Начало / Екскурзии / Екскурзии - Скопелос

ОСТРОВ СКОПЕЛОС - ГЪРЦИЯ автобус от Варна ,Бургас и София

Номер на оферта

/

220200

Дати & цени

Цената включва

Транспорт от Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София с комфортен туристически автобус;
3 нощувки и 3 закуски в хотел 3* на остров Скопелос, при настаняване в двойни и тройни стаи;
Туристически, пътни и фериботни такси
Представител на фирмата-организатор по време на пътуването;
Медицинска застраховка за лица до 69 год;

Цената не включва

Входни такси и билети за туристически обекти;
Целодневна круиз до остров Скиатос и параклиса Агиос Йоанис – 59 евро
Целодневен круиз до Кира Панагия и остров Алонисос с яхта със стъклено дъно – 40 евро;
Целодневна екскурзия обиколка на острова с посещение на Агнонта, Лимонари, Глоса и град Скопелос – 10 евро
Шнорхелинг 30 евро / 1 час / – включва наем на лодка, пълна екипировка и професионален водач
Медицинска застраховказа целия периодза лица над 69 год. – 7лв;
Настаняване в единична стая – 90 лв. общо за трите нощувки;
Билети за градски транспорт при необходимост;
туристическа такса в размер на 1.50 евро за двойна стая на ден / заплаща се на място от туристите /

Програма на пътуването

Ако Ви се иска една различна почивка по гръцки –
Спорадските острови Ви очакват....
Скопелос е остров за ценители – прекрасни природни картини съчетаващи гъсти борови гори и феерия от екзотични цветя, прозрачно синьо море, спокойствие и автентичен гръцки дух.
Програма

Ден1 Отпътуваме следобед от Варна /ул. Антим I/, от Бургас /бензиностанция ОМВ – Метро/, от Стара Загора /бензиностанция Лукойл до разклона на АМ Тракия /, от Пловдив /бензиностанция Шел на АМ Тракия /, от София /бензиностанция ОМВ Захарна фабрика/ по маршрут СолунЛарисаВолос.



Ден 2 Рано сутринта пристигаме в град Волос, откъдето с ферибот ще достигнем до остров Скопелос /пътуване около 4 часа/ Около обяд ще се настаняване в хотел. Свободно време за разходка, риболов, шнорхелинг, плаж......за всеки по нещо.

На острова се предлагат велосипеди и моторчета под наем или можете да се разходите пеша до едни от най-красивите плажове на острова - Милия, Панормос, Кастания ,като най далечния е на разстояние около 2,5 км. от хотела.

Милия, разделен на 2 части – северна и южна. Плажът е пясъчно-чакълест и предлага чадъри и шезлонги срещу заплащане, кафене и таверна. Непосредствено до Милия, северно от него се намира друг известен плаж от филма Мамма Миа – Кастани. От Милия плажът е достъпен чрез малка пътечка през борова гора или по главния път. Плажът е пясъчен, тук също се предлагат чадъри и шезлонги срещу заплащане и само едно малко заведение.

Панормос- плажът е пясъчно-чакълест, намира се в естествен дълбок залив, естествено защитен от морския вятър. На разположение на посетителите са няколко таверни и кафенета. В древни времена тук е имало укрепен Акропол на хълма Палеокастро, чиито стени са запазени до днес. Нощувка.

Ден 3 Закуска. Свободно време или програма по избор и допълнително заплащане:

Целодневна екскурзия - круиз до остров Скиатос и параклиса Агиос Йоанис на о-в Скопелос.Въпреки малката площ, Скиатос е примамлива туристическа дестинация със своите над 60 предимно пясъчни плажове.За пръв път островът е заселен от тракийски племена, които дават името му Скиатос. По-късно островът влиза в границите на Македонската империя, след което става част от Рим и Византия.
Златиста пясъчна ивица, граничеща със зелени борови хълмове, живописни заливи – всичко това създава незабравимите гледки на острова - дарът на Скиатос към неговите гости. Свободно време в Скиатос. Следва спирка в Кастро за плуване, плаж и посещение на църквата Агиос Йоанис, разположена на върха на малка скала, станала известна като сватбената църква от филма „Мамма Миа“. До нея ще ви отведат 199 стъпала.След престоя тук се връщаме обратно на пристанището в гр.Скопелос. Трансфер до хотела.
Целодневен круиздо Кира Панагия и остров Алонисосс яхта със стъклено дъно. Насладете се на зеленината и сините води, дивата природа, морския живот чрез обиколката на Националния морски парк на Алонисос – северни Споради. Круиза започва по крайбрежието на Алонисос като се насочваме към най-големия от безлюдните остров на Спорадския архипелаг - Кира Панагия : в миналото митрополит на Светата обител на Великата Лавра на Атон. На острова и до днес съществува византийски манастир, който носи неговото име. Следва разходка до морския парк и другите острови с дива природа, където по бреговете и стръмните скали могат да се видят редки морски птици, миди, както и защитен вид диви кози. След това се отправяме към Алонисос. Ще спрем за кратко до впечатляващата Синя пещера - най-голямата от морските пещери в района. Следваща спирка е при острова Лефтос Гиалос в Алонисос , свободно време за плаж. Потегляме към Патитири - пристанището на Алонисос, откъдето с автобус на градския транспорт, може да достигнете до старата част на града. Свободно време за обяд и за разходка. По време на пътуването ще направим кратки спирки за снимки от яхтата до крайбрежните села на Алонисос, морските пещери и обезлюдените острови на морския парк, за да наблюдаваме морското дъно от стъкления кил на кораба. Връщане на пристанището в Скопелос. Трансфер до хотела.

Нощувка.

Ден 4 Закуска. Свободно време или по желание и допълнително заплащане:

Целодневна екскурзия обиколка на острова - отпътуваме сутринта от хотела към южната част на острова, за да посетим селищата Агнонта, Лимнонари, Стафилос и плажовете в близост до тях. Ще разполагате със свободно време за слънчеви бани и плуване /около 1ч 30мин/. Отправяме се към столицата - град Скопелос или Хора, разположен в северното крайбрежие на острова. Каменни къщи с великолепни дворове, тесни калдъръмени улички и редица византийски църкви са запазили същността му на типично гръцко островно селище. Градът е възникнал около средновековен замък, с невероятна гледка към Егейско море. Свободно време за обяд, разходка, покупка на сувенири. Следваща спирка е в Глоса - второто по големина селище на острова, разположено в северната част, построено амфитеатрално по планински склон и с панорамна гледка към остров Скиатос. Старата част и центъра на селището са затворени за коли. Малки каменни, криволичещи улички водят към площада във високата част на селището. Свободно време за разглеждане. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 Закуска. Отпътуване с ферибот за Волос. Кратък престой в града.Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта, във Варна - след полунощ.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Скопелос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Скопелос |  Майски празници - Гърция |  Майски празници - Скопелос

Избрани оферти