Начало / Екскурзии / Екскурзии - Манила

Нова година във Филипините - 25.12.2023 г.

Номер на оферта

/

227775

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Истанбул – Манила – Истанбул – София с включени такси, чекиран багаж 30 кг и ръчен 7 кг;
Самолетни билети за вътрешните отсечки с 20 кг чекиран багаж, 7 кг ръчен;
Билети за ферибот от Бохол до Себу;
Всички трансфери по суша и вода;
Транспорт с туристически автобус/минибус;
9 нощувки в хотели 4 и 5*;
9 закуски, 1 обяд, 1 новогодишна гала вечеря, 1 вечеря с традиционна програма;
Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
екскурзия до Бохол и околностите с посещение на църквата Баклайон, гората Билар, Шоколадовите хълмове, круиз по река Лобок и наблюдаване на филипинския дългопет;
обзорна екскурзия в Себу с посещение на форта Сан Педро и Магелановия кръст;
обзорна екскурзия в Манила с посещение на мемориала на американските войници, парка Ризал, форт Сантяго, църквата Свети Августин и катедралата на Манила;
Представител на туроператора по време на пътуването;

Цената не включва

Допълнително се заплаща:
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 145 лв.

Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Истанбул - Манила - Бохол – Себу - Боракай - Манила - Истанбул - София

12 дни / 9 нощувки

ДАТА: 25.12.2022 г.

ЦЕНА на човек в двойна стая: 4086 € /7991 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Новогодишната екскурзия до Филипините ще Ви отведе до едно късче земя сред водите на Тихия океан, състоящо се от хиляди малки и големи острови, обградени от красиви пясъчни плажове с тюркоазени води и коралови рифове. Ще посетим няколко острова, приютили най-важните исторически и природни забележителности: столицата Манила, удивителният Бохол и природното чудо Шоколадовите хълмове. Ще видим филипинския дългопет – най-малкият бозайник в света, който обитава само тези земи. Ще разгледаме Себу – най-старият град в страната, откъдето започва разпространението на християнството. Ще посрещнем Новата година на малкия остров Боракай с известния „Уайт Бийч“ - един от най-красивите плажове в света.

=============================================================

ПРОГРАМА

25.12.2023 пн. 1 ден София - Истанбул
Полет ТК 1032 от София в 16:00. Кацане в Истанбул в 18:25.

26.12.2023 вт. 2 ден Истанбул - Манила
Полет ТК 84 за Манила в 01:55. Кацане в 18:10 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.
Манила – столицата на Република Филипини, е вторият по големина град на страната след Кисон, в който живеят около 12 млн. души, а в агломерацията – 24,5 млн., което го нарежда сред 20-те най-големи метрополиса и от най-гъсто населените градове в света. Разположен е на остров Лусон, там, където река Пасиг се влива в Манилския залив на Южнокитайско море. Поради стратегическото си положение и процъфтяваща корабна търговия Манила се превръща във важен търговски център, а днес и в културен център с няколко университета. Манила е преживяла много войни и голяма част от архитектурните и културни паметници на града са разрушени, но въпреки това има с какво да Ви очарова.

27.12.2023 ср. 3 ден Манила - Бохол (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Тагбиларан - столица на провинция Бохол, известен като „Градът на мира и дружбата”. Кацане на летището в Бохол около 15:25. Трансфер до хотела, разположен на най-добрия плаж на остров Панглао с фин бял пясък и кристалночиста вода. Нощувка.

