Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

ОБИКОЛНА ПРОГРАМА- “Бавария от А до Я“

Номер на оферта

/

222319

Дати & цени

Цената включва

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база нощувка и закуска, с включени летищни такси

Период- Човек в двойна /тройна стая
22.06-29.06 -1290
14.09-21.09 -1300

Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:
? Самолетен билет София – Прага – София с България Ер;
? Летищни такси;
? Регистриран багаж 23 кг и 10 кг ръчен багаж с макс. размери 55x40x20;
? Хотелско настаняване както следва:
• 1 нощувка със закуска в хотел Dap 3* или подобен в Прага;
• 2 нощувки със закуски в хотел Acomhotel Nurnberg 3* или подобен в района на Нюрнберг;
• 2 нощувки със закуски в хотел Rivoli 3* или подобен в района на Мюнхен;
• 1 нощувка със закуска в хотел Victoria 3* или подобен в района на Пилзен;
• 1 нощувка със закуска в хотел Dap 3* или подобен в района на Прага;
? Обзорна обиколка на Прага с екскурзоводско обслужване на български език;
? Обзорна обиколка на Нюрнберг с екскурзоводско обслужване на
български език;
? Обзорна обиколка на Мюнхен с екскурзоводско обслужване на български език;
? Обзорна обиколка на Регенсбург с екскурзоводско обслужване на български език;
? Обзорна обиколка на Амберг с екскурзоводско обслужване на български език;
? Обзорна обиколка на Пилзен с екскурзоводско обслужване на български език;
? Обзорна обиколка на Карлови Вари с екскурзоводско обслужване на български език;
? Транспорт с луксозен 3*/ 4* ;
? Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
? Представител от България по време на пътуването.

Цената не включва

? Целодневна екскурзия “Бамберг и Ротенбург об дер Таубер“- 97 лв ва възрастни/ 49 лв за деца до 11,99г., с включен транспорт и екскурзоводска беседа на български език.
? Целодневна екскурзия “Баварски замъци“ (Линдерхоф и Нойшванщай), с включен транспорт и входни билети, екскурзоводска беседа в замъците на английски език.“- 97 лв ва възрастни/ 49 лв за деца до 11,99г.
? Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание
? Увеличение на летищни или горивни такси – ако има такова се заплаща задължително
? Лични разходи.


Резервации:
Депозит: 350 лв на човек при записване
Доплащане: 31 дена преди дата на тръгване

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100лв/ човек
от 60 до 31 дни: 350лв/човек
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa.

Разписание на полетите:
София – Прага : Излита в 10:20 / Каца в 11:15
Прага – София: Излита в 12:10 / Каца в 15:00

*разписанието е дадено в местни времена

Забележки
? Седалките в полета и стаите в хотела са гарантирани.
? Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии е 20 пълноплащащи
? Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
? Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.

Допълнителни екскурзии

Екскурзия
Вид Цена за възрастен/ евро
Eкскурзия “Бамберг и Ротенбург об дер Таубер“ -
целодневна -50

Екскурзия “Баварски замъци“ (Линдерхоф и Нойшванщай) -целодневна -50

Max Trip(всички екскурзии) - 90

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.


Целодневна екскурзия до дворците Линдерхоф и Нойшванщайн
97 лева /49 лева (дете 2 – 11,99 г)
Екскурзията включва посещение на Линдерхоф и Нойшванщайн. Линдерхоф е най-малкият, но най-разкошен дворец на крал Лудвиг II, а и единственият, в който той живее. Линдерхоф е вдъхновен от Версай и посветен на френският крал Луи XIV – кралят слънце. Тези от вас, които имат желание могат да посетят замъка с беседа на български език. Следва посещение на замъка Нойшванщайн. Той е послужил както модел на приказния замък на Дисни, и съчетава в себе си контрасти, ирония и красота.
Цената включва: транспорт, входни билети за Линдерхоф и Нойшванщайн, екскурзоводска беседа на английски в замъците;
Цената не включва: разходи от личен характер;

Целодневна екскурзия до Ротенбург об дер Таубер и Бамберг
92 лева / 46 лева (дете 2 – 11,99 г)
Ако има град, който описва всички места на романтичния баварски път, то това е Ротенбург на река Таубер, и ако трябва да избирате поне един град от Бавария, който да посетите, то нека да бъде той.
Зад крепостните си стени Ротенберг пази най- добре запазените средновековни улици в цяла Германия. Ще видим кулата Sieber turm и прекрасните фахвертови произведения “Gerlachsmiede“ и “Das Plonlein“, сградите на старото и новото кметството, катедралата Св. Яков, световно известния хотел “Eisenhut“ и др.
Бамберг e малко университетско градче, носещо титлата си още 1647 г. Центърът му е запазен в типично баварски стил и разходката из улиците му ни пренася в стотици години назад. Старите фахвертови фасади на къщите се оглеждат в бистрите води на брега Регниц, а всички калдъръмени улички водят до главния площад (Domplatz).
По време на престоя ни в това романтично кътче на Бавария ще видим: главната катедрала(Bamberger dom), емблематичната сграда на старото кметство, която е построена в коритото на реката. Ще минем през стария и новия дворец, с благоуханните му розови градини и ще завършим в центъра на града със свободно време по лични интереси.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер;

