Начало / Екскурзии / Екскурзии - Метеора

Нова година в Гърция от Варна и Бургас + бонус екскурзия

Номер на оферта

/

212798

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:
• Транспорт с туристически автобус;
• 3 нощувки със закуски в х-л 3*
• 2 вечери
• Обзорна екскурзия на град Кавала
• Панорамна обиколка на Солун
• Целодневна екскурзия до Едеса и Вергина
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
• Медицинска застраховка
• Всички пътни и административни разходи.

Цената не включва

Пакетната цена не включва:
Еднодневна екскурзия до Метеора, Каламбака и долината на Темпи - 20 евро
Посещение на таверна с музика на живо и включена празнична новогодишна вечеря – 35 евро

Входни такси за посещаваните обекти (ПО ЖЕЛАНИЕ):
- крепостна стена в Кавала - 2 евро
- къщата на Мохамет Али в Кавала - 2 евро
- входна такса Метеора - 3 евро
- гробницата на Филип Македонски - 8 евро възрастни, 4 евро пенсионери ,студенти и ученици – безплатно срещу представяне на студентска или ученическа карта / бележник
-Доплащане за медицинска застраховка за хора над 70г. - 10 лева
Отпътуване от Добрич / при минимум 15 туриста / – 12 лева

Програма на пътуването

Къде е открит гробът на македонския цар Филип ІІ Македонски – бащата на Александър Велики? Как изглежда звездата на Вергина? Кое е старото име на град Едеса? И защо е свързан този град с България?
Нека ви разходим из малките, празнично украсени улички на Вергина и Едеса, с чисти и подредени дворчета и къщи ухаещи на канела. Ще посетим места, свързани с историята. Ще видим гледки, спиращи дъха...
Заповядайте с нас на Новогодишната ни екскурзия в Гърция, където ще посетим тези и други интересни места.
Датата е 29.12.2017, а цената е промоционална!
Местата са ограничени!


БОНУС !!! БЕЗПЛАТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ВЕРГИНА И ЕДЕСА!!!


Първи ден 29.12.2017
Отпътуване
- 20:00ч. от Добрич / при минимум 15 туриста, доплащане 12 лв /
- 21:00 часа от Варна – ул. „Антим І”
- 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещуМак Драйв /

Маршрут: Добрич - ВарнаБургасКавала - СолунКатерини Паралия - Метеора

Втори ден 30.12.2017
Рано сутринта пристигаме в гр. Кавала. Обзорна обиколка на стария град, Имарет, Крепостната стена на града с водохранилището. Ще се любувате на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али, паметника построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Ще разгледаме новата част на града, старото и ново кметство, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос. Свободно време. Отпътуване за Катерини Паралия и настаняване в хотел 2/3*. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 31.12.2017
Закуска. Свободно време. По желание / минимум 25 човека / : целодневна екскурзия до Метеора – уникално място, наричано "осмото чудо на света", съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Изключителна възможност за разглеждане на някои от прочутите скални манастири. Кратка спирка в работилницата за изписване на Византийски икони и сувенири. Спиране в градчето Каламбака, в подножието на природния феномен. Свободно време за обяд и разходка. Тръгване за долината на Темпи, в подножието на митичния Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Посещение на параклиса „Св. Параскева”. Връщане в хотела късно след обяд. Празнична Новогодишна вечер. Нощувка.

Четвърти ден 01.01.2018
Закуска. Свободно време. -БОНУС по програмата : целодневна екскурзия до Вергина и Едеса
Едеса е един от най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталакмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. Отпътуване към Вергина за посещение на гробницата на един от най-великите представители на македонската династия - Филип Македонски и разглеждане на руините на древния македонски дворец. Връщане в Катерини Паралия след обяд. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 02.01.2018
Закуска. Отпътуваме за Солун – гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард „Нике”с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, посещение на църквата „Св. Димитър” – Солунския Чудотворец, където се намира гроба на светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад „Аристотелес”, крайбрежната улица с кафенета, магазини.
Отпътуване за България. Пристигане във Варна късно през нощта.

новогодишно меню - 35 евро
- гръцка салата
- ордьовър - бутерка с колбас и сирене
- печено свинско месо с пълнеж от сини сливи и картофи, овкусени с розмарин
- гръцка пита с късмет - василопита
- плодове
- 1/2 бутилка вино
- чаша гръцко шампанско

Забележки:
За деца под 18 години, пътуващи с единия родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверено пълномощно от другия родител / родители (оригинал и фотокопие)
Възможно е разместване на мероприятията по дни според работното време на обектите, съобразено с новогодишните празници.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Метеора |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Метеора |  Оферти от Варна - Гърция |  Оферти от Варна - Метеора

Избрани оферти