Начало / Екскурзии / Екскурзии - Йоханесбург

Нова година в Южна Африка

Номер на оферта

/

209912

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек, в евро и включва:
* самолетни билети София – Истанбул – Йоханесбург// Дърбан – Истанбул – София;
* трансфер летище – хотел в Йоханесбург;
* трансфер хотел – летище в Дърбан;
* специализирано превозно средство за сафари (Mitsubishi Fuso/MAN) ;
* къмпинг екипировка;
* готвач и оборудване за приготвяне на топла храна по време на преходите;
* гориво, магистрални и транспортни такси по време на целия път;
* специализиран екскурзовод на английски език по време на цялата програма;
* входни такси за „Панорамния път“;
* двудневно сафари в парк Крюгер с включена такса за опазване на парка;
* вечер, посветена на културата и обичаите на етническа група Зулу;
*целодневно сафари в национален парк Hluhluwe Umfolozi с включена такса за опазване на парка;
* сутрешно сафари с лодка по езеро Сейнт Лусия;
* входни такси в парка Milwane;
* Новогодишна вечеря в Свазиленд;
* 1 нощувка в Йоханесбург в Belvedere Estate (http://belvedereestate.co.za/);
* 1 нощувка в околностите на парка Крюгер в Timbavati Safari Lodge (http://timbavatisafarilodge.com ) или подобен;
* 2 нощувки в парк Крюгер, стаи тип палатка в сафари лагер Nkambeni (http://www.nkambeni.com/) или подобен;
* 1 нощувка в бунгало в национален парк Mlilwane (https://biggameparks.org/properties/mlilwane-wildlife-sanctuary-2);
* 2 нощувки в стандартни стаи в района на Сейнт Лусия в Protea Hotel Umfolozi (http://www.marriott.com/hotels/travel/rcbum-protea-hotel-umfolozi-river/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2 ) или подобен;
* 1 нощувкa в Дърбан в стандартни стаи в Garden Court South Beach (https://www.tsogosun.com/garden-court-south-beach );
* 8 закуски (3 в хотелите и 5, приготвени от готвач);
* 5 обяда (1 в хотелите и 4, приготвени от готвач), където е посочено в програмата;
* 6 вечери (4 в хотелите и 2, приготвени от готвач), където е посочено в програмата;
* представител на Травъл Арт по време на цялото пътуване;
* застраховка медицински разноски с покритие 15000 евро.

Цената не включва

Задължително доплащане на човек:
* летищни такси (подлежат на препотвърждаване) 366 евро
* виза за ЮАР 65 лева

Програма на пътуването

26 декември СофияИстанбул
Полет от София до Истанбул в 21.35 ч. Пристигане в 00.10 ч. след полунощ вече на 27 декември.

27 декември ИстанбулЙоханесбург
Полет ИстанбулЙоханесбург в 02.25 ч. Кацане в 11.20 ч. Посрещане и трансфер до хотел Belvedere Estate. Настаняване и свободно време за почивка.

28 декември Йоханесбург – парк Крюгер (550 км.) закуска, обяд, вечеря
Ранна закуска в хотела и отпътуваме към района на национален парк Крюгер. По път ни очакват шеметни гледки към покритата с гори планина и плодородните равнини, както и посещение на Каньона на река Блайд – едно от чудесата на Южна Африка.
Река Блайд протича през едноименния каньон, създавайки истински прекрасни пейзажи и формирайки вторият по големина каньон в Африка. Името Блайд означава „щастлив” на Холандски и се свързва с експедиция на холандски емигранти, които напускат колонията на полуостров Кейп и се отправят към вътрешността на днешна Южна Африка. Наричат реката „щастливата” през 1844 год, когато Хендрик Потгетер и негови сподвижници се завръщат живи и здрави от залива Делагоа при останалите участници в групата, които ги считали вече за мъртви. Заради това недоразумение наричат реката щастливата. Височината на каньона достига до 800 м. на места и гледките към речното корито са наистина внушителни, заради което маршрута около каньона се нарича „Панорамния път”. Площадките за наблюдаване носят различни красиви имена, като „Божествения прозорец”, „Три сестри”. От Сестрите можете да видите в далечината и язовира Свадини, който бележи края на резервата. Настаняване в Timbavati Safari Lodge - Rondawels. Вечеря в хотела и нощувка.

