 обикновена вечеря на 30.12.2017г. без включени напитки
1 Новогодишна вечеря на 31.12.2017г. на блок маса с неограничено количество местни алкохолни, безалкохолни напитки и жива музика В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ TURIST 4* С ПОДСИГУРЕН ТРАНСФЕР.
водач от агенцията,
туристическа програма в Ниш,
мед. застраховка (за туристи над 65г.има доплащане)

Цената не включва

полудневната екскурзия до Крушевац ,манастирите Жича и Студеница – 20 лв. (10 EUR) при мин. 25 туристи,
доплащане за СПА процедури - масажи.
доплащане към медицинската застраховка за туристи от 65 до 70г. - 7 лв; над 70г. – 10 лв;

Програма на пътуването

1 ден /30.12.2017 г./ СофияНишКралево
Отпътуване в 7.30 ч. от София с автобус ( видео,климатик,мини-бар) в посока Калотина – НишКрушевацКралево. Престой и пешеходна разходка в третия по големина град на Сърбия- Ниш, наричан “Портата между Изтока и Запада”. и разглеждане площада на Освобождението с паметникът на Освободителите, сградата на Кметството,построена за седалище на Народната банка, Националния театър,Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус,Дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет. Челе кула-построена от черепи на сръбски войници след битката при Чегар през 1809г., като доказателство за мощта на османската армия.
Пристигане в Кралево. Той е един от редките градове в света, който е планиран според модела на Чикаго, където улиците се пресичат под прав ъгъл. Старата традиция в центъра все още е запазена. Настаняване в хотел TURIST – 4**** (www.hotel-turist.net).
Вечеря.Нощувка.

2 ден /31.12.2017г./ Кралево – манастири Жича и Студеница
Закуска. По желание възможност за посещение на две от най-прекрасните свещенни кътчета на Сърбия - православните манастири - Жича и Студеница. Двата манастира са свидетелство за славното минало на Сръбското кралство. Жичанският манастир е построен през XIII в. от синовете на Милан Обренович, първият Сръбски крал Стефан Първовенчани и неговият брат и патрон на Сърбия, Св Сава. Манастирът има огромно културно и историческо значение за държавата, тъй като в него са коронясани 7 сръбски крале. Манастирът Студеница се намира край река Студеница, чието име носи. Все още е запазена камбанарията на манастира, както и красивата църква, изградена през XII в. Църквата е украсена с красиви стенописи и с фина резба, които са направени през XIII в. и въпреки че са пострадали сериозно през вековете, са сравнително добре запазени и реставрирани. Сред стенописите най - голяма ценност представлява стенописа Успението на Богородица. Връщане в хотела. Свободно време
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ на блок маса в ресторанта на хотела.
Отворен бар – неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки . Жива музика! ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА!!! Нощувка.

3 ден /01.01.2018г./ Кралево - София
Късна закуска. Освобождаване на хотела около обяд и отпътуване за България. Пристигане в София привечер.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Кралево |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Кралево |  Нова година 2024 - Сърбия |  Нова година 2024 - Кралево

Избрани оферти