Обзорна обиколка на Прага
Включена в цената
Обиколка на Прага на прага включва разходка по кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град), които водят до Староместске намести (Стария градски площад) с Тинския храм, катедралата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството и импозантната църква Свети Якуб, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом (Обецни дум), Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей.

Обзорна обиколка на Нюрнберг
Включена в цената
Нюрнберг е град с 10 вековна история, през която винаги е имал важно значение за региона на цяла централна Европа. В замъкът построен на най- високата точка в града, неведнъж са отсядали Императорите на Свещената Римска Империя.
Известен с производството на часовници още през средновековието, Нюрнбергчани са били едни от първите европейци, които са могли да си позволят преносими часовници.
Дебело зидани крепостни стени, фино изработени мозайки на градските чешми и пищно украсени църкви, са само малка част от нещата, с които Нюрнберг омайва своите гости.
По време на обиколката ще посетим: двора на занаятчиите (Waffenhof), където се пазят традициите за коване на мечове и изработка на рицарски доспехи, следва църквата св. Лаврентий(Lorenzkirche), смятана за една от най-внушителните лютерански църкви в област Бавария. Продължаваме през пазарския площад, където се издига градския фонтан(SchonerBrunnen), в който е вплетен “Пръстена на желанията“. Снимки пред старата сграда на кметството(Rathous). Спирка пред къщата на видния ренесансов математик и изкуствовед Албрехт Дюрер, известен с мистичните си медни гравюри: Апокалипсис, Свети Йероним и Меланхолия. Край на обиколката ще поставим пред вратите на Императорския замък(Kasеrurg).

Обзорна обиколка на Мюнхен
Включена в цената
Историята за създаването на града идва от неговото име, което в буквален превод означава “Направено от монасите“. Града възниква около манастир, а развитието си дължи на данъците върху търговията със сол, която се е осъществявала между двата бряга на река Изар.
Градът е 3-ти по големина в Германия и важен европейски метрополис.
Обиколката на града започва от моста на река Изар (Ludwigsbrucke) в близост до Deutches Museum. Преминаваме през портата Isartor, за да достигнем до главния площад “Marienplatz“. Разглеждане на катедралата “Frauenkirche“ с известната “стъпка на дявола“, фасадите на старото и новото кметство, Баварската опера и статуята на крал Максимилиан Йозеф I. Следва лоджията на героите (Ferdhernhalee) на площад “Одеон“.
Снимки пред църквата св. Михайл. Разходка по главната пешеходна улица “Kaufingerstrasse“, на чийто край ще завърши пешеходната обиколка на историческия център на Мюнхен.

Обзорна обиколка на Амберг и Регенсбург
Включена в цената
Регенсбург се слави, като един от най- красивите градове на Германия. Със своите 1500 исторически сгради, неговия център е обявен от ЮНЕСКО за част от световното историческо и архитектурно наследство. Градът е възникнал в годината на Христовото рождение, а 700 години по-късно става седалище на епископия.
По време на обиколката щe преминем през каменния мост над р. Дунав, който е построен през 12 век и се смята за инженерно чудо. Ще се спрем пред величествената готическа катедрала “Петерхоф“ и ще се снимаме пред паметника на Дон Хуан Австрийски- извънбрачен син на Императр Карл V, под чието командване християнските войни разбиват Османската армада при Лепанто.
Амберг е малко китно баварско градче с много добре запазен център, през който тече малката река Вилс. Ще преминем през главната порта (Nabburger), базиликата Св. Мартин (Martinkirche) и красивите сгради на кметството(Rathous) и окръжната управа(Stadtbrille).

Обзорна обиколка на Пилзен
Включена в цената
Пилзен e 4-ти по големина град Чехия и един от притегателните туристически центрове за страната. Няма как де не бъде свързан със златото на бавареца Йозеф Гроу- прочутата бира „Pilsner urquell”, започната да бъде произвеждана в далечната 1853г.
Пешеходната обиколка включва: един от най големите европейски площади “Площада на републиката“, който е заобиколен от сградите на кметството, имперския дом, сградата на белия еднорог, сградата на червено сърце, сградата със златния орел и др.
Посещение на катедралата свети Вартоломей със 102 метровата и камбанария и изящния готически интериор от 16 век. Снимки пред Пилзенската синагога, която е 2ра по големина в Европа и 3-та в света.

