Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Нова година в АЛБАНИЯ, от София и Пловдив, включени вечери - хотели 4*

Номер на оферта

/

210854

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт по описания маршрут.
- 3 нощувки със закуска и вечеря в хотел в Дуръс.
- Новогодишна гала – вечеря в ресторанта на хотела с програма и жива музика.
- Полудневна екскурзия до Дуръс.
- Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
- Кратък престой в Скопие на отиване и в Охрид на връщане.
- Представител на туроператора.

Цената не включва

- Целодневна екскурзия в Круя и Турана. Цена - 25 лв. на човек - при минимум 30 човека.
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
- Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 02 930 23 55
- Туристическа такса в размер на 1 евро на човек на ден.

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА В АЛБАНИЯ
автобус от София и Пловдив

Дата: 30.12.2017 г. - потвърдена

3 нощувки със закуска и вечеря в хотел в Дуръс + Новогодишна гала – вечеря в ресторанта на хотела с програма и жива музика
Полудневна екскурзия до Дуръс

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА

KOMPLEXI FAFA PREMIUM 4*
www.fafa.al/web/en/

STANDARD ROOM
Възрастен в двойна стая: 362 лв.
2 възрастни + 1 дете(2.00-5.99): 854 лв.
2 възрастни + 1 дете(6.00-11.99): 960 лв.

SANDY BEACH RESORT 4*
Възрастен в двойна стая: 438 лв.
2 възрастни + 1 дете (0.00-2.99): 996 лв.
2 възрастен + 1 дете (3.00-11.99): 1006 лв.


ПРОГРАМА
Първи ден 30.12.2017
Отпътуване от Пловдив в 03.00 oт Пловдив (ОМВ Санкт Петербург), от София в 05.00 ч. от (Александър Невски). Пътуване по маршрут София - Гюешево - Скопие- Тетово - Струга - ЕлбасанОхрид - Дуръс (600 км). Кратък престой и свободно време в Скопие. Пристигане в Дуръс следобед. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 31.12.2017 - Трети ден 01.01.2018
Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Дуръс, най-древния град в Албания с 3000 годишна история. Разглеждане на градските забележителности - Амфитеатъра на римския император – Адриан, който е и най-големия на Балканите, Археологическия музей, Венецианската кула, главното пристанище на Албания и крайморския булевард. Връщане в хотела. Подготовка за Новогодишната нощ. Посрещане на Нова година в ресторанта на хотела. Нощувка.

Трети ден 01.01.2017
Закуска. Свободно време или по желание еднодневна eкскурзия до старата и нова столици на Албания - Круя и Тирана (доп. заплащане). Историческия град Круя съчетава на едно място природа, история и археология. През 879 г. той се явява значим епископски и византийски център, а през 1190 г. е седалище на княжеството Арбери. През XV век под лидерството на Скeндербег градът става символ на съпротивата срещу турците. Едноименната крепост в него е приютила на територията си етнографски музей, помещаващ се в типична къща от XVIII век и музеят на Скeндербег, посветен на националния герой и неговите подвизи. Свободно време за посещение на традиционен албански пазар, където ще имате възможност да се запознаете с местните традиции и начин на живот. Пазарът представлява улица обсипана с малки сувенирни магазини, дървени автентични постройки и множество кафенета. Отпътуване за столицата Тирана - сърцето на Албания. Основан през 1614 г., градът в момента се развива с бързи темпове, има съвременна архитектура и предлага на своите гости сърдечно гостоприемство. Екскурзионна програма с разглеждане на джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти Скендербег, централния площад, сградата на операта и националната библиотека, часовниковата кула, която е символ на града, университета и православната автокефална църква „Възкресение”. Тя е третият по големина православен храм в Европа, построена по подобие на великолепната църква „Света София” в Истанбул, съхранила и до днес светите мощи на Св. Йоан Владимир и Св. Кузма Етолийски. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 02.01.2017
Закуска. Освобождаване на хотел и отпътуване за България. Кратък престой и свободно време в Охрид. Пристигане вечерта.

МЕНЮ новогодишна вечеря

Салати и предястия
брускети – 3 вида;
микс шунки;
микс сирена;
студена предястие от морски дарове;
салата на шеф готвача;
печени зеленчуци;
лазаня;
равиоли с рикота, спаначен и сос;
паста със скариди и спанамен сос

Основни ястия: традиционно приготвена печена пуйка;
месно филе в сос

Десерти; баклава, кадаиф;плодова салата;

Напитки, местно производство; бира, ракия, червено и бяло вино; безалкохолни напитки, сода, минерална вода

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:
KOMPLEXI FAFA PREMIUM 4*

Хотелът се намира на 30 км. от летище Майка Тереза, на 12 км. от центъра на Дурас, на брега на морето. Построен на обща площ от 20000 кв.м.

В стаите:
Хотелът разполага с общо 159 стаи, от които 98 стандартни стаи, 12 фамилни стаи и 49 суита. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ или вана, сешоар, мини бар, сейф.

На територията на хотела:
3 ресторанта, 3 бара, 2 открити басейна, плажен волейбол,конферента зала, паркинг, Wi-Fi интернет.
Безплатни услуги: паркинг, Wi-Fi интернет на лоби, рецепция, бар и ресторант.
За децата: детски басейни, детска площадка
Платени услуги: фитнес.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Нова година 2023 - Албания |  Нова година 2023 - Дуръс

Избрани оферти