Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сицилия

ОСТРОВ СИЦИЛИЯ

Номер на оферта

/

212951

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ;

Цената не включва

ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);

Програма на пътуването

Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка в или в околностите на Монреале /Палермо, 1 нощувка в или в околностите на Агридженто, 1 нощувка в или в околностите на Ното или Сиракуза, 1 нощувка в или в околностите на Катания, 1 нощувка в или в околностите на Таормина или Месина, 2 нощувки/нощи на ферибот (в цената е включено настаняване на дек, ако желаете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти, предлагаме доплащане), както и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Палермо, Монреале, Агридженто, Ното, Сиракуза, Катания, Таормина, Реджо ди Калабрия. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ПЪРВИ ДЕН – 07:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 10:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 09:30 ч. Спирка в Дупница в 11:00 ч. и в Благоевград в 11:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Отпътуване по маршрут Солун - Игуменица. Вечерта – пристигане в Игуменица, качване на ферибота Игуменица – Бриндизи/Бари. Нощен преход с ферибота.

ВТОРИ ДЕН - Сутринта - пристигане в Италия и отпътуване за о-в Сицилия. Настаняване в хотел в или в околностите на Монреале/Палермо. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Палермо - пл. “Куатро Канти”, пл. “Претория”, пл. “Белини”, църквата „Санта Мария дел’ Амиралио”, Катедралата, Палацо деи Нормани. Свободно време. Разглеждане на Монреале, един от най-колоритните градове на острова: катедралата (строена от норманите през XII век и съхраняваща уникален ансамбъл от византийски мозайки), бенедиктинския манастир, основан през XII век от норманите, около който е възникнал градът. Продължаване към Агридженто. Пристигане, настаняване в хотел в Агридженто или околности. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на археологическия и пейзажен парк „Долината на храмовете”, един от най-добре запазените древногръцки градове с множество съхранени храмове и разкопки на жилищен квартал, крепостни стени и др., както и богат археологически музей. Кратък престой в Агридженто. Отпътуване за Ното. Разглеждане на Ното - град, известен със сградите си от началото на XVIII век, едни от най-добрите образци на сицилианския барок. Разходка из града. Нощувка в Ното, Сиракуза или околности.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Сиракуза: стария град (разположен на о-в Ортиджа) – тесни и живописни улички с прекрасни средновековни и барокови дворци, катедралата, фонтана Аретуза. Свободно време. Възможност за разглеждане на археологическия комплекс (гръцкия театър – един от най-големите паметници на Античността, строен през V век пр. н.е., олтара на Херон, изкуствената пещера „Ухото на Дионисий”, римския амфитеатър) - с доплащане 15 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход, която е около 10 евро за възрастни и 5 евро за деца до 18 г., се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника. Отпътуване за Катания. Разглеждане на Катания – „Виа Етнеа”, катедралата и площада пред нея, римския амфитеатър. Настаняване в хотел в или в околностите на Катания. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. 08:00 ч. - екскурзия до вулкана Етна – най-високият действащ вулкан в Европа, извисяващ над Йонийско море своя 3 345 метров силует. Фото пауза на сребърните кратери на около 2000 м височина. Трябва да си носите топла дреха, защото горе може да е доста хладно, и удобни обувки. Следобед - разглеждане на Таормина - античния театър, катедралата, градините на “Вила Комунале”, разходка по корсо “Умберто І”. Настаняване в хотел в или в околностите на Таормина или Месина. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела, отпътуване за Бриндизи/Бари. По пътя едночасов престой и разходка в Реджо ди Калабрия. Вечерта - качване на ферибота. Нощ на ферибота.

ОСМИ ДЕН - Сутринта – пристигане в Игуменица и отпътуване по маршрут ИгуменицаСолунБлагоевградСофия. Късно вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

19.05.2018 - 26.05.2018 745 лв.
02.09.2018 - 09.09.2018 745 лв.
20.10.2018 - 27.10.2018 745 лв.

цена на възрастен в двойна/тройна стая 745 лв.
цена на човек в индивидуална стая 862 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни 699 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен 729 лв.
Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Палермо - 1 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Катания - 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди; в или в околностите на Таормина или Месина - 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2018 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сицилия |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Сицилия |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Сицилия

Избрани оферти