Обзорна обиколка на Карлови Вари
Включена в цената
Карлови Вари (Karsbad) е един от най- известните световни спа курорти.
Негова гордост са 13-те топли минерални извора. Обиколката ни ще бъда кратка, за да имаме повече свободно време. По време на обиколката ще видим: няколко от колонадите (местата където са каптирани изворите) - Садова колоната, Тръжни колонада, Вриделна и Замечка колонади и други. Няма как да не обърнем внимание на фасадите на историческите хотели “Ричман“, “Пуп“ и “Империал“. Възможност за посещение на катедралата Мария Магдалена (ако няма концерт или меса).

Програма на пътуването

ОБИКОЛНА ПРОГРАМА-“Бавария от А до Я“

Бавария! Има ли някой който не е чувал за красотата на тази земя?
За средновековните замъци обвити в мистерии, за къщите окъпани в цветя, окосените ливади със съхнещо сено. Традициите в пивоварството на баварците е ненадминато.
Избрали сме късна есен и ранна пролет за тази екскурзия, когато картините са невероятни и запомнящи се. Отиването и връщането е през един от най- пленителните градове в света- Прага.


Прага- Нарнберг – *Бамберг – *Ротенбург об дер Таубер – Мюнхен – *Замакът Нойшванщейн – *Дворецът Линдерхоф – Бирарията Кухлбрауер – Регенсбург – Амберг – Пилзен – Карлови Вари

8 дни / 7 нощувки

ПРОГРАМА

ДЕН-1/ Петък
София- Прага
Събиране на летище София (T.2) 2 часа преди полета до Прага.
Кацане на летището. Обзорна обиколка на града и трансфер до хотел Dap 3* или подобен.
Нощувка.


ДЕН-2/ Събота
ПрагаНюрнберг
Закуска. Напускане на хотела и потегляне към Германия.
Наслаждавайки се на живописния път от Бохемия до Бавария пристигаме в Нюрнберг. Следва обзорна обиколка на града, включваща най- големите забележителности в центъра.
Настаняване в хотел Acomhotel Nurnberg 3* или подобен в района на Нюрнберг.
Свободно време. Нощувка.


ДЕН-3/ Неделя
Нюрнберг – Ротенбург об дер Таубер – Бамберг
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание:
• Целодневна екскурзия “Ротенбург об дер Таубер“ с организиран транспорт и екскурзовод на български език.
Нощувка.


ДЕН-4/ Понеделник
Нюрнберг - Мюнхен
Закуска. Напускане на хотела.
Потегляне към 3-тия по големина град в Германия и столица на Бавария- Мюнхен.
Обзорна обиколка на града, включваща пешеходен тур в централната част.
Настаняване в хотел Rivoli 3* или подобен в района на Мюнхен.


ДЕН-5
Мюнхен – Нойшванщайн – Линдерхоф
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:
? Целодневна екскурзия “Баварските замъци“ с разглеждане на приказния замък Нойшванщайн и бижуто на арх. Георг фон Долман- Линдерхоф.
Връщане в хотела в Мюнхен.
Нощувка.


ДЕН-6
Мюнхен – Бирария “Кухлбрауер“ – Регенсбург – Амберг - Пилзен
Закуска. Напускане на хотела.
Следваме обратния път към Бохемия, но този път ще посетим няколко живописни градчета преди да се настаним в хотела в Пилзен.
Първа спирка- Бирарията “Brauerei zum Kuchlbauer“ в Абенсберг, известна с колекцията си от бирени чаши, пазени в кулата на Хундертвасер- Cuchlbauer turm.
- В бирарията Kuchlbauer се изисква входна такса, заплащаща се на място в евро-
12EUR за възрастни, 5 EUR за деца до 14,99г.
След бирения тур и уникалната кула, продължаваме към град Регенсбург и обзорна обиколка на града.
Следва кратка обиколка на град Амберг, известен с добре запазения си средновековен център.
Крайна точка хотел Victoria 3* или подобен в района на Пилзен.

ДЕН-7
Пилзен- Карлови Вари - Прага
Закуска. Напускане на хотела.
Обзорна обиколна на град Пилзен с екскурзоводска беседа на български език, включваща най- големите забележителности в старата част.
Посещение на един от любимите спа курорти на редица знаменитости - Карлови Вари. Свободно време за разходка по “Vridelni Kolonada”, на която се намират част от най-скъпите хотели в града
Потегляне към Прага. Настаняване в хотел Dap 3* или подобен в района на Прага.


ДЕН-8
Прага- София
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до Летище “Вацлав Хавел“, Прага.
Директен полет до летище София, Т2.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Лято в чужбина - Германия |  Лято в чужбина - Мюнхен

Избрани оферти