Начало / Екскурзии / Екскурзии - Опатия

ОПАТИЯ - ПЛИТВИШКИ ЕЗЕРА

Номер на оферта

/

229197

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ОПАТИЯ ИЛИ ОКОЛНОСТИ;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ЗАГРЕБ ИЛИ ОКОЛНОСТИ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ ПО ОПИСАНИЯ МАРШРУТ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (12 ЛВ. НА ЧОВЕК ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ);
ВХОДНА ТАКСА ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПЛИТВИШКИТЕ ЕЗЕРА;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА: 2-3 ЕВРО НА ЧОВЕК;
БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, ВХОДНИ ТАКСИ В МУЗЕИТЕ И ПР.;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е шестдневна и включва 3 нощувки в Опатия или околности и 1 нощувка в Загреб или околности, богата екскурзоводска програма в Опатия, Пула, Ровин, Риека, о-в Крък, Плитвишки езера. Настаняването е в хотели 3 или 2 звезди на база нощувка и закуска.

ПЪРВИ ДЕН – 19:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 22:30 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София – сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 22:00 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребОпатия (955 км). Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН – Около обяд - пристигане в Опатия. Пешеходна разходка – църквата „Св. Якоб“ от 1453 г., построена върху останки от Бенедиктински манастир; вила „Анджолина“ с ботаническата градина, построена през 1845 г. и поставила началото на организирания туризъм в Опатия; дванадесеткилометровата крайбрежна пешеходна алея, която преминава покрай най-значимите забележителности на курорта, започната през 1885 г. и завършена през 1911 г.; статуята на девойката с чайката, превърнала се в символ на Опатия, след като е поставена върху скала с гледка към града през 1956 г. Настаняване в хотел в Опатия или околности. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до Пула и Ровин - най-привлекателните градове на полуостров Истрия: пешеходна разходка в Пула - главният културен и икономически център на Истрия, впечатляващ с хилядолетната си история и римския амфитеатър - една от шестте най-големи оцелели римски арени в света, и пешеходна разходка в Ровин - едно от най-красивите градчета на Адриатическото крайбрежие, доставящо истинско удоволствие на посетителя. Привечер - заръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до Риека и остров Крък: пешеходна разходка в Риека – най-голямото хърватско пристанище, което днес представлява един доста динамичен град, нелишен обаче от обаянието на адриатическия полъх и пазещ някои прекрасни архитектурни паметници от периода на Бел Епок; панорамна обиколка на о-в Крък – най-големият остров в Адриатическо море (има мост, който свързва острова с брега), откриващ впечатляващите гледки на своите селца, накацали по скалите над морската шир; престой и разходка в Крък (столицата на острова), запазил средновековните си укрепления, които се извисяват над морето и представляват незабравима гледка; разходка из Връбник – живописно селце на източния бряг на острова, известно с винопроизводството си. Привечер - заръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Плитвишките езера (190 км). Разглеждане на Плитвишките езера – най-красивият и известен хърватски национален парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Езерата се разглеждат с панорамно влакче или корабче, които са включени в цената на входната такса, която е 150 куни (около 21 евро) за възрастен, за деца под 7 г. – безплатно, деца 7 – 18 г. – 80 куни (около 11 евро), студенти при представяне на межд. студентска карта – 100 куни (около 14 евро). Тази входна такса е за обиколка по маршрут до 4 часа и включва билет за корабче, билет за влакче из резервата - цените са информативни и се заплащат на касите на резервата. Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки. Отпътуване за Загреб (140 км). Вечерта - пристигане в Загреб. Настаняване в хотел в Загреб или околности. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване по маршрут ЗагребБелградСофия (785 км). Късно вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Дати и цени:

26.04.2019 - 01.05.2019 481 лв.
22.05.2019 - 27.05.2019 481 лв.
15.06.2019 - 20.06.2019 505 лв.
05.09.2019 - 10.09.2019 505 лв.
20.09.2019 - 25.09.2019 481 лв.

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 2 или 3 звезди.

При посещение на Хърватия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в куни, от България.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Опатия |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Опатия |  Лято в чужбина - Хърватия |  Лято в чужбина - Опатия

Избрани оферти