29 & 30 декември Парк Крюгер (250 км.) 29.12 закуска, обяд, вечеря / 30.12 закуска, вечеря
Ще прекараме два приключенски дни в опознаване на национален парк Крюгер - един от най-големите резервати в Африка, както и един от най-големите национални паркове в света с площ от 19 600 кв. км. Крюгер е първият национален парк в Южна Африка, открит през 1926 г., въпреки че районът, в който се намира, е защитен от правителството още от 1898 г. Носи името на своя основател Паул Крюгер, президент на Република Трансваал по това време и голям природолюбител. В национален парк Крюгер има повече видове едри бозайници, отколкото във всеки друг африкански резерват, включително и представители на „Голямата петорка на Африка” - лъв, леопард, слон, носорог и бивол. Парк Крюгер е дом и на 53 вида риби, 34 вида земноводни, 118 вида влечуги, 147 вида бозайници, 517 вида птици. Всеки миг от срещата със свободните диви животни, носи неповторима емоция! Вечери на открито под звездното африканско небе. Нощувки в Nkambeni Tented Camp – Tented room.
На 29.12 по време на сафарито ще бъдем с голямо превозно средство (250 км), а на 30.12 – с джипове (100 км).

31 декември Национален парк Крюгер – кралство Свазиленд (290 км.) закуска, обяд, вечеря
След ранна закуска отпътуваме към кралство Свазиленд, една от най-малките държави на континента Африка (по-малка от нея е само Гамбия). Разположена е на границата между Южноафриканската република на запад и Мозамбик на изток. Името произлиза от името на племето свази от групата банту. Малката по размер държава се отличава с красива и разнообразна природа и неповторими пейзажи, красиви планини, разположени по границата с Мозамбик, просторни савани на изток и дъждовни тропически гори на северозапад. Няколко реки преминават през територията на кралството. Управлява се от крал Мсвати III, поел короната още щом навършил пълнолетие през април 1986 г. Мсвати е вторият от общо 210-те синове на покойния му баща Собхуза II, който е имал 70 съпруги и е оставил над 1000 внуци. Днешните жители на Свазиленд са наследници на хилядолетна история и култура. Археолозите са намерили находки, датирани от преди 100 000 години. Доказателствата за използването на желязото и за развитието на селското стопанство са от 4 век. Населението на страната - повече от 80 на сто от което живее в селата, продължава да спазва и днес традициите на своите предци. Болшинството от населението днес изповядва християнството, смесено с традиционни вярвания и религии. Настаняване в Mlilwane Wildlife Reserve – Hut. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ОТ СВАЗИЛЕНД!

01 януари кралство Свазиленд – Сейнт Лусия (390 км.) закуска, обяд, вечеря
След закуска отпътуваме към Сейнт Лусия. Този малък град бележи началото на воден природен парк Сейнт Лусия, третата по големина защитена зона в Южна Африка с многообразни еко и биосистеми, фигурираща в списъка на UNESCO за световно културно и природно наследство. Парк Сейнт Лусия е запазен див природен рай, по чиято територия все още се забелязват лемури и леопарди, а през нощта се чува ръмженето на хипопотами. Настаняване в PH Umfolozi- standard room.

02 януари Национален парк Hluhluwe Umfolozi (50 км) закуска, обяд, вечеря
Ранна закуска и сафари с джипове в национален парк Hluhluwe Umfolozi. Известен, като най-старият резерват в ЮАР, с най-голямата съхранена в света популация на бял носорог. Паркът впечатлява с огромно си разнообразие от флора и фауна и дава възможност за близка среща с представители на различни застрашени видове - тук може да видим носорози, лъвове, слонове, жирафи, леопарди, биволи, антилопи и представители на над 450 вида птици. Нощувка в PH Umfolozi.

03 януари Сейнт ЛусияДърбан (280 км.) закуска
Закуска и сутрешно сафари с лодка по езерото Сейнт Лусия. Още една уникална възможност да наблюдаваме в естествената им среда хипопотами, крокодили и стотици видове птици. Отпътуваме към Дърбан, най-голямото пристанище в Африка и девето по-големина в света. Градът се слави със своите красиви плажове, които могат да бъдат посетени по всяко време на годината, благодарение на топлия субтропичен климат, повлиян от Мозамбикското течение. Настаняване в хотел Garden Court South Beach – standard room.

04 януари Дърбан - Истанбул закуска
Закуска и свободно време до обяд. Трансфер до летището в Дърбан за полет до Истанбул в 16.35 ч.




05 януари ИстанбулСофия
Кацаме в 06.05 ч. Полет до София в 08.45 ч. Пристигаме в София в 09.10 ч.

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Йоханесбург |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Йоханесбург |  Нова година 2023 - ЮАР |  Нова година 2023 - Йоханесбург

Избрани оферти