Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН НА ПОЛОВИН ЦЕНА Нова година в Белград Hotel Balashevic 4*

Номер на оферта

/

226956

Дати & цени

Цената включва

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ BALASEVIC4 *
транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
3 нощувки със закуски на блок маса в Hotel Balashevic 4* (или подобен) в Белград;
1 вечеря в ресторанта на хотела на 30.12.2018;
туристическа програма в Белград с местен екскурзовод;
посещение на историческия комплекс „Опленац”
застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";
водач от туристическата агенция по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци - 40 лева, при минимум 20 участника, заявява се и се заплаща предварително;
разходка с корабче по река Сава и река Дунав, при минимум 20 записани туристи – 24 лв.;
входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.
разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Отпътуване от следните градове: Сливен, Ст. Загора, Чирпан, Казанлък /при минимум 10 души/, Сопот /при минимум 10 души/, Пловдив, Чирпан


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН
(29.12.2018 г.)
Отпътуване от София в 06:40ч. от централна Автогара София, сектор "Паркинг".
Пристигане около обяд в Белград. Панорамна автобусна програма в Белград: храм „Св. Сава“, крепостта Калемегдан, църквата „Св. Петка“, църквата „Св. Ружица“ и др. Настаняване в хотел 4*. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
(30.12.2018 г.)
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Сремски Карловци и Нови Сад.
Сремски Карловци е един от основните културни центрове на сърбите, известен с винарните си. Градът е разположен по склоновете на Фрушка гора, на десния бряг на река Дунав. Създаден като римска крепост, след превземането му от турците се превръща в център на сръбската духовност, а Карловци се обособява като града с най-многобройно сръбско население в рамките на империята. Една от най-известните забележителности е Резиденцията на патриарха от XIX век. В това седалище на Сремската епархия се намира и Музеят на сръбската православна църква. Сградата на катедралата „Свети Николай“, построена през 1762 г., е пример за уникалната архитектура на този град, а стенописите й са шедьовър на сръбския бароков стенопис. Интерес за туристите представлява и фонтанът „Четирите лъва“, построен през 1799 г. по повод завършването на първата обществена водоснабдителна система в Карловци. Легендата гласи, че всеки, който пие от него, ще се върне в града, за да остане завинаги там.
Пешеходна разходка и свободно време в Нови Сад. Това е вторият по големина град в Сърбия. Името на Нови Сад означава “нова колония”, “ново заселване”. Градът е основан през 1694 г., когато сръбски търговци основават на това място колония. През XVIII и XIX век градът се превръща във важен търговски и производствен център, за което го наричат "Сръбската Атина". Нови Сад е бил опустошен по време революцията през 1848 г. Днес градът на Дунав е млад, приветлив и носи много от духа на Западна Европа.
Връщане в Белград. Следобед - свободно време или по желание и предварителна заявка, разходка с корабче по Сава и Дунав (при подходящи метеорологични условия).
Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
(31.12.2018 г.)
Закуска. Пешеходна обиколка на Белград - ул. „Кнез Михайлова”, Площада на републиката, ул. „Крал Милан”, ул. „Скадарлия”, Стария и Новия съд, крепостта Калемегдан. Калемегдан се издига на най-високото място, на носа, образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към крепостта и вътрешните дворове са превърнати в парк, украсен със скулптури. На една площадка, от която се открива панорама към Дунав, е издигната каменната колона на победата през 1928 г. Тя е увенчана с бронзова фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата - гълъб, символ на победата и мира. Свободно време в Белград.
Не пропускайте да посетите на сръбски ресторант “кафана” на Скадарлия. Улица „Скадарлия“ е „Белградският Монмартър“. Тук се събират художници, писатели, а през лятото идват и много туристи.
Вечерта - Празнична Новогодишна вечеря с програма и посрещане на Новата година в залите на хотел Център Балашевич http://www.centarbalasevic.rs
Честита Нова Година!
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
(01.01.2019 г.)
Късна закуска. Отпътуване за България. По пътя - посещение на историческия комплекс „Опленац” с църквата "Св. Георги" и имението на крал Петър I Караджорджевич. Петкуполната църква от бял мрамор е изградена от 1910 до 1930 година като мавзолей на династията Караджорджевичи. Стените и? са украсени с мозайки, съставени от повече от 15000 камъчета, изобразяващи библейски сцени копирани от фреските на повече от 70 сръбски манастира.
Пристигане в България.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
внасяне на 30% капаро;
доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
цената е валидна при група от минимум 35 човека;
цената за ранни записвания е валидна до два месеца преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
лична карта или валиден задграничен паспорт;
за деца до 18 год., пътуващи с един родител или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Last minute оферти - Сърбия |  Last minute оферти - Белград

Избрани оферти