Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

LAST MINUTE!!! Нова година в Москва и Санкт Петербург + Руска тройка

Номер на оферта

/

227573

Дати & цени

Цената включва

*самолетни билети София – Москва, Москва – София;
летищни такси - 100 евро (196 лв.) към 10.11.2017 г. (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет) ;
*трансфери летище– хотел – летище ;
*три нощувки със закуска в хотел Космос 3 * в Москва;
*четири нощувки със закуска в хотел Москва 4 * в Санкт Петербург;
*билет за влак „Сапсан” /2-ра класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
*описаните в програмата екскурзии;
*слушалки по време на екскурзоводната програма;
*екскурзоводски услуги на български език;
*входни билети за музеите;
*транспорт с автобус по програмата;
*медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ с лимит на отговорност 30000 евро (за лица до 65 години);
*водач от агенцията по време на цялото пътуване.

Цената не включва

*стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България,1 бр. цветна снимка паспортен формат, попълнен от туриста формуляр от Консулството);
*празнична Новогодишна вечеря в р-т Булгар - 120лв.;
*входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
*посещение на балетно представление в Мариински театър в Санкт Петербург – цена на запитване;
*разходи от личен характер

Програма на пътуването

========


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
ПРОМО цена от 2099 лв.!
БОНУС - посещение на фестивала "Ледената Москва"!

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!!!

ПЪРВИ ДЕН: 28.12.2018 г.
Москва
Излитане от София Терминал 2 в 15,30 часа с авиокомпания „България Ер” за Москва. Пристигане в Москва на летище „Шереметиево” в 19.15 часа. Посрещане от лицензиран екскурзовод и трансфер до хотел Космос 3*.
Настаняване в стандартни стаи.
При възможност денят ще продължи с тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км, една от най-старите и добре запазени улици в Москва.
Нощувка.


ВТОРИ ДЕН: 29.12.2018 г.
Москва
Закуска. Среща с екскурзовода в лобито на хотела за обзорна екскурзия на град Москва.
Посещение на храма "Христос Спасител". Катедралният храм е най-високата православна църква в света. Построен е в знак на благодарност към Бог за неговата помощ и закрила в труден период за Русия по време на Отечествената война през 1812 година. Той е паметник на руския народ - на неговата смелост и героизъм.
Посещение на Третяковската галерия. С 62-те зали и около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX в. в света. Галерията претърпя десетгодишен ремонт и разширяване. Дори с удвоена изложбена площ, само 5 процента от нейната колосална сбирка може да бъде изложена наведнъж. Основополагащата част на смайващата колекция от произведения на изкуството е завещана на Москва от богатия търговец П. М. Третяков през 1892 г. В нея преобладават творбите от XIX в., към които се добавят по-късните държавни откупки. В първите десетилетия на XX в. руските художници са в авангарда на европейското изкуства и творбите на Кандински, Шагал и Малевич са изложени тук. Друга основна атракция е изключителната сбирка от икони от XI в. Главната галерия датира от началото на XX в., великолепна сграда в руския ар нуво стил, която включва в себе си и дома на Третяков.
Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 30.12.2018 г.
Москва
Закуска. Среща на рецепцията на хотела с екскурзовода.
Днешният ден ще отделим отново, за да разгледаме забележителностите на Москва. Ще отидем на Червения площад и Кремъл. Червеният площад е любимо място не само на туристите, но и на московчани. Заедно с Кремъл площадът е включен в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО през 1990 г. Катедралата „Василий Блажени” с кръглите си брилянтно оцветени куполи прилича на замък от приказките. Построена по времето на Иван Грозни през 1550 г. след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света. Ще видим още Мавзолея на Ленин, улица „Тверская”, улица „Нови Арбат” и Кутузовский проспект, Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Болшой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика), парк „Горки” и Московския университет, откъдето се разкрива прекрасна панорама към града.
Следва посещение на Оръжейната палата, където се съхраняват повече от 4000 предмета от XII в. до 1917 г. Тук се намира смайваща колекция от 10 яйца на Фаберже - сложни минисветове, поръчани като подаръци от руските царе на гениалния бижутер Петер Карл Фаберже, който става придворен златар през 1885 г. В Елмазния фонд ще видим царските корони на династията Романови, скиптъра на Екатерина Велика – увенчан от диаманта „Орлов”, подарък от нейния любовник граф Орлов, инкрустираната с диаманти корона, както и диаманта „Шах”, подарен на цар Николай I от шаха на Иран. На Катедралния площад се намират църквите „Успение Богородично”, която е главният катедрален храм на руската държава, в нея са били коронясвани князе, царе, императори и глави на руската православна църква, храм „Благовещение”; Архангелска църква - мястото, където са погребани редица руски владетели, вкл. Иван Грозни.
Връщане в хотела след края на екскурзията.
По желание – посещение на уникалния фестивал „Ледена Москва”. Това пъстро, весело, празнично събитие се провежда през декември и януари в Парка на победата в руската столица. Както подсказва името, тук основната атракция са зимата, снегът и ледът. Посетителите ще могат да се попързалят на ледени пързалки, да се полюбуват на ледените фигури и да се насладят на шоу представленията, да потанцуват под музиката на известни диджеи, да се разходят из Рождественските базари, да вземат участие в украсата на коледните елхи (в Русия Рождество Христово се празнува на 6 януари), както и да се възползват от невероятния шанс да преживеят Коледа два пъти! Не напразно „Ледената Москва” се приема за украшението на зимния сезон в северната столица. (Транспортът и входната такса се плащат допълнително: около 15 евро за възрастен и около 10 евро за деца до 14 години.)
Свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 31.12.2018 г.
Санкт Петербург
Закуска.
Трансфер до Ленинградската гара. Заминаване за Санкт Петербург със скоростния влак „Сапсан”. Пристигане в най-красивия град на Русия. Посрещане от лицензиран екскурзовод.
Настаняване в хотел Москва 4* в стандартни стаи.
Празнична Новогодишна вечеря (с доплащане).
Честита Нова Година!
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 01.01.2019 г.
Санкт Петербург
Късна закуска.
Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“.
Връщане в хотела. Нощувка

