Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валенсия

Класическа Валенсия и Кулминацията на Фестивала ФАИ през март 2024

Номер на оферта

/

125525

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с а/к Уиз Еър с включен малък ръчен салонен багаж с размери 40*30*20 см
Места на полетите
Гарантирани места по полетите
3 нощувки със закуски в стандартна двойна стая в хотел 3*
Трансфери летище-хотел-летище
Панорамна и пешеходна обиколка на Валенсия с екскурзовод на български език
Обслужване на български език от представител на туроператора по време на престоя
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Мондиал

Цената не включва

Горивна такса - авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивната такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
Градски транпорт - 1,50 евро цена на еднократен билет
Допълнителни екскурзии и билети за паркове и музеи
Багаж до 10 кг на колелца в кабината /55х40х23 см/ - 140 лв на турист двупосочно ориентировъчна цена към дата 27/10/2023, препотвърждава се при резервация.
Багаж до 10 кг в багажното отделение - ориентировъчна цена 100 лв на турист двупосочно ориентировъчна цена към дата 27/10/2023, препотвърждава се при резервация.
Допълнителен чекиран багаж до 20 кг - 160 лв на турист двупосочно, турист двупосочно ориентировъчна цена към дата 19/5/2023, препотвърждава се при резервация.

Внимание: Цената на багажа е ориентировъчна и подлежи на препотвърждение от страна на авиокомпанията към момента на резервиране. Багажът се заплаща заедно с депозита.

Билет за Биопарк - 26,90 евро на възрастен, 21 евро на дете 4-12 г. Препоръчваме закупуване на билети предварително от България.
Комбиниран билет за Музея на Науката и Океанографическия музей - 38 евро на възрастен, 29 евро на дете до 12 г. Препоръчваме закупуване на билети предварително от България.
Задължително доплащане за медицинска застраховка за всички туристи над 65 г. - 15 лв. към пакета.
Разходи от личен характер, разходи за градски транспорт.

Програма на пътуването

Класическа Валенсия и Кулминацията на Фестивала ФАИ през март 2024

Самолетна екскурзия от София

4 дни / 3 нощувки със закуски в хотел 3* в центъра на Валенсия

Ще станете свидетели на процесиите с поднасяне на цветя на Девата, на пищните фойерверки и на изгарянето на куклите фаи.

ДАТА: 17-20 март 2024

ЦЕНА на човек в двойна стая, валидна при записвания до 14.12.23: 1249 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Всеки ден от началото на март Валенсия се потапя в магията на празника Фаи. Приготвленията за кулминацията на 19 март започват още от края на февруари. На Площада пред Катедралата се издига Статуя на Девата, която ще бъде украсена с хиляди бели и червени рози, а всеки ден пред Кметството точно в 14:00 ч. има пиротехническо шоу и ефектна заря. Само в началото на март може да се насладите на специфичните местни лакомства: мекици от тиква, чуррос с шоколад и изпечено месо със зеленчуци. Всяка вечер по празнично украсените улици има шествия на оркестри, които зареждат с весело настроение в очакване на най-шумния празник на Валенсия. Най-зрелищни са самите фаи - кукли от лесно запалими материали, които се издигат на всеки площад на Валенсия. Най-скъпите фаи могат да бъдат разгледани отблизо срещу такса от 2-5 евро или с общ комбиниран билет.


ПРОГРАМА:

17.03.24 - неделя. Излитане от летище София, Tерминал 1 в 18:20 ч. с полет на а/к Уиз еър W6 4409. Пристигане на летище Валенсия-Манисес в 20:45 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

