Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

Нова година в АЛБАНИЯ: Тирана, 3 нощувки с вкл. гала вечеря. Потърдена!

Номер на оферта

/

212742

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
- Всички пътни и магистрални такси;
- 3 нощувки на закуски в хотел “Doro City” 4* в Тирана /категоризацията е определена по албанското законодателство/http://www.hoteldorocity.com/;
- Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро;
- Панорамна и пешеходна обиколка на столицата Тирана;
- ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с жива музика и безлимитни напитки;
- Бонус – посещение на Охрид (Македония) на отиване;
- Бонус – посещение на Скопие (Македония) на връщане;
- Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

- Стандартни вечери в хотела – 10 евро на човек на вечер;
- Допълнителни екскурзии:
- ДУРЪС И КРУЯ : цена на екскурзията: 25 евро при минимум 20 желаещи;
- Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
- Доплащане за мед.застраховка зa лица от 2 до 5 год. и от 64 до 75 год. години - доплащане на застрахователна премия – 4.00 лева за целия престой;
- Разходи от личен характер;
- Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Ориентировъчни входни такси:
-Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /? 3лв./

Програма на пътуването

СОФИЯ-ТИРАНА-КРУЯ-ДУРЪС-СОФИЯ

/без нощен преход/

Дата: 30.12.2017

4 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ със закуски и празнична новогодишна вечеря в хотел “Doro City” 4* - Тирана

Цена на човек в двойна стая: 479 лв.
3-ти възрастен в двойна стая: 429 лв.
Дете от 0 до 5,99 год. с 2-ма възрастни в стая: 139 лв.
Дете от 6 до 11,99 год. с 2-ма възрастни в стая: 349 лв.
Доплащане за единично настаняване: 130 лв.


ПРОГРАМА

1-ви ден: /30.12.17/ - София-Охрид-Тирана
Отпътуване в 06.30 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, София за Албания по маршрут СофияКюстендил–Гюешево–Скопие-Охрид-Тирана (540 км). По пътя-Бонус: кратка спирка за посещение на Охрид (Македония) и свободно време за обяд или разходка в стария град. Отпътуване за Тирана-столицата на Албания. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Пристигане в Тиранал Настаняване в хотел Doro City 4* намиращ се в централната част на Тирана. Вечеря /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

2-ри ден: /31.12.17/ – Тирана-Круя-Дуръс
Закуска. Свободен ден в Тирана или по желание екскурзия до Круя и Дуръс. Отпътуване за Круя, място свързано с албанската история и националния герой на страната Скендербег. Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/. След обяд отпътуване за Дуръс, най-стария град в Албания и най-голямото пристанище на страната на Адриатическо море. Пешеходна разходка в града с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула, православната църква, руините на крепостните стени, парка на 1000 палми и къщата на Зогу I, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3 евро). Връщане в хотела в Тирана. Време за почивка и подготовка за новогодишната нощ. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с жива музика и караоке в хотела-напитка за Добре дошли, 6 степенно меню, неограничени безалколони и алкохолни напитки, шампанско в полунощ. Нощувка.

3-ти ден:/ 01.01.18/ -Тирана
Закуска. Този ден е посветен на почивка и на албанската столица Тирана. Около обяд панорамна и пешеходна обиколка на централната часта на града /включена в цената/ с разглеждане отвън на: старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време за самостоятелна разходка в модерния град и самостоятелно прибиране до хотела. Вечеря /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

4-ти ден:/ 02.01.18/ – Тирана - София
Закуска. Закуска. Отпътуване за България. По пътя-Бонус: кратка спирка за посещение на град Скопие (Македония) и свободно време в „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.

Описание на хотела:
Хотел „Doro City“ се намира в Тирана, Албания, на кратко пешеходно разстояние от центъра на града и всички основни забележителности. В района се намират много магазини, главна търговска улица и МОЛ. Хотелът разполага с изискан а-ла-карт ресторант и бар. Всички стаи в хотел Doro City предлагат климатик и Wi-Fi достъп. Те са изискано обзаведени и разполагат с кът за сядане, бюро и телевизор с плосък екран. Самостоятелната баня е оборудвана с душ и сешоар.Всяка сутрин в ресторанта се сервира закуска. За гостите на хотела работят ресторант и снек-бар. Допълнителните удобства в хотела включват магазин за сувенири, рум-сървиз, химическо чистене. Гостите могат да се отправят на разходка по оживените улици на Тирана или да се насладят на питие в местното кафене. В Тирана има няколко парка, идеални за ободряващи разходки.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  Нова година 2024 - Албания |  Нова година 2024 - Тирана

Избрани оферти