Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Нова година 2018 в Шри Ланка, РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Номер на оферта

/

207477

Дати & цени

Цената включва

- Двупосочен самолетен билет София — Доха — Коломбо — Доха — София
- Всички трансфери летище - хотел - летище
- 4 нощувки със закуска и вечеря в Чилау
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Канди
- 1 нощувка със закуска и вечеря във Веянгода
- Екскурзоводска програма по така посочения маршрут
- Входни такси за посещаваните обекти
- Новогодишна вечеря
- Медицинска застраховка за целия престой
- Водач от фирмата

Цената не включва

- Летищни такси – 390 евро към юни 2017 (заплащат се задължително и подлежат на препотвърждение към датата на заминаване)
- Виза за Шри Ланка – 35 евро (заплаща се задължително)
- Допълнителните екскурзии
- Бакшиш за шофьор и екскурзовод

Програма на пътуването

Нова година 2018 в Шри Ланка

3% отстъпка от пакетните цени за ранни записвания до 31 октомври!

Наречена от Марко Поло „най-красивият остров“, Шри Ланка включва своеобразен спектър от възможности за приятен отдих. Дестинацията се характеризира с уникално древно културно наследство, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове.

Програма:
Ден 1 - 27.12.2017: СофияИстанбулКоломбо
Сборен пункт на летище София. Полет за Истанбул в 21.35 часа. Кацане в Истанбул в 00.20 часа. Полет от Истанбул за Коломбо в 02.05 часа.

Ден 2 - 28.12.2017: Коломбо — Чилау
Добре дошли в Шри Ланка. Кацане на летището в Коломбо в 15.25 часа. Трансфер до гр.Чилау, където се намира хотел Anantаya Resort & Spa 4* - продължителност на трансфера - около час и половина. Настаняване и свободно време за почивка. Вечеря.
Нощувка.

Ден 3 - 29.12.2017: Чилау
След закуска свободно време за почивка и плаж. Вечеря.
Нощувка.

Ден 4 - 30.12.2017: Чилау
След закуска свободно време за почивка и плаж. Вечеря.
Нощувка.

Ден 5 - 31.12.2017: Чилау
Закуска. Свободно време за плаж, развлечения и подготовка за празничната Новогодишна вечеря.
Новогодишно празненство.
Нощувка.

Ден 6 - 01.01.2017: Чилау — Канди
Закуска. Свободно време за почивка. В 13,00 часа отпътуване за Канди (около 3 часа и половина) — вторият по големина град в Шри Ланка, който в продължение на два века е бил столица на острова до превземането му от британците през 1815 г. Разглеждане на храма, където се съхраняват свещените зъби на Буда. Настаняване в хотел Royal Kandyan 4*. Вечеря.
Нощувка.

Ден 7 - 02.01.2017: Канди — Перадения — Пинавала — Веянгода
Закуска. Освобождаване на хотела и разглеждане на Кралската Ботаническа градина, Перадения. Разположена на площ от 147 акра, градината е създадена през 1374 година като градина за удоволствия на кралете на Гампола и Канди. В момента тук могат да се видят повече от 5000 вида дървета и растения, както и някои изключително редки видове на тропическата флора. Градината на подправките и градината на орхидеите са сред най-предпочитаните за туристите, както и 5те палмови авенюта, сред които Royal Palm Avenue, засадено през 1905 година с кокосови палми от Сейшелските острови.
Отпътуване за Веянгода като по пътя ще разглеждаме известния приют на слонове Пинавала. Създаден през 1975 г. като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство и броя на слоновете надвишава 40. Това незабравимо преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река.
Пристигане във Веянгода. Настаняване в хотел The Covanro 4*. Вечеря.
Нощувка.

Ден 8 - 03.01.2017: Веянгода — КоломбоИстанбул
След закуска ни предстои да разгледаме столицата на острова - Коломбо - търговските и резидентски части на града, крепостта, която е била някога британски административен център и военен гарнизон, крайбрежната улица, пазарите, където ще видим индуски храм и датската църква, датираща от 1749 г., както и площада на Независимостта.
Свободно време за шопинг, трансфер до летището в Коломбо. Полет за Истанбул в 21.30 ч.

Ден 9 - 04.01.2017: ИстанбулСофия
Кацане в Истанбул в 06.35 ч. Полет за София в 08.45 ч. Кацане на летище София с невероятни спомени от Шри Ланка в 09.10 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Anantaya Resort & Spa 4* - Чилау
Royal Kandyan 4* - Канди
The Covanro 4* - Веянгода

Възрастен в двойна стая - 1 295€/ 2 533 лв
Единична стая - 1 795€/ 3 511 лв
Допълнително легло възрастен - 1 275€/ 2 494 лв
Допълнително легло дете - 1 245€/ 2 435 лв
Дете без доп. легло (2 - 11.99 г.) - 1 095€/ 2 142 лв

Забележка: HB - полупансион(закуска и вечеря). Отстъпката не е калкулирана в публикуваните цени.

Необходими документи и условия на записване::
- Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването;
- Депозит в размер на 50% от сумата;
- Доплащане до 30 дни преди заминаването;

Забележка:
- Цената е калкулирана при курс на долара 1.80 лв за 1 щатски долар. В случай, че валутния обменен курс използван за създаването и ценообразуването на офертата се промени с повече от 3% в периода между датата на създаването на офертата и 30 дни преди отпътуването.
- Цената е валидна при минимум 15 души.

Допълнителни екскурзии:
Посещение на храма Зъбът на Буда Включен в екскурзията.
Храмът на зъба на Буда - в него се съхранява една от най-почитаните будистки реликви - зъбът на Буда. Най-ценното им съкровище било и все още е – зъбът на Буда, за който легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след Христа, в косите на една принцеса. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя.

Посещение на Кралската ботаническа градина Включен в екскурзията.
Първоначално е създадена като градина за отдих от цар Синхала и разширена от британците. Покрива площ от 147 акра и е прекрасна за разходки с обширните и добре поддържани зелени площи, павилиони, осмоъгълна зимна градина, място за отглеждане на папрати, гигантска Яванова смокиня и множество цветни лехи. Най-голямата атракция е Къщата на орхидеите.

Сититур на Коломбо Включен в екскурзията.
По пътя разглеждане на известния приют на слонове Пинавала. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство и броя на слоновете надвишава 40. Това незабравимо преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река. Продължаваме към Коломбо, след което предстои разглеждането на столицата на острова – търговските и резидентски части на града, Крепостта, била някога британски административен център и военен гарнизон, Крайбрежната улица, пазарите, където ще видим индуски храм и Датска църква датираща от 1749 година, както и площада на Независимостта.

Хотели по програмата:

Anantaya Resort & Spa 4* ЧИЛАУ, ШРИ ЛАНКА
Разположен до крайбрежния град Чилау, хотеският комплекс е изграден между мекия пясъчен плаж и разхлаждащата лагуна. Намира се на 66 км от международното летище в Коломбо, само на 20 минути път с кола от градчето Чилау.
Обграден от лазурните води на океана, тук можете да се отдадете на своята уединена почивка.
Стаите предлагат гледка към океана, самостоятелна тераса, двойно легло тип "king size" или две отделни легла, климатик, мини хладилник, телевизор, безплатен интернет, чай/кафе удобства, електронен сейф, телефон, баня с безплатни тоалетни принадлежности, душ с ефект "дъжд", сешоар.
На разположение на гостите са фитнес и уелнес център, басейн, възможности за плажни водни спортове. Разполага с основен ресторант, лаундж бар, бар с тераса край басейна.

Royal Kandyan 4* КАНДИ, ШРИ ЛАНКА
Royal Kandyan е 4-звезден хотел, разположен на удобно място до историческия център на Канди, на броени минути от "Храмът на свещения зъб" и търговската зона на града.
Хотелът е заобиколен от красива планинска панорама, предлага 60 луксозни помещения за настаняване, основен ресторант "King"s court", който е разположен на първия етаж, с обслужване на бюфет или a-la-carte , на разположение е бар, парк-градина, салон за красота, бизнес център, открит басейн, фитнес зала, сауна, СПА център.
Стаите са просторни, обзаведени с едно двойно легло тип "king size" или две отделни, и предлагат гледка към планината. На разположение са работно бюро, диван, сейф, климатик, безплатни тоалетни принадлежности, халати за баня, сешоар, прибори за приготвяне на чай/ кафе, безплатно - 2 бр. бутилирана вода, wi-fi, сателитна телевизия.
Има wi-fi интернет в целия хотел и е безплатно ползването му.

The Covanro 4* ВЕЯНГОДА, ШРИ ЛАНКА
Хотелът е разположен на около 15 минути път с кола от международното летище на Коломбо и на 40 минути от град Коломбо.
Насладете се на гостоприемството на The Convano, където имате възможност да усетите топлото и любезно посрещане, да се полюбувате на спокойствието на фона заобикалящата ви природата.
The Covano предлага 62 стаи за своите гости, включително и апартаменти. Всички стаи са специално проектирани с модерни удобства и луксозен интериор, за да направят престоя ви незабравим. Стаите предлагат гледка към басейна или градината, обзаведени са с легло тип" king size", телевизия със сателитни канали, безплатен кабелен интернет и wi-fi, климатик, мини бар, радио, електронен сейф, телефон, работно бюро, кафе/чай удобства, безплатно зареждане с минерална вода, безплатни тоалетни принадлежности, включително халати за баня, чехли.
На разположение на гостите са: основен ресторант "The Paprika", който предлага широк диапазон от вкусно приготвена храна от Източната, Западната и Ориенталската кухня; за веселото настроение на гостите се грижат бар OXO Lounge, T Coffe и The Engine Cafe; външен басейн, фитнес център, сауна и парна баня, тенис на маса, бизнес център, салон за красота.

Полезно за дестинацията:

Шри Ланка, която Марко Поло нарича „най-красивият остров за своите размери“, включва спектър от възможности за приятен отдих — уникално културно и древно наследство, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори с множество реки и буйни водопади. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции.

Кога да посетим?
Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Температурата в равнинните части през цялата година е от 26 до 30 ?С. Когато морето от изток е бурно, от запад е спокойно, което прави морският туризъм целогодишен.

Защо да посетим?
За много хора Шри Ланка е синоним на плаж. Тук туристът бива грижовно обслужван в бутиковите курорти, може да се гмурка до насита край кораловите рифове, да се учи да кара сърф или пък да открие своето собствено късче от рая. С плажна линия от 1 585 км, Шри Ланка е идеалното място за незабравима почивка.

Спорт и приключения
Островът е идеалната дестинация за голф, сърф, дайвинг и шнорхелинг, рафтинг, кану, полети с балон, скуба дайвинг, риболов, пешеходен туризъм и скално катерене.

СПА & Уелнес
Шри Ланка е известен със своите Aюрведа центрове и хотели, предлагащи богато разнообразие от СПА процедури, уникални масажи и терапии, йога и медитация.

Кулинарни изкушения
Дестинацията предлага богата на кулинарни изкушения кухня: ястия от различни видове ориз, къри, питу, кирибат, пълнозърнест хляб роти, идияпам (оризови спагети), уаталапалм (пудинг от кокосово мляко, захар, кашу, канела и индийско орехче), коту, оризови палачинки. Традиционно храната се сервира върху бананово листо.

Сигирия
Сигирия е известна като дом на „Крепостта в небесата“ от 5-ти век, най-фантастичното чудо на Шри Ланка. Позната е още и като „Скалата на лъва“, заради огромния скален лъв, който някога е охранявал входа. На височина 200 м са съхранени останки на дворец от края на 5-ти в. Цар Кашяпа построил града-крепост на върха на скалата, заобиколен от градини с басейни и фонтани. Сигирия е най-посещаваният исторически обект в страната. До днес са запазени гигантския трон, водоем, „Огледалната стена“, но главната забележителност е галерията — една от стените е украсена с над 500 фрески, изобразяващи полуголи жени.
Канди
Канди е била последната столица на Синхалските крале, свещено място за будистите, известно още и като Сенкадагалапура. Тук се намира храмът на Свещения зъб на Буда, който трябва да посетите задължително.

Дамбула
В Дамбула, на върха на планината, на височина 350 метра, се намира основания през 1 в. пр. н.е, действащ и до днес пещерен будистки храм (най-големият и най-добре запазеният в Шри Ланка). Храмът се състои от 5 пещери. В него се съхранява огромна колекция позлатени статуи на Буда. От изключителна важност за поклонници и учени са будистките стенописи, покриващи площ от 2 100 кв. м.

Негомбо
С репутацията си на най-либерален град в Шри Ланка, Негомбо рядко бива пропуснат от почиващите. Градът предлага множество хотели, барове и клубове и вълнуващ нощен живот. Можете да прекарате целия ден разпускайки до басейна или плажа или да посетите пазара, където ще намерите множество автентични сувенири. В ресторант или сред местните жители, непременно опитайте местната кухня. Ще останете очаровани от свежите морски специалитети и свежеството на уникалните ястия.

Виза: Българските граждани се нуждаят от виза. Mоже да я получите при пристигане.

Пари: Вносът на чуждестранна валута на стойност над 15000 щ.д. и на над 5000 шриланкийски рупии се декларира.

Здравеопазване: По време на престоя консумирайте само бутилирана или преварена вода, както и лед от такава вода. Плодовете и зеленчуците следва да се измиват старателно и да се подсушават преди консумация.

Ваксинации: Няма задължителни имунизации. Препоръчва се нощуване в климатизирани или добре изолирани помещения, за да се намали рискът от малария, пренасяна от комари.

Други: Облеклото следва да е съобразено с местните обичаи и религиозни особености.
Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата; обувките се свалят при влизане.

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Нова година 2024 - Шри Ланка |  Нова година 2024 - Коломбо

Избрани оферти