Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ И МУЗЕЯТ СВАРОВСКИ - полет от София

Номер на оферта

/

202754

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Анкона – София, с авиокомпания BH air;

Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;

7 нощувки със закуски в хотели 3* и 3 вечери;

2 нощувка във Верона, или околността: Krystal hotel Bussolengo 3* или подобен;

3 нощувки в Инсбрук, или околността: Гармиш Партенкирхен: Hotel Blitz 3* или подобен;

1 нощувка в Санкт Антон, или околността: Garni Arlberg 4* или подобен;

1 нощувка в Римини, или околността: Hotel Milanese 3* или подобен;

Транспорт с луксозен автобус 3*/ 4*;

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;

Медицинска застраховка на стойност 5000 евро

Цената не включва

Такса гориво: обявява се 21 дни преди полета;

Екскурзия до замъците Линдерхоф (с аудио гайд на български език) и Нойшванщайн (с аудио гайд на език по избор – без български) и включени входни такси за двата замъка: 78 лева на възрастен / 20 лева дете до 17.99г. (при минимум 15 човека);

Входна такса за водопада Шафхаузен (рейнски водопади) 10 лева на възрастен / 7 лева дете до 15.99г. (при минимум 15 човека);

Вход за остров Майнау: 45 лева на възрастен / 25 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);

Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева – препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;

Входните такси на посещаваните на място туристически обекти – по желание;

Програма на пътуването

Прекрасна обиколна екскурзия Баварски замъци и музеят на Сваровски. Богата туристическа програма в Италия, Германия, Австрия и Швейцария. Пътуване със самолет и автобус.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНИ:
06.09.2017
Възрастен в двойна стая - 1190 лева
Единична стая - 1550 лева
Дете 2-11,99 г. - 1090 лева

27.09.2017
Възрастен в двойна стая - 1180 лева
Единична стая - 1540 лева
Дете 2-11,99 г. - 1080 лева

Програма на пътуването:

ДЕН 1: СофияАнконаВерона

Отпътуване от летище София в 11:30 ч. Пристигане в Анкона (Италия) в 12:00 ч. Среща с екскурзовода на групата и отпътуване за Верона. Пешеходна обиколка в старата градска част: Арена ди Верона, площад “Бра”, Къщата на Жулиета, площад “Деле Ербе”, площад “Синьория”. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Верона. Нощувка.

ДЕН 2: Верона – музеят Сваровски – Инсбрук

Закуска. Отпътуване към Ватенс (в близост до Инсбрук), за разглеждане на музеят на СВАРОВСКИ. За тези, които ще посетят музея ще видят вътре кристално дърво, изработено от Александър Маккуин, зебри, потропващи с рубинени пантофи и още много други изненади. Ще видим и най-големият кристал в света, който тежи 62кг. Възможност за пазаруване. Продължаване за Инсбрук. Туристическа програма: Златният покрив, който е символ на Инсбрук; Градската кула; Мариятерезиен щрасе, колоната на Света Ана; Катедралата посветена на Свети Якоб, двореца Хофбург (отвън); Църквата Хофкирхе – готическа дворцова катедрала, в която ще видите мавзолея на император Максимилиан I. Свободно време. Вечеря. Нощувка в или в района на Инсбрук – Гармиш Партенкирхен.

ДЕН 3: Инсбрук – замъка Линдерхоф – Замъкът Нойшванщайн – Инсбрук

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до областта Бавария, с посещение на Линдерхоф и Нойшванщайн. Линдерхоф е най-малкият, но най-разкошен дворец на крал Лудвиг II, а и единственият, в който той живее. Линдерхоф е вдъхновен от Версай и посветен на френският крал Луи XIV – кралят слънце. Тези от вас, които имат желание могат да посетят замъка с беседа на български език. Следва посещение на замъка Нойшванщайн. Той е послужил както модел на приказния замък на Дисни. Той съчетава в себе си контрасти, ирония и красота. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4: ИнсбрукМюнхен – дворецът Херенхимзее – Инсбрук

Закуска, след което може да избирате между свободно време или екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее. Туристическа програма в Мюнхен: Стария град Карлстор, Кметството, Фрауенкирхе, Кайетанеркирхе, Петерскирхе, Бюргерзаал, Известната бирария Хофбройхаус. Отпътуване за двореца Херенхимзее, изграден отново от „Приказния крал” Лудвиг II като Новия Версай, намиращ се на остров Херенинзел в езерото Химзее (пътуване с корабче около 20 мин). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Шафхаузен (рейнски водопади) и остров Майнау

Закуска. Отпътуване за Шафхаузен (рейнски водопади). Шафхаузен – дом на най-широките водопади в Европа. Той е удивително чудо на природата, което представлява най-големият водопад в Европа и един от най-големите на цялата планета. Възможност за разходка с корабче от замъкът Лауфен, нагоре по река Рейн, до подножието на самия водопад. Продължаваме за Германия, където ще посетим Майнау или както го наричат още „острова на цветята“. За други той си остава най-запомнящ се с една от палатите си, в която изумителни, тропически пеперуди безпрепятствено кацат върху теб или се реят сред екзотична растителност. Едно е сигурно – това е най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро – най-голямото за Германия, лежащо на границата между три държави – Австрия, Швейцария и Германия. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

ДЕН 6: Болцано – Тренто – Сирмионе (езерото Гарда)

Закуска. Отпътуване за Болцано, градът с най-висок стандарт на живот в Италия. Оживените пазари на Болцано изобилстват с ръчно изработени предмети и сувенири. Свободно време и отпътуване за Тренто. Основна атракция в Тренто е замъкът Buonconsiglio, който със своите масивни укрепления представлява наистина внушителна гледка, превърнала го в символ на града. В него е разположен Националния музей, който разкрива много за древната история на региона. Посещение на площада Piazza Duomo, който освен с красивата си катедрала разполага и с прелестен фонтан, посветен на Нептун. След свободното време отпътуване за Сирмионе. Градът има дълга история, датираща още от 1 век пр. н. е, което предполага и голям брой архитектурни и културни забележителности от древността. Най-известна сред тях, превърнала се в емблема на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка, открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

ДЕН 7: Болоня - Сан Марино - Римини

Закуска. Отпътуване за Болоня и туристическа обиколка. Нептуноновият фонтан от 1566 година, главния площад „Пиаца Маджоре“, Общинския дворец, Градския художествен музей (от вън); двореца на градоначалника (от вън); църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“. Свободно време. Следваща спирка е Сан Марино. Република Сан Марино, се издига на хълма Монте Титано. Интерес представляват Крепостта с трите кули, символ на Републиката; площад „Либерта”; Правителствения дворец; Базилика Сан Марино – християнска постройка, Неокласически стил; Восъчният музей. Разходка по изпълнените с романтика и история улички.

ДЕН 8: Римини – София

Закуска. Трансфер до летището в Анкона и полет в 13:00 ч. за България. Пристигане на летище в София.

Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)

сряда София 11:30 Анкона 12:00
сряда Анкона 13:00 София 15:30
Превозвач: BH air

Резервации:

Депозит 300 лв при резервация

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 100лв

от 30 до 22 дни: 300 лв

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Всички времена са местни за съответната дестинация.

Забележки:

Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.

Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!

Всички упоменати часове са приблизителни.

За деца до 1,99 г. се заплаща 50лв, без да ползват самолетна и автобусна седалка.

Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  6 септември 2023 - Германия |  6 септември 2023 - Мюнхен

Избрани оферти