18.03.24 - понеделник. Закуска. Панорамна обиколка и пешеходна разходка на историческия център на Валенсия - археологическия център Алмоина, Базиликата „Дева Мария на изоставените”, дворецът Палау де ла Генералитат Валенсиана, Катедралата на Валенсия с трите порти, Кулата Мигелете, Кулата на Санта Каталина, площадът Пласа Редонда, Централният пазар на Валенсия, Ла Лонха /Копринената борса/ и др. Свободно време. Нощувка.
Следобед по желание: Самостоятелно посещение на Музея на Науката и Океанографския музей с комбиниран билет - 38,20 евро на възрастен, 28,70 евро дете до 12 г. Препоръчваме закупуване на билети предварително от България. В музея на науките “Принц Филип” може буквално да се „докоснеш” до науката, в него са представени редица интерактивни изложби, свързани с науката и технологиите. Океанографския музей е най-големият аквариум в Европа, с голямо разнообразие от риби и морски животни, които свободно плуват около Вас и с невероятно шоу с делфини.
На този ден следобед се провежда шествие по централните улици на Валенсия с традиционни носии, което завършва с ритуално поднасяне на цветя на Статуята на Девата на Площада на Девата. В 01:00 ч. през нощта е грандиозното заключително шоу на фойерверките.

19.03.24 - вторник. Закуска. Свободен ден. Нощувка.
По желание: Самостоятелно посещение на Биопарка на Валенсия - „парче от Африка във Валенсия” - най-модерният зоопарк в Европа, където оградите на практика са невидими и животните се чувстват в естествената си среда на площ от 100 000 кв.м. Цена - 26,90 евро на възрастен, 21 евро на дете 4-12 г.
Днес е заключителният ден на Фаите. В 14:00 ч. е последното пиротехническо шоу на Площада пред Кметството, в 20:00 ч. ще бъдет изгорени детските Фаи, в 22:00 ч. - най-големите фаи ще бъдат зрелищно изгорени на площадите в града.

20.03.24 - сряда. Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за София в 09:45 ч. с полет W6 4410. Кацане на Т1 в 13:55 ч.

=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Vila Carlos 3*, http://www.hotelvillacarlosvalencia.com/

Разположение: C перфектна локация, на 1 км от историческия център, в оживен район с много магазини и бутици. На 500 м от ст. метро, на 1 км от градините Турия и на 1,7 км от Музея на Науката. На 3 км от разкошните валенсиански плажове.
В хотела: денонощна рецепция, безплатен безжичен интернет, ресторант, наем на коли/велосипеди.
В стаите: телевизор, климатик, сешоар, минибар, сейф. Не се допуска настаняване на трети турист над 9 г. в двойна стая.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Часове на полетите от/до Т1 София:
Отиване 17.03.24: полет W64409 19:00 ч. - 21:25 ч.
Връщане 20.03.24: полет W64410 09:45 ч. - 13:55 ч.

Необходими документи за резервация: Валидна лична крата или задграничен паспорт, задължително се предоставя копие на документа,с който ще се пътува при сключване на договор.

Условия за записване: Депозит 650 лв на човек, доплащане 21 дни преди отпътуване.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

Обекти и музеи за самостоятелно посещение:
Катедралата и Параклиса на Св. Граал - 9 евро/6 евро за студенти и пенсионери, деца до 17 г.
Кулата Мигелете - камбанарията на Катедралата, с невероятна панорама към града - 2,50 евро/1.50 евро за студенти и пенсионери, деца до 17 г.
Сградата на Копринената Борса под защитатата на ЮНЕСКО - 2 евро, в неделя работи до 10:00 ч. - 14:00 ч.
Музей на изящното изкуство - втори по важност в Испания след музея Прадо - с шедьоври на средновековните валенсиански майстори, на Веласкес, на Мурильо, на Ел Греко, Гоя и вход - безплатен. Отворен всеки ден от 10.00- 20.00.ч.
Национален Музей на керамиката - 3 евро, затворен на 1.1.,отворен всеки ден от 10:00 ч. - 14:00 ч. и от 16:00 ч. - 18:00 ч.
Св. Николас - Валенсианската Сикстинска капела - 10 евро/7 евро за студенти, пенсионери, деца до 17 г. Затворен в понеделник.
Океанографик - най-големият Аквариум в Европа - 38 евро. Деца 4-12 г. - 28 евро.
Биопарк - уникалният Зоопарк на Валенсия - 26,90 евро, деца 4-12 г. - 25 евро.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Валенсия |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Валенсия |  Пролет 2024 - Испания |  Пролет 2024 - Валенсия

Избрани оферти