Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Нова година - Флоренция

Номер на оферта

/

210076

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Флренция;
Самолетен билет Пиза – София;
Летищни такси;
1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x 20 см;
Чекиран багаж до 15 кг;
5 нощувки със закуски в съответния хотел във Флоренция;
Трансфер летище Флоренция - хотел и гара Санта Мария Новела – летище Пиза;
Пешеходна обиколка на Флоренция с екскурзовод на български език.

Цената не включва

Сити такса във Флоренция – 4 евро на човек на вечер;
Посещение на галерия Уфици – 55 лв. на човек;
Mедицинска застраховка - 2 лв на човек на ден;
Слушалки по време на обиколката на Флоренция – 3 евро на човек;
Разходи от личен характер;
Билети за градски транспорт, входни такси.

Програма на пътуването

Програма

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Флоренция, разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Флоренция, трансфер на 30.12.2017 летище Флоренция – хотел и трансфер на 04.01.2018 гара Санта Мария Новела – летище Пиза, самолетен билет на 30.12.2018 СофияФлоренция с „Алиталия” или „Луфтханза” с прекачване в Рим, Франкфурт или Мюнхен и самолетен билет на 04.01.2018 ПизаСофия с директен полет на авиокомпания Ryanair (в пакетната цена са включени летищни такси, 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см и 1 багаж за чекиране до 15 кг).

1 ден
30.12.2017 – Отпътуване от летище София за Флоренция с полет на „Алиталия” или „Луфтфарза” с прекачване. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден
31.12.2017 - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата „Санта Кроче” (отвън), катедралата „Санта-Мария-дел-Фиоре”, площада на Сеньорията. Свободен следобед. Нощувка.

3 ден
01.01.2018 - Закуска. Свободен ден във Флоренция. Нощувка.

4 ден
02.01.2018 - Закуска. Свободен ден във Флоренция. Възможност за факултативна програма - разглеждане на галерията Уфици с доплащане 55 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 13 евро, се плаща на място; посещението се организира при минимум 6 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Нощувка.

5 ден
03.01.2018 - Закуска. Свободен ден във Флоренция. Възможност за самостоятелна разходка до моста „Понте Векио” и двореца „Пити". Бихте могли да посетите музея Галерия на Академията, където се съхранява една от най-известните ренесансови творби - скулптурата „Давид” на Микеланджело. Нощувка.

6 ден
04.01.2018 - Освобождаване на хотела до 12.00 часа. Свободно време. Самостоятелно придвижване до гара Санта Мария Новела. Трансфер с шатъл автобус до летището в Пиза. Полет до София в 18:30 ч. Пристигане на летище София в 21:30 ч.

Забележка: Часът на полета на Ryanair е обявен по разписанието на авиокомпанията през юли 2017. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Категория A - хотел Dante*** - централно разположен, на 20 мин. пеша от гара “Санта Мария Новела” и на 10 мин. пеша от площад “Синьория”;
Категория B - хотел Grifone**** - централно разположен, на 45 мин. пеша от гара “Санта Мария Новела” и на 30 мин. пеша от площад “Синьория”;
Категория C - хотел San Giorgio*** - централно разположен, на 5 мин. пеша от гара “Санта Мария Новела” и на 15 мин. пеша от площад “Синьория”;
Категория D - хотел Delle Nazioni*** - централно разположен, на 2 мин. пеша от гара “Санта Мария Новела” и на 20 мин. пеша от площад “Синьория”.


Забележка:
Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през май 2017. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО:
При нощувки във Флоренция туристите заплащат задължително градска такса 4 евро на човек на вечер при настаняване. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
депозит от 50% при записване;
доплащане - до 15 дни преди отпътуване;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валидна лична карта или международен паспорт;
За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
Медицинска застраховка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмите в сравнение с описаните в настоящата оферта, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата, продължителността на светлата част на деня и други важни подробности. Два дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в настоящата оферта мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 6 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията;

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Нова година 2023 - Италия |  Нова година 2023 - Флоренция

Избрани оферти