Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сараево

Нова година 2018 в Сараево - Хотел 4

Номер на оферта

/

210209

Дати & цени

Цената включва

v транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
v 3 нощувка със закуска и празнична вечеря в хотел 4* в Сараево - Hotel Hollywood - периферно разположен /безплатно ползване на басейн, сауна, фитнес и безжичен интернет/
v Посещение на Вишеград
v БОНУС! Посещение на Андричград (Каменград)
v Туристическа програма в Сараево
v Посещение на манастира Добрун
екскурзоводско обслужване по целия маршрут
v Празнична новогодишна вечеря със забавна музикална програма
v Шведска маса с широка гама от местни и международни ястия.
v Неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - ракия /от сливи, круши , грозде/, водка, ликьор, червено и бяло вино, бира.
v при ВАРИАНТ 2 включва: 2 стандартни вечери в ресторанта на хотела на блок маса, с музика, без включени напитки

Цената не включва

v екскурзия до Босненските пирамиди, цена: 10 лева не е включена входна такса за тунелите - /Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи и благоприятни климатични условия, беседа в тунелите на босненски език/. Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането. При заявяване и заплащане по време на екскурзията цената е по-висока - 15 лв.
v входни такси: музея при Босненските пирамиди - 2 босненски марки (или 1 евро), тунелите при Босненските пирамиди - 20 босненски марки (или 10 евро, тура в тунелите е на босненски език)
v екскурзия до Мостар - 30 лева, при група от минимум 25 пътуващи, и благоприятни климатични условия, /Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/. При заявяване и заплащане по време на екскурзията цената е по-висока - 35 лв.
v при ВАРИАНТ 1 - стандартна вечеря в ресторанта на хотела с жива музика – около 10 евро (без напитки), заплаща се на място на рецепция
v разходи от личен характер
v доплащане за единична стая 120 лв.
v доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
v доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
v лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Програма на пътуването

Нова година 2018 в Сараево - Хотел 4*
/АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ/

София - Вишеград - Сараево - Мостар - София
Период: 30.12.2017 г. - 02.01.2018 г.
4 дни/3 нощувки
Цена: 390,00 лв.
ПОСРЕЩНЕТЕ НАЙ-ВЕСЕЛАТА И КОЛОРИТНА НОВА ГОДИНА В БЛЯСЪКА НА ЧЕТИРИ ЗВЕЗДИ - HOTEL HOLLYWOOD 4*
Потопете се в уникалната атмосфера на едни от най-обаятелните градове на Босна и Херцеговина.
Почуствайте космополитния дух на Сараево, уюта на Мостар и каменното величие на Вишеград.

ПРОГРАМА С НАЙ-ДОБРА ЦЕНА НА ПАЗАРА, ПРЕДЛАГАЩА:
БОНУС! - Посещение на Андричград (Камнград)
БОНУС! - Посещение на най-красивия манастир в Босна и Херцеговина - Добрун.
БОНУС! - Туристическа обиколка на Сараево
Празнична новогодишна вечеря с жива музика, богато меню на блок маса и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки
Възможност за посещение на тунелите към Босненското чудо - Пирамидите (Само при благоприятни климатични условия)