ШЕСТИ ДЕН: 02.01.2019 г.
Санкт Петербург
Закуска. Среща на рецепцията на хотела с екскурзовода.
Вторият ден на Новата година, който посрещаме в един от най-красивите градове на света, ще посветим на Исакиевския събор и на посещение на невероятния Ермитаж.
Исакиевският събор е проектиран през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд. Официално сградата е завършена през 1858 г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Това на практика се осъществява. Днес огромният позлатен купол на Исакиевски събор може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. Посетителите на храма имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Петербург.
Следва посещение на Ермитажа. Този колосален по размерите си музей възниква през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II. Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на Древногръцката, Античната и Средновековната култури, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на VI-XIX век. Ще посетим и ансамбъла Дворцов площад.
Връщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 03.01.2019 г.
Санкт Петербург
Закуска. Среща на рецепцията на хотела с екскурзовода .
Отпътуване за Царское село - лятната парадна императорска резиденция. Предстои ни екскурзия в Царское село (гр. Пушкин), който се намира край Санкт Петербург. През своята история Царское село е било център на великата империя, в който се решавали политическите съдбини на Русия и Европа, уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят. Царское село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите. Царское село е преживяло години на разрушения и възстановяване, то възхищава всеки, който е посетил това място.
Следва посещение на Извънградските императорски резиденции с Екатерининския дворец, който се намира в Царское село. Строителството на двореца е започнало през 1717 г. по поръчка на Петър Велики, като подарък за неговата втора съпруга Екатерина I и в първоначалният си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царское село и решава, че именно там ще бъде нейната главна лятна резиденция.
Ще имаме възможност да видим точно копие на Кехлибарената стая, открито от Владимир Путин през 2003 г. Събитието беше акцент в празненствата по случай 300 години от основаването на града. Екип от най-добрите реставратори започва работата си през 1979 г., използвайки автентични снимки и рисунки на помещението. Те пресъздават до сантиметър цялостния дизайн на стаята. По-малко копие на Кехлибарената стая има и на друго място - в Клайнмахнов, близо до Берлин.
На връщане от Царское село ще Ви предложим незабравимо снежно преживяване – да се повозите на руска шейна, теглена от три дорести коня, позната като „Руска тройка”! Усетете очарованието на руската зима, романтиката на пътуването с шейна в дълбокия сняг, красотата на това непосторимо изживяване. ВАЖНО: На записалите се за програмата до 30.09.2018 г. Туристическата агенция подарява това незабравимо приключение като бонус!
Следобед продължаваме нашето пътешествие в Санкт Петербург с посещение на Юсуповския дворец. Юсуповският дворец е фамилна княжеска резиденция в Санкт Петербург. Той е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Дворецът е с отлично запазени автентични луксозни апартаменти и бални зали от 19 век. Служил е за провеждането на най-бляскaвите балове в цял Санкт Петербург. Ще посетим експозицията "Убийството на Распутин".
Връщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 04.01.2019 г.
Санкт Петербург
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с бърз влак „Сапсан” в 07.00 ч. Пристигане в Москва . Посещение на пазара „Измайлово”. Това е един от десетте най-атрактивни пазари в света. Преди отпътуване за България ще имате възможност за последни покупки - от най-обикновени сувенири до най-модерните технически средства – тук ще намерите всичко - бижута, антикварни стоки, предмети от руския бит. Освен това ще се насладите и на атмосферата на това място, посещавано от московчани и туристи от цял свят.
Трансфер до летище „Шереметиево” за полет до София в 20.20 ч. Кацане в София в 22.30 ч.

========


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Last minute оферти - Русия |  Last minute оферти - Москва

Избрани оферти