Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Обиколка из ЕВРОПА Италия,ИСПАНИЯ и Френска ривиера

Номер на оферта

/

213148

Дати & цени

Цената включва

§ Транспорт с лицензиран автобус 3*
§ 9 нощувки,от които
§ 1 нощувка сьс закуска в хотел 3* в Словения
§ 1 нощувка сьс закуска в хотел в района на Милано
§ 1 нощувки сьс закуска в хотел в Гренобъл
§ 3 нощувки сьс закуски и вечери в хотел 3* в Коста Брава
§ 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ница и 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Империя или Генуа
§ 1 нощувка сьс закуска в хотел 3* в Загреб
§ Пешеходните разходки по маршрута
§ Панорамна обиколка на Барселона
§ Посещение на Княжество Монако и Монте Карло
§ Екскурзоводското обслужване по време на пътуването
§ Здравна застраховка с асистънс с лимит 2000 евро за периода на пътуването за лица до 65 г.

Цената не включва

Пакетната цена не включва:
§ Входни такси на посещаваните обекти
§ Екскурзия Монсерат – цена:35 лева
§ Разходи от личен характер
§ Градските такси за хотелите по маршрута от 2 до 4 евро в зависимост от хотела
§ Доплащане за здравна застраховка :
65- 70г. – 8лв. ; 70-75г. – 10лв. ; над 75 – 15лв.
Ориентировъчни входни такси на някои от посещаваните обекти
• Къщата „Ла Падрера” – 16,5 евро
• Стадионът „Камп Ноу” – 23 евро
• Катедралата „ Саграда Фамилия” – 14,8 евро
• Архитектурен резерват „ Побле Еспаньол” – 11,1 евро
• Музей на каталунското изкуство – 12 евро
• Океанографски музей – 12,5 евро на човек
• Дворец „Грималди” – 7 евро на човек
• Вход за казиното в Монте Карло – 10 евро на човек
Допълнителна информация:

• Рицарски турнир:
Пред Вас ще се разиграе спектакъл, пресъздаващ традициите на рицарските турнири през Средновековието. След това победителят ще Ви покани в Балната зала,където ще се насладите на огнено фламенко шоу. Начало 20:00 часа. Завръщане в хотела 01:00 часа.

Програма на пътуването

София-Любляна-Милано-Торино-Гренобъл-Монпелие-Коста Брава-Барселона-Ница-Кан-Монако-Монте Карло-Генуа-Загреб-София

БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ!!!

1 ДЕН 18.04.2018 Лом- Любляна
Отпътуване рано сутринта с луксозен автобус( видео,климатик, мини-бар).Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. По възможност разглеждане на Любляна –столицата на Република Словения. Нощувка в Словения.
2 ДЕН – 19.04.2018 ЛюблянаМилано /Италия/
Закуска. В 8.00 часа отпътуване за Италия. Пристигане в Милано- център на модата и банковото дело.Разходка в стария исторически център на града с разглеждане на миланската катедрала-най красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по времето на Джан Висконти, пасажът >Виторио Емануел;Музикалният театър „Ла Скала“- един от най-известните в света.и др. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.


3 ДЕН – 20.04.2018 Милано-Торино – Гренобъл
Закуска. В 8.00 часа отпътуване . за Торино- промишлен, бизнес и културен център в северна Италия, столица на Пиемонт. Пешеходна разходка: Моле Антонелиана /нац. музей на киното/ - символ на града, палатинската порта, торинската катедрала от 15 в. - Св.Йоан Кръстител / тук се съхранява част от плащеницата на Исус Христос, пиаца Кастело с палацо Мадама – резиденция на кралиците вдовици от 17 век; Палацо Реале - кралска резиденция до 1865 г.; църквата "Сан Лоренцо", строена през 17 век; пиаца дела Консолата с прочутото кафене Бичерин, което съществува повече от 250 г. и предлага прочутата напитка –„Бичерин " – смес от кафе, мляко и шоколад, Виа Гарибалди" - най-известната търговска улица. Отпътуване за Франция. Настаняване в района на Гренобъл късно вечерта. Нощувка в Гренобъл.
4 ДЕН - 21.04.2018 Гренобъл- МонпелиеКоста Брава /курорта Лорет де Мар/.
Закуска. В 7.30 часа отпътуване за Монпелие. Градът е разположен на р. Лез, на 10 км от крайбрежието на Средиземно море. Пешеходна разходка в историческия център с разглеждане на: катедралата „ Св. Петър”;Триумфалната арка, постоена през 1693г. изцяло направена от стъкло, Place de la comedie – дворецът на комедията, тук се намира и операта, аквадукта „Св. Климент”; Университета- един от най-старите в света и най-старата ботаническа градина във Франция - 1593 г. Отпътуване за Испания. Настаняване в хотел в Коста Брава . Вечеря. Нощувка.


