Начало / Екскурзии / Екскурзии - Върнячка баня

Нова година 2018 във Върнячка баня, Сърбия - хотел "Престиж''

Номер на оферта

/

208000

Дати & цени

Цената включва

- 3 нощувки в хотел 3***+ апартхотел „Престиж“ (за 2, 3 и 4 туриста)
- 3 закуски на блок маса
- 1 стандартна вечеря на блок маса
- 1 празнична вечеря на 01.01. с жива музика, богато меню и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки /ресторант „Цицино сокаче“/
- транспорт с туристически автобус
- водач от фирмата организатор
- екскурзоводско обслужване
- групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД „Дженерали“

Цената не включва

- 1 празнична Новогодишна вечеря с жива музика, богато меню и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки /ресторант „Цицино сокаче“/ – 45 евро
- екскурзия до град Кралево и манастирите Жича и Любостиня – 12 евро (при група минимум 25 души, заявява се предварително)
- доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. – 5 лева;
- курортни такси (заплащат се на място в хотела) – 5 евро

Програма на пътуването

Нова година 2018 във Върнячка баня, Сърбия - хотел "Престиж""

ПРОГРАМА:

1 ден: 30.12.2017 /СОФИЯ КПП КАЛОТИНА – КРУШЕВАЦ– ВЪРНЯЧКА БАНЯ/
Възможност за отпътуване в 00:00 часа по маршрут ВАРНА, ШУМЕН, РАЗГРАД, РУСЕ, БЯЛА, ПЛЕВЕН – с предварително запитване)
Отпътуване от СОФИЯ в 06.30 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване по маршрут: София – ГКПП Калотина – Пирот – Крушевац – Върнячка баня.
Пристигане в град Крушевац, който през 1387г. е бил столица на владенията на сръбския княз Лазар. Туристически тур с местен екскурзовод: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., Църквата „Св.Георги“, Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на цървата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Посещение на Залата с уникалните исторически мозайки. Свободно време за пазар и разглеждания.
Отпътуване за Върнячка баня. Той е Курортен комплекс с най-добра балнеологична слава и най-стари традиции в съседна Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за здравна терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IVв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение и профилактика на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи, гинекологични проблеми.
Настаняване в хотел. Почивка. Туристически тур на курорта с местен екскурзовод. Свободно време за използване активите на хотела и СПА центъра. Вечеря. Нощувка.

2 ден: 31.12.2017 /ВЪРНЯЧКА БАНЯ – КРАЛЕВО* – МАНАСТИР ЖИЧА* – МАНАСТИР ЛЮБОСТИНЯ* – ВЪРНЯЧКА БАНЯ/
Закуска. Свободно време във Върнячка баня. По желание полудневна екскурзия до Кралево и манастирите Жича и Любостиня (с допълнително заплащане).
Днешното си име град Кралево носи от 1882г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I /един от сръбските владетели/. Разходка в центъра на града.
Посещение за манастира Жича – “Кралския храм” построен от тухла и камък. Една от най-големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Първовенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217г. Жича е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови.
Отпътуване за манастира Любостиня, намиращ се в южно–централния регион на Сърбия, в долината на река Любостиня, близо до град Тръстеник. Съществува легенда за него, че е открит от княз Лазар Храбелянович и княгиня Милица през 1388 година. След битката на Косово поле, когато княз Лазар бил убит, Милица станала монахиня там. В архитектурно отношение храмът е посветен на църквата “Успение на Света Богородица“, принадлежаща към училище Морава. Манастирът е известен с богатия си и пищен екстериор, с изваяни прозорци и розети. Връщане в хотела във Върнячка баня. Свободно време за ползване на СПА активите. Празнична Вечеря. Нощувка.

3 ден: 01.01.2018 /ВЪРНЯЧКА БАНЯ/
Късна закуска. Свободно време за ползване услугите на хотела и СПА центровете. По желание традиционна сурвакарска обиколка като част от сръбския фолклор. Празнична Гала Вечеря. Нощувка.

4 ден: 02.01.2018 /ВЪРНЯЧКА БАНЯ – НИШ – СУКОВСКИ МАНАСТИР – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за град Ниш – разположен на брега на река Нишава: разглеждане на площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г. , сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаване по пътя за България. Посещение на Суковски манастир – от бившите Западни Български покрайнини. Пристигане в България .

ЦЕНА: 299 лв.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Върнячка баня |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Върнячка баня |  Нова година 2023 - Сърбия |  Нова година 2023 - Върнячка баня

Избрани оферти