Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Нова година в ИСТАНБУЛ от ВАРНА и БУРГАС, 3 нощувки с вкл. Гала вечеря

Номер на оферта

/

212667

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
- 3 нощувки със закуски в хотел Grand Asiyan в старата част на Истанбул;
- НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ на КОРАБ ПО БОСФОРА;
- Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул;
- Посещение на МОЛ „Джевахир”;
- Посещение на Египетския пазар;
- Групова медицинска застраховка;
- Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването се дава интересна информация за Турция, Истанбул и много любопитни подробности.

Цената не включва

- Istanbul Aquarium – за възрастен - 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)
Рибен ресторант – 22 евро
Екскурзия ”Пиер Лоти и залива Златния рог” (транспорт, посещение на джамията Сюлеймание, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, лицензиран екскурзовод на български език) - 20 евро
Дворец „Долмабахче сарай“– 30 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод);
Круиз „Нова среща с Босфора” и слизане на Кулата на девицата (трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, беседа на български език) - 25 евро;
Нощен Истанбул и Таксим: 15 евро;
Комбинирана екскурзия до Азиатския бряг, двореца Бейлярбей и Българската екзархия (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване) - 25 евро
Круиз по Босфора + слизане на Кулата на девицата (трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, беседа на български език) - 25 евро / мин. брой група 15 човека

Програма на пътуването

НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ с автобус от Варна и Бургас

Хотел GRAND ASIYAN + Кораб по Босфора
www.hotelgrandasiyan.com

Дата: 29.12.2017 - потвърдена

4 дни/ 3 нощувки със закуски

ДНЕВЕН ПРЕХОД

Включена НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ С ПАРТИ

Възрастен в двойна / тройна стая: 390 лв.
Единична стая: 470 лв.
Дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая: 100 лв.
Дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая: 290 лв.

ПРОГРАМА
1 ден, 29 декември: Истанбул + Аквариум + Рибен ресторант
06.00 – Тръгване от Варна; 08.30 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя. Пристигане в Истанбул в ранния следобяд.
15.30-17.00 - Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст).
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния търговски комплекс Aqua Florya, разходка покрай Мраморно море.
Продължаване към центъра на града.
По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг
Около 18.00 - Настаняване в хотела.
20.30 ч. Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета , лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен изглед към Босфора)

2 ден, 30 декември: Долмабахче + „Нова среща с Босфора”
Закуска
07.00 – 08.30 - Закуска в хотела.
09.00-11.00 Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
11.00-12.00 – Свободно време на Египетския пазар.
12.00-15.00 „Нова среща с Босфора” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси)
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди. Връщане на сушата.
Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод по време на цялата екскурзия.
(При комбиниране на Долмабахче с Круиза цената за двете мероприятия е 50 евро)
20.00 - Нощен Истанбул и Бейоглу (Таксим)
Нощна автобусна обиколка в града, комбинирана с пешеходна обиколка в Бейоглу, площад Таксим и улица Истиклал – сърцето на Латинския Истанбул. Разкази за историческите сгради по улицата. Пътуване с историческата железница Тунел от 1875г. – третата най-стара подземна жп линия в света. Посещение на най-известната баклаваджийница в Истанбул.
Цена: 15 евро на човек – нощна автобусна разходка, пешеходна разходка по Истиклал, билети за трамвай и историческия Тунел, екскурзоводски беседи

3 ден, 31 декември: „Истанбул на два континента и Българската екзархия” + Новогодишно парти
09.30-12.30 Комбинирана екскурзия до Азиатския бряг, двореца Бейлярбей, Българската екзархия и църквата „Свети Иван Рилски“
Отпътуване по моста над Босфора към Азиатския бряг. Посещение на двореца „Бейлярбей”, който се намира на азиатския бряг на Босфора. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица. Отпътуване от Бейлярбей към Юскудар. Връщане на европейския бряг. Посещение на Българската екзархия - седалището на Българската църква до 1913г. Намира се в красива сграда в голям двор в един от централните квартали в новата Европейска част на Истанбул. Разглеждане на музея на Българската екзархия (при възможност) и посещение на българската църква „Св. Иван Рилски”.
Цена: 25 евро на човек (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, посещение на Българската екзархия, пълно екскурзоводско обслужване)
12.30-15.00 Посещение на МОЛ „Джевахир”. Свободно време за покупки.
Връщане в хотела. Свободно време и подготовка за Новогодишната нощ.
20.30-02.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА
Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА!
Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден, 1 януари:
Късна закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
11.00-14.00 Екскурзия ”Пиер Лоти и залива Златния рог”
Екскурзията започва с посещение на Джамията на Сюлейман Великолепни - най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.
Продължава се с преминаване покрай кварталите Айвансарай, Фенер и Балат, разположени по брега на Златния рог, които крият огромно културно-историческо богатство.
Поглед към Златния рог дава и Изкачването с кабинков лифт до историческото кафене „Пиер Лоти”. Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известен френски автор, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе ... и този запомнящ се изглед.
Екскурзията завършва с вълнуваща разходка с кораб по Златния рог.
Цена: 20 евро на човек – транспорт, посещение на джамията Сюлеймание, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, лицензиран екскурзовод на български език.
14.00-15.00 Посещение на Египетския пазар.
15.00 Тръгване за Къркларели (Лозенград).
18.00 – 19.00 Спиране в търговски център КИПА.
19.00 – 20.00 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Нова година 2023 - Турция |  Нова година 2023 - Истанбул

Избрани оферти