Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Нова година 2020 в Албания

Номер на оферта

/

230464

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*3 нощувки в района на Дуръс и Ривиерата;
*3 закуски;
*2 стандартни вечери (без включени напитки);
*Празнична новогодишна вечеря с жива музика, богато меню, с включена неограничена консумация на напитки местно производство;
*Пешеходна разходка в центъра на Дуръс;
*Посещение на Елбасан;
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
*Водач по време на пътуването

Цената не включва

*Входни такси за посещаваните по маршрута обекти;
*Екскурзия до Круя и Тирана (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси);
*Екскурзия до Берат (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси);
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Възможност за отпътуване от следните градове: Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Чирпан и Пловдив, срещу доплащане!!!


30.12.2019 г.
СофияДуръс, Албания

Отпътуваме от София в 05:00 часа по маршрут: СофияДуръс. Пристигаме в Албания в късния следобед.
Разположен на брега на Адриатическо море, на една ръка разстояние от бреговете на Италия, Дуръс е само на 33 км от столицата Албания. Красивото му крайбрежие си съперничи по очарование с плодородните равнини, които обграждат древния град. В миналото Дуръс е бил част от Българското царство и се казвал Драч. Днес съвременният курорт предлага, освен чудесни условия за морски отдих, също така и интересни забележителности, свързани с историческото минало на селището. Интерес представляват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани.
Разходка в Дуръс. Средиземноморският климат прави зимата тук мека, като слънчевите дни са много романтични. Градът е втори по големина в Албания и е най-голямото пристанище и развлекателен център в страната. Възможност за разходка по крайбрежната алея, където ще можете да направите снимки на модерния пешеходен кей, оформен атрактивно като висящ въжен мост. Продължаваме до северния край на залива, където в морето навлиза друг кей. Следва нова архитектурна изненада - върху кея е изградено широко, бяло и модернистично стълбище, превърнало се в най-доброто място за снимки в града.
Свободно време за почивка на чаша ароматно еспресо или знаменития коняк "Скендербег", получил своята популярност още от времето на комунизма заради високото си качество и уникален вкус.
Настаняване в хотел в района на Дуръс и Ривиерата. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
31.12.2019 г.
ДуръсБератДуръс
Закуска. Свободно време или, по желание и с допълнително заплащане, екскурзия до белия град на Албания - Берат.
Пътят ни ще премине през района, наричан "градината на Албания", за да стигне до планината, където се извисяват върховете Томор и Шпираг. Обвити в легенди, те са като покровители на стария град Берат, скътали легендарна любовна история, която ще разберете, ако пътувате с нас. Приказният Берат е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Крепостта му е една от най-старите и най-големи в Европа. Няколко пъти разрушавана и отново изграждана, тя впечатлява с красив изглед към града и реката под нея, както и със запазените православни църкви. Възможност за посещение на известния музей „Онуфри”, където се съхранява една от най-интересните колекции от икони на Балканите и посетителите могат да се докоснат до уникалното "онуфриево червено".
Свободно време за обяд, покупки и разходка в модерния долен град на Берат, където са колоритните квартали „Мангалем” и „Горица”. Белите къщи с керемидени покриви се изкачват по склона на хълма и се оглеждат във водите на река Осум. Връщане в хотела.
20:00 ч. Празнична Новогодишна вечеря с жива музика и богато меню, с включена неограничена консумация на напитки местно производство.
Нощувка

ТРЕТИ ДЕН:
01.01.2020 г.
Дуръс – Круя – ТиранаДуръс

ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!

Късна закуска. Свободно време или, по желание и с допълнително заплащане, екскурзия до Круя и Тирана.
Круя е сърцето на Албания, родното място на националния герой Георги Кастриоти Скендербег и едно от най-посещаваните градчета в страната. Още от далеч ще забележите каменния замък, извисяващ се над долината, приличащ на разперени орлови криле. Днес сградата е музей, в който е представена историята на Албания, като специално място е отделено за живота и делото на Скендербег - бореца за независимостта на Албания от Османската империя. В града се намира и Националният етнографски музей, който е разположен в стара къща, съхранила експонати с над 500-годишна история.
Свободно време за обяд и разходка сред дървените дюкянчета на автентичния средновековен пазар в Круя. Пазарът привлича туристите с уникалните ръчно изработени сувенири от алабастър и маслиново дърво и със сребърни филиграмни бижута, изкушаващи всяка дама.
Следващата ни спирка е Тирана. Столицата носи атмосфера, която няма да намерите никъде другаде - сложна и очарователна смесица от съвременна архитектура и паметници на бурното историческо минало. Разходка по площад "Скендербег", покрит с разноцветен мрамор от различните краища на Албания. Ще видим паметникът на националния герой на Албания, джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Възможност за поглед от високо от панорамното въртящо се кафене на Тирана.
Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
02.01.2020 г.
ДуръсЕлбасанСофия

Закуска. Отпътуване за България.
Кратка спирка в Елбасан и възможност за последни покупки. Разположен на брега на река Шкумбини, Елбасан възниква още през I век под името Скампа. С днешното си име се сдобива много по-късно – през XV век, когато попада под управлението на султан Мехмед II. По това време областта е под османско владичество. Днес градът представлява интересна смесица от източни, средновековни и модерни сгради, които се редят от двете страни на тесни калдъръмени сокаци или модерни улици.
Пристигаме в България късно вечерта.





=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Нова година 2024 - Албания |  Нова година 2024 - Дуръс

Избрани оферти