5 ДЕН – 22.04.2018 Лорет де Мар- Барселона
Закуска. В 8.00 ч. - отпътуване за Барселона и панорамна обиколка на града с разглеждане на : Градският парк с Парламента иЗоологическата градина; Триумфалнатаарка,издигната в чест на Световното изложение през 1888 г.; площад "Колумб" с паметника на великия откривател ; улицата на артистите "Рамбла"; площад "Каталуния" - сърцето на Барселона; две от най–известните къщи на модерниста Антони Гауди - Каза Байо и "Ла Педрера",паркът "Гуел" - част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и най-посещаваният парк в града;стадион "Камп Ноу" - най-големият в Европа, катедралата "Саграда Фамилия" - шедьовърът на архитекта Гауди; площад "Испания" с "танцуващите" фонтани; хълмът "Монджуик" с многобройните паркове, художествени галерии и заведения за развлечение; музейният архитектурен резерват "Побле Еспаньол" - забележителен "албум", в който са представени копия на сгради от всички области в Испания; Националният дворец - днес Музей на каталунското изкуство,"Олимпийският пръстен" със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.; Олимпийското градче с пристанището; двете най-високи сгради в Барселона и Барселонета - плажът на града; крайбрежният булевард и Маремагнум - центърът на забавленията. Пешеходна разходка по "Рамбла" - най-оживената улица на града, изобилстваща от музеи, необичайни магазинчета и живи статуи. Свободно време в Готическия квартал - старата част от Барселона с криволичещи тесни улички и средновековни сгради. Тук се издигат "Св. Еулалия" - официалната катедрала на града, Кметството на Барселона и Женералитата. Завръщане в хотела Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН –23.04.2018 Лорет де Мар – Манастирът „Монсерат”
Закуска.По желание полудневна екскурзия до "Монсерат" - бенедектински манастир, основан през 11 век, разположен в местност с невероятна природна красота. Тук се съхранява Девата на Монсерат или "черната Мадона" - покровителката на Каталуния. По желание посещение на Музея на Монсерат с колекции на религиозни реликви, картини на майстори от 13 до 20 век, икони и предмети от библейския Изток и аудио-визуалната презентация "Монсерат отвътре". Вечеря. По желание посещение на рицарски турнир с фламенко шоу. Нощувка.

7 ДЕН – 24.04.2018 Лорет де Мар- Барселона
Закуска. Свободно време до обяд. Напускане на хотела. Отпътуване за Барселона. Свободно време за разходка в града. От 21:00 ч. до 23:00ч. -посещение на магическия спектакъл „Пеещите фонтани”. В полунощ отпътуване за Френската ривиера. Нощен преход.



8 ДЕН -25.04.2018 БарселонаКан – Грас - Ница
Пристигане в Кан градът от който лъха лукс и, една от най_атрактивните дестинации на Френската ривиера. Девизът на този град е” Животът е празник”.Пешеходна разходка-площад Форвил, улица La croassette,Алеята на славата,крайбрежния булевард с фестивакния комплекс, където всяка година през Май се провежда световноизвестният фестивал на киното. Тук има и много музеи-музеят на флотата,, на морето, на фотографията, на пафюмерията и др.
Отпътуване за Грас – световната столица на парфюмите, там се произвеждат 2/3 от естествените ароматизатори във Франция, ползвани във парфюмерията. По желание посещение на фабриката за парфюми.Пристигане в Ница-разположена по бреговете на „Залива на ангелите”, заобиколена от приморските Алпи, тя е съхранила и до днес атмосверата и духа на Средновековието. В центъра е главният площад „Масена”, построен през 19 в., а до него е така наречения стар град или Стара Ница, прочута с тесните си извити улички и множество ресторанти, предлагащи специалитети от местната кухня- палачинки от грахово тесто-socca ( сока) и над 95 вида сладолед.Разходка по крайбрежния булевард „Променад-Де-з-Англе” с дворци и вили в стил Рококо и с най-известните и престижни хотели в града. Нощувка в Ница.


9 ДЕН –26.04.2018 НицаМонакоМонте Карло
Отпътуване за Княжество МонакоМонако е град-държава, втората най-малка страна в света след Ватикана. Кацнала на една скала, Монако има площ 1.95 кв.км и население 32 хил.души. Посещение на Кралския дворец на фамилия Грималди (създатели на княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват до днес), Катедралата „Св.Николай”, където са погребани членовете на фамилия Грималди, Райските градини, Океанографския музей , наречен още Аквариума и др.
Тук се намира един от най-посещаваните курорти в Европа – Монте Карло/ европейския Лас Вегас/, известен с блясъка, лукса и хазарта, както и с организирането на рали – шампионата на Formula 1.Пристигане в Империя-главния град на Ривиера –дей-Фиори и настаняване в хотела..Това е един от най-младите градове в Италия, образуван през 1923 год от обединението на старинните селища Порто Маурицио и Онеля и наречен Империя от Бенито Мусолини по името на реката протичаща през града.Нощувка в Империя.


10 ДЕН -27.04.2018 Империя – ГенуаЗагреб -
Закуска. Отпътуване за Хърватия. Престой и разглеждане на Генуа : катедралата "Сан Лоренцо" , в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител - покровителя на Генуа; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите а днес център на социалния и културния живот в града;площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най- големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотела. Нощувка.

11 ДЕН -28.04.2018 Загреб
Закуска.Панорамна обиколка на града.Загреб е икономическия, научния и културен център. на Р Хърватия.Разглеждане на историческия център разположен на двата хълма Каптол и Градец;площада Бан Йелачич; църквата„Св.Марк”-един от най старите архитектурни паметници на града; йезуитската църква „Св.Катерина”;Кметството и др.. Свободно време. Отпътуване за България . Пристигане в Лом вечерта.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Пролет 2024 - