Начало / Екскурзии / Екскурзии - Скопие

Нова година 2018 в Скопие, хотел "Кarpos" 4*

Номер на оферта

/

208120

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
- 2 нощувки със закуски в хотел 4*
- Една предновогодишна вечеря (без напитки) на 30.12.
- Новогодишна Гала вечеря на 31.12 в ресторант Македонска Куќа ( на 1 км. от хотела или 10-15 мин.пеша), включваща напитки без лимит
- Пътни такси
- Медицинска застраховка с лимит на отговорност 5000 евро

Цената не включва

- Разходи от личен характер
- Друг вид хранения извън упоменатите
- Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие;
- Мед. застраховка за лица 65 г. - 89 г. – 5 лв.
- Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.

Програма на пътуването

Нова година 2018 в Скопие, хотел "Кarpos" 4*

ПРОГРАМА:

1 ДЕН: 30.12.2017
Отпътуване в 8.30 ч. от храм-паметник „Ал. Невски” по маршрут София – Перник – КюстендилКрива Паланка и Осоговски манастир – КумановоСкопие.
Посещение на Осоговския манастир „Свети Йоаким Осоговски”, разположен на склона на Осоговска планина, на 3 км. североизточно от Крива паланка.
Йоаким Осоговски е български светец, прекарал живота си като отшелник, в пост и молитва в пещера близо до манастира. Чудотворните мощи на светеца са положени в една от двете църкви, намиращи се на териоторията на манастира. Голямата манастирска църква е монументална каменна сграда с артика и куполи. Храмът е изграден за четири години от изтъкнатия майстор Андрей Дамянов - Зографски от рода Рензовци от Дебърско и е завъшен от него в 1851 г. За малката манастирска църква "Рожденство на Света Богородица" се предполага, че е изградена в края на 11 век, и обновена по времето на сръбския крал Стефан II Милутин. От най-старите стенописи са запазени само фрагменти от орнаментика на северната стена в олтара. Интериорът на църквата днес е изцяло покрит със съвременни стенописи. Иконостасът пази две забележителни икони, зографисвани вероятно от Христо Димитров, основоположника на Самоковската иконописна школа. В черквата има извор — аязмо със светена вода.
Възможност за обяд, разглеждане и свободно време.
Следобед - пристигане в столицата на Република Македония. Настаняване в хотела. Свободно време. Организирана вечеря в ресторант, с 4-степенно меню и музика на живо. Нощувка.

2 ДЕН: 31.12.2017
Закуска. 09:30 - туристическа програма, пешеходна разходка в Скопие.
Обиколката включва крепостта "Скопско кале", каменния мост на р. Вардар, старата турската чаршия - втора по големина на Балканския полуостров, след тази в Сараево, символа на Скопие - "Каменният мост", църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев, къщата – паметник на Майка Тереза и паметника на мястото на родната й къща, старата жп гара, запазила трагичния спомен от разрушителното земетресение през 1963 г., най-големия православен храм в Скопие - "Свети Климент Охридски". Обзор на "Скопие 2014" - проект на правителството на Македония за построяване на паметници на исторически личности, фонтани, скулптури и нови административни сгради в центъра на столицата. При представянето си проектът е оценен на стойност 80 млн. евро като до днес е погълнал 400 млн. евро. По-голяма част от паметниците са на площад „Пела“ и в близост до кея на река Вардар - паметниците на Гемиджиите - първите атентатори в Европа / Солунските атентати са извършени през 1903 година от група български младежи, ученици от Солунската българска мъжка гимназия. Целта им е да засегнат финансовите и икономическите интереси на западните държави в Османската империя и да ги принудят да действат в защита на българското население в Македония/, паметника на св. Климени и Св. Наум, на Св. св. Кирил и Методий, Димитър Чуповски, Никола Карев, Цар Самуил, Александър Македонски, Филип Македонски, склупторния ансамбъл на Олимпия /майка на Александър и съпруга на Филип Македонски/, паметника на император Юстиниан, паметниците на Гоце Делчев и на Даме Груев, склуптурите на Лъвовия мост, музея на Холокоста, триумфалната арка по подобие на тази в Париж - „Порта Македония“ и други. След 13:30 - свободно време за шопинг или обяд.
21:00: Новогодична вечеря (21:00 до 03:00 на 01.01.2018г). Посрещане на новата 2018 в етнически ресторант Makedonska Kuka ( македонска къща) с много настроение и музика на живо, богато меню и неограничено количесво алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

3 ДЕН: 01.01.2018
Закуска. Свободно време са сауна или спа. Отпътуване за България около 12:00. Пристигане в София вечерта.
Край на програмата!

Цена на възр. в двойна стая: 299 лв.
Единично настаняване: 370 лв.
Дете до 11.99 г. без легло: 160 лв.
Дете до 11.99 г. на допълнително легло: 210 лв.
Депозит 50% при резервация. Доплащане до 30 дни преди отпътуване.

Забележки:
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста
Срок за уведомление при недостигнат брои туристи: 20 дни преди датата на пътуване
Необходими документи: валидна лична карта
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за Република Македония
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал + 2 копия/
Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.
Туроператорът издава застраховки "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро.
Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2.

Информация за хотела: Кarpos 4*
Местоположение: Hotel Karpos е разположен на 2 километра от центъра на Скопие ( 20 мин. пеша). Пред хотела има автобусна спирка. На 10 минути пеша се намира търговски център.
В стаите: Хотелът предлага модерно обзаведени стаи със самостоятелна баня, LCD TV със сателитна телевизия, климатик, минибар, кана за чай и кафе, работно бюро. В целия хотел е осигурен безплатен достъп до Wi-Fi интернет. В стаите - и кабелен.
На територията: На разположение на гостите на хотела са сауна, спа с възможност за масажни процедури, фитнес. Ресторантът на хотела разполага с открита тераса и предлага местна и интернационална кухня. Сервира всекидневно богата закуска на шведска маса. Осигурени са частни паркинги на открито и закрито.

Меню на гала вечеря 31.12.2017г.
- Салата: микс от свежи зеленчуци: домати, краставици, цвекло, зеле и моркови
- Ордьовър: видове пушено месо, сирене, кашкавал, млечна салата, домашна пита и салалта "прилеп"
- Основно ястие: печено свинско със сос, пилешко с бекон и кашкавал (гарнитури и домашен хляб)
- Новогодишен десерт
- Неограничени алкохолни напитки: местна ракия, узо, водка и коняк, бяло и червено вино, бира "скопска" и/или "златен дъб"
- Неограничени безалкохолни напитки: кока кола, фанта, газирана и мин. вода

Тагове

Оферти - Македония |  Оферти - Скопие |  Екскурзии - Македония |  Екскурзии - Скопие |  Нова година 2023 - Македония |  Нова година 2023 - Скопие

Избрани оферти