Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Нова година в ИСТАНБУЛ на кораб по Босфора, от ВАРНА и БУРГАС, вкл. вечеря

Номер на оферта

/

212666

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
- пътни и гранични такси, паркинг;
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в кв. Лалели, до историческия център на Истанбул;
- Празнична НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ на борда на кораб, плаващ по Босфора, под красиво осветените мостове и покрай сияещите европейски и азиатски брегове на протока;
- водач от агенцията по време на пътуването;
- медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.

Цената не включва

- доплащане за единична стая – 30 лв. на вечер;
- доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6.00 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
- входните такси на самостоятелно посещаваните обекти и допълнителните мероприятия;
* Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” – цена в размер на 30 лв.*/17 €** на човек и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур, местен екскурзовод на български език.
* Посещение на султанския дворец „Топ капъ”и църквата„Света София” – цена в размер на 80 лв.*/45 €** на човек и включва: трансфер, входни такси за основната част на двореца „Топ Капъ” (без харема), входна такса за „Св.София” и слушалки, местен гид на български език; продължава ? 4 часа.
* Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” /„Турския Версай”/ – цена в размер на 68 лв.*/38 €** на човек и включва: трансфер, местен гид на български език; входната такса за двореца; ? 3,5 ч.
*Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане в офиса на фирмата или оторизираните й агенти; деца под 12 г. ползват 10 лв. отстъпка;
** При заявяване и плащане на допълнително мероприятие по време на пътуването се заплащат гореупоменатите цени в ЕВРО, които са с 10% завишение.
*** Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други групи за достигане на необходимия минимум от 25 туристи.

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА в ИСТАНБУЛ с тръгване от Бургас и Варна

Посрещнете НОВАТА 2018 ГОДИНА между Европа и Азия – НА КОРАБ ПО БОСФОРА

3 дни / 2 нощувки със закуски + Празнична НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ на борда на кораб, плаващ по Босфора

Дата: 30.12.2017 г. - потвърдена

Цена на човек в двойна стая при отпътуване от:
гр.Бургас - 298 лв./ гр.Варна - 327 лв.

Програма

1-ви ден - събота 30.12.2017 г.

Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I""; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване в х-л 3* в квартал „Лалели” в близост до историческия център.
13.00 ч. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” – преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, над залива „Златния рог” и по висящия мост над Босфора навлизане в азиатската част – фото-пауза, откъдето се открива красива гледка към европейската част на Истанбул и Босфора. Минаване покрай българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук/ (от 06.09.11 г. е затворена за реставрация) и пешеходен тур с посещение на: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия. Посещение на фабрика за кожени изделия. Връщане в хотела. Свободно време за разходка и покупки. Нощувка.

2-ри ден - неделя 31.12.2017 г.

Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане: 08.00 ч. Посещение на султанския дворец „Топ капъ” и „Св.София” с местен екскурзовод на български език – около 4 часа. Дворецът впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към мраморно море, Босфора и залива Златния рог, а базиликата „Св. София”, място на коронация на византийските императори, вече 17 в. завладява с внушителните си размери и разкошни мозайки; трансфер до обектите, входни такси/без харема/.
13.30 ч. Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – дворец на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора; местен екскурзовод на български език, трансфер. Връщане в хотела. Приготовления за новогодишната нощ. 20.00 ч. Трансфер до пристанището и качване на кораба. 21.00 ч. Отплаване и начало на Новогодишното тържество.
Новогодишната гала вечеря е на сет меню с включени алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, ориенталски танци... Ще се потопите в атмосферата на нощния град, разглеждайки красивите сгради, построени по двата бряга на Босфора!
ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА!!!
02.00 ч. Трансфер обратно до хотела. Нощувка.

3-ти ден - понеделник 01.01.2018 г.

Късна закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки и супермаркета „CARREFOUR”. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE”, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост се намира и магазин IKEA. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново-Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас и Варна.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Оферти от Варна - Турция |  Оферти от Варна - Истанбул

Избрани оферти