Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

Екскурзия в Гърция: Кавала - Солун - Метеора - от Добрич, Варна и Бургас

Номер на оферта

/

123382

Дати & цени

Цената включва

• Транспорт с лицензиран туристически автобус;
• 3 нощувки със закуски в х-л 3*
• Панорамна обиколка на Солун
• Еднодневна екскурзия до Метеора, Каламбака и долината на Темпи
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
• Медицинска застраховка
• Всички пътни и административни разходи.

Цената не включва

• Целодневна екскурзия до Едеса и Вергина – 25 евро
• Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро
• Доплащане за медицинска застраховка за хора над 70г. - 10 лева

Програма на пътуването

Екскурзия в Гърция: КавалаСолун - Метеора - тръгване от Добрич, Варна и Бургас - автобусна програма

4 дни / 3 нощувки

ДАТИ:
05.09.2019; 19.09.2019; 02.10.2019; 25.10.2019- Димитровден; 13.11.2019

ЦЕНА на човек: 335 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Отпътуване
- 19:30 часа от Добрич - паркинга пред Стоматологията
- 21:00 часа от Варна – ул. „Антим І”
- 23:00 часа от Бургас - бензиностанцията OMV / срещуМак Драйв /

Маршрут: ВарнаБургасКавала - СолунКатерини Паралия - Метеора


=============================================================

ПРОГРАМА

Първи ден
Рано сутринта пристигаме в гр. Кавала. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал.
Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .
Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ - построена от император Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези.
В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша - велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт.
Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града - сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на гледката на този невероятно красив пристанищен град. Свободно време. Около обяд отпътуваме за Катерини Паралия и се настаняваме в хотел 2/3*. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Отправяме се към долината на Темпи, в подножието на митичния Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и параклиса „Св. Параскева”. След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора – уникалното място, наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Изключителна възможност за разглеждане на някои от прочутите скални манастири. Кратка спирка в работилницата за изписване на Византийски икони и сувенири. Спираме в градчето Каламбака, в подножието на природния феномен. Свободно време за обяд и разходка. Връщаме се в хотела късно след обяд. Късно вечерта ще имаме възможност да се присъединим към Празничната Великденска литургия в църквата в Катерини Паралия, както и възможност да опитате традиционната супа Магярица в някое от ресторантчетата на красивия гръцки курорт.

Трети ден
Закуска. Свободно време. По желание / минимум 25 човека /: целодневна екскурзия до Едеса, един от най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталагмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. Отпътуваме към Вергина за посещение на гробницата на един от най-великите представители на македонската династия - Филип Македонски, където разглеждаме руините на древния македонски дворец. Връщаме се в Катерини Паралия след обяд. Посещаваме таверна, където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание /. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. 9:00 часа Отпътуваме за Солун – гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард „Нике”с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, ще посетим църквата „Св. Димитър” – Солунския Чудотворец, където се намира гроба на светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад „Аристотелес”, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритният Солунски пазар. Отпътуваме за България. Пристигаме във Варна рано сутрин на следващия ден.


=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Съобразявайки се с нашия дългогодишен опит в изготвянето на екскурзионни програми за Гърция, ние не предлагаме включена вечеря поради твърде еднообразното меню, което се приготвя за групи. Така нашите клиенти имат възможност да опитат повече от вкусните гръцки ястия - морски дарове, свински кебап, агнешко, пълнени патладжани, тиквички, мусака... Нашите екскурзоводи винаги биха могли да насочат туристите къде могат да похапнат достатъчно и на добри цени!

От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.
• за 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка
• за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка
• за 3* хотели – 1.50 евро /стая/ нощувка
• за 2*, 1* хотели – 0.50 евро /стая/ нощувка

Забележка:
туроператорът си запазва правото за промяна в мероприятията по дни в зависимост от работното време на обектите

Необходими документи:
За възрастни : валиден документ за самоличност - задграничен паспорт или лична карта.
За деца до 14 години - валиден международен паспорт!
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с едни родител е необходимо нотариално заверена декларация от не пътуващия родител /оригинал и 2 копия/;
За деца до 18 г., с различна от родителите си фамилия е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

--------------------------------

Входни такси за посещаваните обекти (ПО ЖЕЛАНИЕ):

- къщата на Мохамед Али - 2 евро
- крепостна стена в Кавала - 2 евро
- входна такса Метеора - 3 евро
- гробницата на Филип Македонски - 12 евро възрастни, студенти и ученици – безплатно срещу представяне на студентска или ученическа карта / бележник

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  Оферти от Варна - Гърция |  Оферти от Варна - Солун

Избрани оферти