Оферта номер: 178583

Гранд тур на Кавказ: Азербайджан, Грузия и Армения - 12 дни през 2019 г.

Гранд тур на Кавказ: Азербайджан, Грузия и Армения - 12 дни през 2019 г.
от 4178 лв.
Виж галерия
Дати и цена
22 септември 2019 г. - Цена от 4178 лв.
Цената включва
Самолетен билет с включени летищни такси София-Москва-Ереван/ Баку-Москва-София;
10 нощувки, от които :
3 нощувки в Ереван
1 нощувка в Жермук
3 нощувки в Тбилиси
1 нощувка в Гудаури
2 нощувки в Баку
9 закуски/ 2 обяд/ 10 вечери (от които 3 в традиционни ресторанти във всяка от страните)
Водач/преводач на български език;
Местни екскурзоводи на руски;
Ще видите: Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Нораванк, Ечмиадзин, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг
Круиз по езерото Саван;
Круиз по Бакинския залив;
Дегустация на бренди в Ереван;
3 фолклорни вечери;
Медицинска застраховка с ЗК „Модиал Асистанс“ покритие 10 000 евро.
Цената не включва
такса обработка на документи за виза – 40 лева;
виза за Азербайджан : 30 долара
обяди (освен посочения в програмата)
бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 100 лева (заплащат се в България);
разходи от личен характер;
всичко, неупоменато в цената включва;
застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация, моля, изпратете запитване.
-----------------------------

Гранд тур на Кавказ: Азербайджан, Грузия и Армения

МАРШРУТ: СофияМоскваЕреван – Гарни – Гехард – Хор Вирап – Арарат - Ечмиадзин – Татев – Севан– Дилижан – Садахло – Тбилиси – Ананури – Казбеги – Гудаури – МцхетаТбилиси – Гори – Уплисцихе – Баку – Гобустан – Янардаг – Баку – Москва - София

12 дни / 10 нощувки

+ Вечери в тематични арменски, грузински и азербайджански ресторанти!


ДАТИ:
01.09.2019 – 12.09.2019 - ПОСЛЕДНИ МЕСТА
22.09.2019 – 03.10.2019 - ПОСЛЕДНИ МЕСТА

========================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

РЕДОВНИ ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая: 4398 лв.
Единична стая: 4990 лв.

ПРОМО ЦЕНИ*:
Възрастен в двойна стая: 4178 лв.
Единична стая: 4740 лв.

*Промо цените важат при резервация направена със 100% плащане, минимум 4 месеца преди датата на тръгване.

========================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!========================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден: СофияМосква - Ереван

Среща на летище София в 10:30ч. Полет СофияМоскваЕреван с АК Аерофлот в 12:30ч. Пристигане в Ереван в 00:30ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


2-ри ден: Ереван (дегустация на бренди) – Гарни – Гехард (закуска, вечеря)

Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Музея на ръкописите (наричан Матенадаран), Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гохт (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден: Ереван - Хор Вирап – Арарат - Ечмиадзин (закуска, обяд, вечеря)

Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там ще се любуваме на свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Посещение на Ечмиадзин - духовният център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Завръщане в Ереван и вечеря в типичен ресторант. Нощувка.


4-ти ден: Ереван – Татев - Жермук (закуска, вечеря)

Закуска. Отпътуване за Татев. Манастирът се намира на ръба на плато, до което се стига с лифта „Крилете на Татев“. Лифтът е включен в книгата за рекордите на Гинес, тъй като е най-дългата двойна лифтова линия без междинни стълбове в света. Посещениена манастирският комплекс. Отпътуване и нощувка в спа курорта Жермук.


5-ти ден: Жермук - Севан + круиз по езерото Севан - Дилижан - Садахло – Тбилиси (закуска, вечеря)

Ранна закуска. Отпътуване в 07.30ч към езерото Севан. Възможност за обяд или самостоятелно посещение на манастира в Севан. Круиз по езерото Севан - едно от най-големите високопланински езера в Армения. Отпътуване и посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуване към Садахло (граница). Пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


6-ти ден: Тбилиси (закуска, вечеря)

Закуска. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва следните обекти - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии. Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Екскурзия до езерото на костенурката. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря. Нощувка.


7-ми ден: Тбилиси - Ананури - Казбеги – Гудаури (закуска, вечеря)

Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка.


8-ми ден : Гудаури - Мцхета - Тбилиси (закуска, вечеря)

Закуска. Отпътуване към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Свободно време в центъра на града. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.


9-ти ден : Гори - Уплисцихе – Баку (закуска, вечеря)

Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия, изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Полет за Баку. Настаняване в хотел късно вечерта. Нощувка.


10-ти ден : Баку – Гобустан - Баку (обяд, вечеря)

Обяд. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 хил. петроглифа на възраст над 12 хил. години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ (скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия.

Преди обиколката на Гобустан ще посетим новоизградения високотехнологичен музей със същото название. Връщане в Баку. Посещение на храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Разглеждане на музея на килима отвън. Възможност за наблюдение на красивите гледки към нощно Баку от виенското колело по залез слънце. Вечеря. Нощувка.


11-ти ден: Баку - Янардаг (закуска, вечеря)

Закуска. Денят е посветен на столицата на Азербайджан. Днес града е смятан за един от топ 5те градове с уникална архитектура. Започваме с централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Продължаваме с разходка из „Стария“ град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода. Вечеря с шоу спектакъл. Тръгване към летището.


12-ти ден : Баку – МоскваСофия

Ранен трансфер до летище Баку за полет до София през Москва в 05:10. Пристигане на летище София в 11:30 ч.

==================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

Резервация:
Депозит в размер на 2000 лева на човек
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване
 
Ваксинации не са необходими. 

Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 

Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 

Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 

Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63 г.

===========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================
Изпрати запитване
ГРУЗИЯ – АРМЕНИЯ
от 2455 лв.
ГРУЗИЯ – АРМЕНИЯ
6 нощувки
Самолет
Загадъчната Грузия
от 1395 лв.
Загадъчната Грузия
5 нощувки
Самолет
Тбилиси
Подаръци за 8 март - подари пътуване
Забележителности в Грузия, които непременно да посетите
Давид Гарея - изсечен в скалите манастирски комплекс