Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Обиколен тур на Исландия

Номер на оферта

/

200567

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет за полети София-Рейкявик-София с прекачване в транзитно европейско летище, с включен чекиран багаж и летищни такси;
- 1 нощувки + закуски в двойна стая в хотел Geo Hotel или подобен в Гриндавик;
- 2 нощувки + закуски в двойна стая в хотел Edda Laugarvatn ?K? или подобен в Лаугарватн;
- 1 нощувки + закуски в двойна стая в хотел Hellnar или подобен в Снайфелснес;
- 1 нощувки + закуски в двойна стая в хотел Edda Laugar или подобен в Саелингсдалур;
- 1 нощувкa + закускa в двойна стая в хотел City Park или подобен в Рейкявик;
- описаната туристическа програма в Исландия;
- всички входни такси за посещаваните обекти, описани в програмата;
- здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;
- водач на групата от България.

Цената не включва

- Допълнителни услуги и хранения, неупоменати в програмата.
- Други разходи от личен характер.

Програма на пътуването

ОБИКОЛЕН ТУР НА ИСЛАНДИЯ

17 – 24 септември 2017 г.

ПРОГРАМА:

17 септември:
Полети от София до Рейкявик през транзитно европейско летище.
Пристигане в Рейкявик и отпътуване към селищато Гриндавик на п-ов Рейкянес. Настаняване в хотела. Районът на полуостров Рейкянес представлява идеално въведение във вулканичната същност на Исландия. Регионът е определен за Геопарк на ЮНЕСКО, заради своите неземни и красиви вулканични черти. Свободно време и нощувка в областта на Рейкянес.

18 септември:
Закуска. Денят започва с пътуване по живописен път, водещ до шумни водопади и тайнствени планини около езерото Клейфарватн. Спирка при старата църква Страндакиркя. Според местни легенди църквата носи късмет и успех на нуждаещите се. Пътят продължава през зелените земеделски земи и бреговете на Южна Исландия до района на „Златния кръг”. Посещение на водопада Гюдълфос, наречен още Златния водопад - един от най-впечатляващите в Европа. В близост се намира геотермалната област Гейзирс множество горещи извори. Най-известен от тях е Строхкюр, който изригва като по часовник. Нощувка в Лаугарватн, района на Гейсир.

19 септември:
Закуска в хотела. Денят включва изследване на региона на Южния бряг. Посещение на величествените водопади Селяландсфос и Скогафос, всеки със своите уникални особености. В района е красивият ледников вулкан Ейяфятлайокутъл, известен с изригването си през 2010 г. Интересна мултимедийна изложба в подножието на вулкана разказва историята. Дирхолаей е скалист нос, отличаващ се с арка от черна лава. Всяка година хиляди морски птици гнездят там през лятото. В района също могат да се видят плажове с черен пясък и необичайни скални образувания. Следва пътуване през долината Тьорсардалур с нейните контрастиращи пейзажи от брезови гори, пясъчни полета от лава, реки и водопади, сгушени под впечатляващия вулкан Хекла, най-често изригващия в Исландия. По желание – посещение на викингска ферма. Връщане в Лаугарватн. Нощувка.

20 септември:
Закуска в хотела. Следва посещение на два национални парка. Паркът Тингвелир е включен в списъка на ЮНЕСКО - място на древния исландски парламент и считан за природен фенмен. Паркът е разположен на зашеметяващ вулканичен пейзаж от планини и застинали потоци от лава на брега на най-голямото езеро в Исландия. Пътуването през фиорда Хвалфиордур към Западна Исландия, където се намира Боргарнес, известен с обичаните исландски предания за ранното заселване на Исландия от скандинавските викинги. Пътят преминава през полуостров Снайфелснес, известен също като „Исландия накратко“ заради сбитата си комбинация от различни пейзажи, характерни за Исландия. Полуостровът също е богат на история и фолклор. Националния парк Снайфелсьокул, единственият крайбрежен национален парк в страната, изгражда западния край на полуострова и е кръстен на вулканичния ледник, който се извисява над местността. Твърди се, че доброжелателно божество пази района от върха на планината, известна като място с лековита енергия. Нощувка в района на Снайфелснес.

21 септември:
Закуска. Отпътуване към парка Снаефелсьокул и северния бряг на полуострова. Разглеждане на каменисти плажове и скали с голямо разнообразие от птици, Киркюфел (Планината с църквите), Бярнархофн с музея на акулите, където може да се опита “гнило“ акулско месо, което е местен деликатес, и да се вземе урок по улов на акули. Обиколката продължава към Стикишолмур с неговия добре запазен градски център. Следва круиз през залива Брейдафиордур, където ще видите красиви морски пейзажи и хиляди малки островчета. Пътуване по панорамен път към село Будардалур, което датира още от времето на викингското заселване. В близост се намира фермата Ерпстадир, където ще научите за начина на живот на исландските фермери и ще опитате прясно направен сладолед. Турът продължава към Ерикстадир, където се намира домът на Ерик Червения и родното място на сина му Лейф Ериксон, двама от най-прочутите викинги в света. Посещение на оголената скала, за която се твърди, че е катедрала на елфи и други свръхестествени същества. Нощувка в Саелингсдалур.

22 септември:
Закуска. Пътуване през Боргарфиордур, разкриващо регион с богато наследство, Рейкхолт, където е живял известният сага поет Снори Стурлусон. Следва отбивка при два водопада - Храунфосар (водопад от лава) с вода изглеждаща, че се появява от покритите с мъх вулканични скали, стичаща се надолу към сините води и Барнафос (детски водопад), приличащ на бледосин млечен шейк от къси и свирепи бързеи, които се пронизват през тесния каньон. В близост се намира най-мощният горещ извор в Европа, Дейлдатунгувер, където могат да се купят органични домати, отглеждани с геотермалната топлина. Следобед – отпътуване към Рейкявик. Настаняване в хотела и разходка в централната част на Рейкявик. Нощувка.

23 септември:
Закуска и освобождаване на хотела. Посещение на известната Синя Лагуна - уникално геотермално образувание, естествен комплекс от геотермални басейни на обща площ от 5000 кв.м., чиито дъно и стени са покрити с 60 хил. парчета лава, което я прави да прилича на естествено творение на природата. Водата на „Синята лагуна“ е известна по целия свят с лековитите си съставки. Свободно време в Рейкявик.
Вечерта – отпътуване за летище Кефлавик.

24 септември:
Полети до София през транзитно европейско летище.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 14 юли 2017 г. След тази дата цената на пакета може да се завиши.
2. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 20.06.2017 г. от 510 евро с включени летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.
3. Цената на пътуването е базирана на група от 7 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.
4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 6 нощувки, която е в размер на 354 Евро.


ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
1. Да платите в брой или да преведете в срок до 14.07.2017 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на 1400 евро по фиксинга на БНБ за деня на плащането.
2. Да получим в срока от т.1 попълнена, приложената ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт на пътуващите.
3. Да платите в брой или да преведете в срок до 01.08.2017 г. в банковата ни сметка IBAN: BG52BPBI79401063230701, код BIC: BPBIBGSF, Юробанк И Еф Джи България АД, клон ФЦ София Лозенец, левовата равностойност на остатъка от пакетната цена по фиксинга на БНБ за деня на плащането.

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  22 септември - 2023 - Исландия |  22 септември - 2023 - Рейкявик

Избрани оферти