28.12.2023 чт. 4 ден остров Бохол (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд на Бохол и живописните околности. Денят е изпълнен с разнообразни впечатления – среща с историята, културата и невероятната природа.
Тръгваме за Баклайон, където ще посетим паметника на „кървавата битка”, издигнат в чест на историческото събитие от 16.03.1565 г., когато е подписано споразумението за примирие и дружба между Изтока и Запада от местния вожд Дагу Сикагуна и представителя на Краля на Испания Дон Мигел Лопез де Легазпи. Паметникът изобразява двете исторически личности и няколко свидетели на събитието, известно като „договор за дружба” между кафявата и бялата раса. Ще разгледаме църквата Баклайон (ЮНЕСКО) – национално съкровище на Филипините. Тя е най-старата християнска църква на острова, построена от коралов камък и притежава колекция от произведения на средновековното религиозно изкуство, включващи и либрето на църковна музика, написана на латински върху животински кожи. След това се отправяме през тучни махагонови гори и зелени ливади към Шоколадовите хълмове. В гората Билар ще посетим ферма за пеперуди, после ще изкачим 100 стъпала до наблюдателната площадка на един от хълмовете, за да съзерцаваме уникалната панорама към конусовидните Шоколадови хълмове – символ на Бохол. Наречени са така, защото погледнати отдалеч 1268 хълма с височина от 40 до 120 м изглеждат като огромни шоколадови капки, които сменят цвета си според сезона, а през лятото се покриват от изсъхнала тъмнокафява растителност. Връщаме се в Лобок за круиз по река Лобок. На борда ни очаква обяд – местна кухня, релаксация и наслаждаване на удивителната природа с палми, изникващи от водата. В края на екскурзията ще посетим селището Корела, убежище на филипинския дългопет (Tarsier) - най-малкият бозайник в света, който живее само по тези земи. Дългопетът е животно, подобно на лемур или маймунка, чиито очи са по-големи от мозъка, главата и тялото са между 10 и 15 см, а опашката му е дълга 25 см. Ще наблюдаваме този интересен вид в естествената му среда и способността му да извърта главата си почти на 360’. Връщане в хотела. Нощувка.

29.12.2023 пт. 5 ден Бохол – Себу (закуска)
Закуска. Трансфер до пристанището на остров Бохол и отплаване с ферибот за остров Себу (около 2 ч.) Себу е най-старият град на Филипините, втори по население и един от трите образователни центъра на страната. Градът е административен център на остров Себу – главният остров на едноименната провинция. Себу е открит от европейците през 1521 г. от Фернандо Магелан, който скоро след това е убит от вожда на съседния остров Лапу Лапу. На остров Макатан са паметниците на Магелан и вожда Лапу Лапу. Още с пристигането ще направим обзорна екскурзия на Себу. Ще посетим форта Сан Педро – най-старият и най-малък форт на Филипините, построен от испанците през 1565 г. за защита от набезите на мюсюлманските пирати; Магелановия кръст – мястото, където великият португало-испански мореплавател Магелан е поставил първия християнски кръст на 14.04.1521 г. Днес той е символ на град Себу и на католицизма на Филипините и се съхранява в параклис до базилика Миноре – най-старата църква на Филипините. Следва улица Колон – най-старата и оживена търговска улица; пазара Карбон, известен с евтините стоки, където може да се купи всичко. Радост за сетивата са удивителната природа, паркът Осменя, носещ името на великия филипинец – президента Серджо Осменя, приказните градини на Бевърли Хилс – кварталът на богатите филипинци, старите църкви. Всички тези места показват уникалната култура на Филипините, съзидателно асимилирала чуждото влияние и подчинила го на местната чувствителност. Настаняване в хотела. Нощувка.

30.12.2023 сб. 6 ден Себу - остров Боракай (закуска )
Закуска. Трансфер до летището. Полетът за Боракай е около час. Кацане в град Катиклан, разположен на остров Панай в провинция Аклан. Трансфер до пристанището и отплаване с лодка за Боракай. След около 20 мин. пристигане на остров Боракай и трансфер до хотела, разположен на плажа Савой. Свободно време. Нощувка.

31.12.2023 нд. 7 ден остров Боракай (закуска, НГ вечеря)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела.

01.01.2024 пн. 8 ден остров Боракай (закуска)
Закуска. Първият ден от новата година ще посветим на отдих, плаж и почивка. Боракай е чудесно място за забавления и почивка - дали ще се излегнете на пясъка, ще се повозите на бананова лодка или ще танцувате цяла нощ на някое плажно парти – изборът е Ваш! Нощувка.

02.01.2024 вт. 9 ден остров Боракай (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
По желание, с доплащане на място – обиколка с лодка на островите около Боракай.
Трансфер до корабчето, с което ще направим обиколка на малкия архипелаг Боракай. Отправяме се към Крокодилския остров, наречен така, не защото там има крокодили, а защото формата му наподобява крокодил. Ще имаме около 30 мин. за шнорхелинг и хранене на риби под водата, а после отплаваме към плажа Пука за релаксация, снимки или плуване. Продължаваме към остров Тамбисан, където ни очаква обяд-пикник, а след това към о-в Маджик или о-в Кристал Коув, където ще разполагате с около час и половина за гмуркане от скалите. Накрая отплаваме обратно до мястото, откъдето е започнала обиколката. *Някои от островите могат да бъдат сменени с други.

