Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Великден и Фестивал на лалето в Истанбул - автобус - от София!

Номер на оферта

/

124253

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с автобус;
3 нощувки с 3 закуски в хотел 3*;
Посещение на Одрин;
Пешеходна обиколка на стария Истанбул с екскурзовод;
Трансфер с автобус до българската екзархия в Шишли на Великден;
Посещение на парка Емирган;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД Евроинс;
Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва

Входна такса за двореца Топ Капъ – 320 т. лири /възможни са промени/;
Екскурзия до Свети Стефан и квартал Балат – 25 лв.
Екскурзия до двореца Долмабахче и Галатапорт с включен билет за двореца – 80 лв.
Обиколка с корабче по Босфора – 40 лв.
Вечеря с програма на кораб по Босфора с напитки без лимит – 110 лв.
Нощна обиколка на азиатската част и Мол Watergarden – 40 лв.
Ползване на слушалки по време на екскурзиите – 10 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 г. до 74 г. - 6 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. - 16 лв.

Програма на пътуването

ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ
и
Фестивал на лалето

Да бъдеш в Истанбул през април е истинска приказка. Няколко милиона лалета украсяват парковете и улиците на града, превръщайки го в цветна градина. Идвайки от близкия изток, лалетата проникват в културата на Османската Империя и могат да бъдат видени изрисувани по стените на дворци и джамии. От тук през 16 век те стигат до Холандия, където възниква истинска мания по красивите цветя.
От 2006 г. истанбулското кметство започва да засажда десетки видове лалета,
като най-впечатляващите композиции са в парка Емирган.

4 дни / 3 нощувки - хотел 3*

ДАТА: 14.04 – 17.04.2023

ЦЕНА на човек в двойна стая: 365 лв.

Примерен хотел:
History 3* - http://www.historyhotel.com/

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден петък
Отпътуваме от София в 06.00 ч. сутринта от Централна автогара. Преминаваме границата. Около обяд ще пристигнем в Одрин и ще имаме свободно време в центъра на града за посещение на джамията Селимие и обяд. Продължаваме към Истанбул. Когато пристигнем ще се настаним в хотел и вечерта ни ще е свободна за първа среща с този вълнуващ град. Нощуване.

2 ден събота
Закуска. Сутринта ще се отправим на пешеходна обиколка из Стария Истанбул. Това е историческата част на града, запазила спомена на няколко империи – Римска, Византийска, Латинска и Османска, като всяка от тях е оставила своя отпечатък върху лицето на града. Ще тръгнем по главната улица, край която се намират Истанбулския университет, чието начало бива поставено през 15 век, Форума на римския император Теодосий, площад Баязид, историческия пазар Капаль Чаршь, Колоната на Константин – Чемберли таш, за да стигнем до Хиподрума, построен през 203 г. от император Септимий Север. В средата на площада се намират няколко колони от различни епохи – Египетския обелиск на Тутмос III от 15 век пр.н.е., Змиевидната колона от 5 век пр.н.е. пренесена от храма в Делфи, Колоната на император Константин от 4 век. До Хиподрума се намира двореца на Ибрахим паша, днес музей на турското и ислямско изкуство, Синята джамия Султан Ахмед и един от най-известните храмове в света Света София. Последната ни спирка ще бъдат султанския дворец Топ кaпъ и парка Гюлхане, където през пролетта има красиви инсталации от лалета. След екскурзията ще имате свободно време за самостоятелно разглеждане на града или може да дойдете с нас, за да видите едно от българските места край Златния Рог – желязната църква Свети Стефан и романтичния квартал Балат. Балат в последните години придоби нов облик след като ЮНЕСКО инвестира в реставрацията на старите къщи, обитавани някога от евреи, мюсюлмани и християни. Привлечени от красотата на стария квартал много артисти започват да отварят ателиета и галерии, последвани от антикварни магазини, кокетни кафенета и малки ресторанти. Ще се разходим из калдъръмените улички, заобиколени от цветни къщи, ще изпием по едно традиционно турско кафе или чай, а ако сте гладни, не се притеснявайте – местата, в които може да опитате традиционна турска кухня или просто пица на крак са много.
Тази вечер ще посрещнем Великден в Българската екзархия в квартал Шишли, където всяка година се провежда празнична Великденска литургия за цариградските българи и гостите на града. Нощуване.

3 ден неделя
Закуска. След като сме видели стария султански дворец сега е време да посетим и последната резиденция на османските султани – двореца Долмабахче. Гордо изправен на брега на Босфора, този палат впечатлява с необароковата си фасада и геометрична градина. В изключително богатия интериор са инвестирани скъпи материали от цял свят, в това число 14 тона злато. Подовете са застлани с десетки квадрати ръчно тъкани килими, стените са украсени с картини от руския художник Айвазовски, а от таваните висят тежки кристални полилеи. Дворецът, направен с мисълта да съперничи на европейските кралски дворци, дори ги надминал по великолепието си. След посещението ще се отправим към едно от най-новите места в града – круизно пристанище Галатапорт, където ще имаме време за кафе или обяд. След няколко години на сериозни преустройства и над милиард евро, районът Каракьой се превърна в новото модно кътче на Истанбул с 250 магазини и ресторанти, разположени край водите на Босфора. Изграден беше нов площад, на който Истанбулския музей за изобразително изкуство – Истанбул Модерн намери нов дом. Сградата е проектираната от студиото на известния италиански архитект Ренцо Пиано.
След като видяхме Босфора от брега вече е време да се разходим по него с корабче, за да се докоснем до Звездните места на Истанбул. По време на обиколката ще имаме възможността да видим красивите сгради по бреговете му, дворците, крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар, както и къщите, станали популярни от турските сериали „Перла“ и „Пепел от рози“.
За последната ни вечер в Истанбул имаме две предложения:
Може да изберете вечеря с ориенталска програма на кораб – чудесно съчетание от красотата на нощния град, видян от водите на Босфора с музика и танци, характерни за Ориента или екскурзия до Азиатската част на града, нали сме в града на два континента? Ще тръгнем по мостовете над Златния Рог и Босфора, за да стигнем хълма Чамлъджа в Азия, от който ще видим окъпания в светлини европейски бряг. От тук ще се отправим към Мола Watergarden, където се намират пеещите фонтани на Истанбул. Около басейна с танцуващите водни струи има множество ресторанти с разнообразна кухня. Късно вечерта ще се върнем в хотела. Нощуване.

4 ден понеделник
Закуска. Последният ни ден в Истанбул ще бъде посветен на лалелата и цветните композиции в парка Емирган – един от най-големите обществени паркове в Истанбул. Рано сутринта ще отпътуваме с багажа към квартал Саръйер, където се намира историческия парк, създаден през 16 век. Днес Емирган покрива 470 000 м2, с две изкуствени езера, три красиви павилиона и над 120 вида растения. Ще имаме около 2 часа свободно време, за да се насладим на цветната красота. След посещението на парка продължаваме към София. Ще се приберем късно вечерта.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Допълнителните екскурзии се провеждат при 20 платили. Препоръчителното е резервирането от България, за да могат да се потвърдят екскурзиите.

Условия:
Цената на екскурзията е валидна при 40 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 15 дни преди датата на отпътуване.
Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите и във входовете на музеите.
За пътуване до Турция е необходим валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Великден 2024 - Турция |  Великден 2024 - Истанбул

Избрани оферти