1 ден:
Отпътуване от София в 5.00 часа от Руски паметник в посока Калотина. Дневен преход по маршрут София - Ниш - Крушевац - Кралево - Вишеград - Сараево. Транзитно преминаване през Сърбия.
Пристигане във Вишеград. Разходка по един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина". Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО.
БОНУС! Посещение на Андричград.
Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино.
Свободно време.
Отпътуване към Сараево, градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи.
Настаняване в хотел 4* в столицата на Босна и ХерцеговинаСараево, хотелът е периферно разположен, на гостите са предоставени за безплатно ползване - басейн, сауна, фитнес и безжичен интернет.
Нощувка.
2 ден:
Закуска
По желание с допълнително заплащане:
Посещение на босненското чудо - Пирамидите. /Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/. Тура се осъществява само при благоприятни климатични условия, в случай че няма такива, групата има свободно време в Сареаво.
Отпътуване към добилите широка популярност Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Своеобразен феномен намиращ се в непосредствена близост до селището Високо. Хълмове с правилни геометрични ъгли, който се считат за най-старото творение на човешка ръка, оформящи правилен равностранен триъгълник. Мястото се твърди, че дава едно необикновено енергийно преживяване, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Посещение на тунелите към босненските пирамиди, турът в тунелите е на английски или босненски език.
Разстоянието от паркинга на автобуса до входа на тунелите е около 300 метра по наклон. Това разстояние се изминава пеша.
Завръщане в Сараево.
След обяд туристическа програма в Сараево - Историческият музей, Джамия Али Паша, Евангелистката църква, Националният театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант.
Завръщане в хотела.
Подготовка за Новогодишната вечеря.
След 21:00 ч.
Празнична новогодишна вечеря със забавна музикална програма.
Вечерята е на шведска маса и включва широка гама от местни и международни ястия.
Неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - ракия /от сливи, круши, грозде/, водка, ликьор, червено и бяло вино, бира.
Нощувка.
3 ден:
Късна закуска.
Свободно време в Сареаво или по желание с допълнително заплащане: Екскурзия до Мостар. Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането
Отпътуване за Мостар, живописен град включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО.
Разходка в Старият град прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва, - символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар се открояват още джамията Коски Мехмед паша, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула.
Свободно време и възможност за обяд в едно от многобройните традиционни ресторантчета.
Завръщане в Сараево.
Свободно време.
Нощувка.
4 ден:
Закуска.
Отпътуване за България.
БОНУС! Посещение на най-красивия манастир в Босна и Херцеговина - Добрун.
Спирка при православния манастир "Успение Богородично“ (известен още като манастир манастир Добрун). Манастирът се намира в непосредствена близост до Вишеград, на река Рзав. Той е една от най-старите в района на днешна Босна и Херцеговина със запазени изключително стойностни стенописи.
Пристигане в София късно вечерта.
Цени може да видите: ТУК
48

Допълнителна информация

v Забележки:
Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
v Начин на плащане:
депозит - 150 лв. на човек при записване
доплащане до 10.12.2017.
v Валутни курсове:
1 лв. = 1 босненска конвертируема марка (BAM); 1 евро = 2 BAМ
v Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.
ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1710013150000592929/
25.03.2017г. , ЗАД Армеец
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
НОВОГОДИШНО МЕНЮ:
v Меню на Новогодишната вечер (блок маса)
Салати: зелева, мешана (домати, чушки и краставици), зелена, салата с бяло сирене, бобена, местна салата
Сирена: Гауда, Едамер, пушено сирене, бяло сирене, крема сирене; сирене в пергамент
Студени предястия: с пилешко месо, с телешко месо, френска салата
Топли предястия: босненски бюрек (с месо или със сирене), пърленки със спанак и сирене, печено сирене, гъби на скара, пилешки ролца,
Гарнитури: крокети, печени картофи, пържени картофи, панирани чушки, микс от зеленчуци
Студени гарнитури: пилешка шунка, телешка шунка, говеждо прошуто, карпачо, хапки със сьомга
Основни ястия: печено телешко, телешки медальони, телешка яхния, сараевско традиционно местно ястие, пълнено пилешко филе
Скара: пържола на скара, риба, босненски домашни наденички и кебабчета
Десерти: плодове, традиционни босненски сладкиши (хурмашица, баклава, ябълков пай)
Напитки: безалкохолни – сокове, минерална и газирана вода; алкохолни - сливова ракия, кайсиева ракия, гроздова ракия, водка, домашни вина и бира

Тагове

Оферти - Босна и Херцеговина |  Оферти - Сараево |  Екскурзии - Босна и Херцеговина |  Екскурзии - Сараево |  Нова година 2024 - Босна и Херцеговина |  Нова година 2024 - Сараево

Избрани оферти