03.01.2024 ср. 10 ден остров Боракай - Манила (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до пристанището и отплаване с лодка за Катаклан, трансфер до летището. Полет за Манила около 1ч. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечерта ни очаква вечеря – типчни филипински ястия и деликатеси, след което ще видим танци от различни части на Филипините: символични церемониални танци, типични за северните планински племена, романтични танци, повлияни от испанската култура и изразителни племенни танци от мюсюлманския юг. Нощувка.

04.01.2024 чт. 11 ден Манила - Истанбул (закуска, вечеря)
Закуска. Освобождаване на стаите на обяд и тръгване за обзорна обиколка на столицата Манила – среща с миналото и настоящето. Обиколката започва с финансовото сърце на града – Макати, новите жилищни и бизнес райони, мемориала на американските войници – най-големият и красив мемориал извън САЩ, парка Ризал, където са погребани тленните останки на националния герой д-р Хосе Ризал – революционер, реформатор, учен, поет и художник; изискания булевард Роксас. Продължаваме към най-старата част на града – Интрамурос, основан от испанските колонизатори. Въпреки че по време на II-та Световна война той е бил частично разрушен, в него има запазени образци от старата испанска архитектура – крепостната стена, чийто строеж е започнат на 09.06.1571 г. Тогава тук идват мисионери и монаси от различни ордени – францисканци, доминиканци, йезуити и други, и започва християнизацията на местното население, а през 1595 г. Манила става столица на целия Филипински архипелаг. Открита е духовна семинария, първият университет в Азия, построена е катедралата Свети Августин (ЮНЕСКО) – най-старата каменна църква в страната, една от 4-те барокови църкви на Филипините с прекрасни каменни фризове, стъклени мозайки и розови прозорци. Отправяме се към форт Сантяго, охранявал входа към река Пасиг с подземен затвор и зала за мъчения, където политическите затворници от Испания и Япония били измъчвани и екзекутирани, мястото, където националният герой на Филипините д-р Хосе Ризал е прекарал последните дни от живота си и написал романа „Последно сбогом”. Трансфер до летището. В 22:20 ч. полет ТК 85 от Манила.

05.01.2024 чт. 12 ден. Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05:00 ч. В 08:30 ч. полет ТК 1031 от Истанбул. Кацане в София в 12:35 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Хотели по програмата:
дата престой град хотел
26.12 – 27.12 1н Манила Manila Hotel 5*
27.12 – 29.12 2н Бохол Bohol Beach Club 4*
29.12 – 30.12 1н Себу Bai Hotel Cebu 4*
30.12 – 03.01 4н Боракай Savoy Boracay 4*
03.01 – 04.01 1н Манила Manila Hotel 5*

Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 3000 лв.
Втора вноска в размер на 2000 лв. - до 30.09.2023г.
Доплащане до 65 дни преди заминаване – до 21.10.2023 г.

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистанс“.
При невъзможност за пътуване, поради забрана или ограничения вследствие на епидемичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (05.07.2024) и 2 свободни страници; сканирано цветно копие на паспорта.
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 17
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до дата: 05.12.2023
При недостигнат минимален брой от 17 туристи, но не по-малко от 13 туристи се доплащат – 321 лв; при 10 се доплащат 525 лв.

Визов режим:
Българските граждани пътуват до Филипините с цел туризъм без виза при престой до 30 дни.

Медицински изисквания:
Към 08.07.2023 за осъществяване на пътуването се изисква сертификат за поставена COVID ваксина – пълен курс, както или отрицателен резултат от проведен PCR или антигенен тест. Туристи без тест или ваксинация подлежат на антигенен тест при пристигане. Не се изискват други задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус
ферибот
лодка

Полетно разписание за Нова Година във Филипините:
25.12.2023 TK 1032 София, Т2 – Истанбул 16:00 – 18:25
26.12.2023 TK 84 ИстанбулМанила 01:55 – 18:10
04.01.2024 TK 85 МанилаИстанбул 22:20 – 05:00 (+1)
05.01.2024 TK 1031 ИстанбулСофия, Т2 08:30 – 12:35

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Филипините |  Оферти - Манила |  Екскурзии - Филипините |  Екскурзии - Манила |  Нова година 2023 - Филипините |  Нова година 2023 - Манила

Избрани оферти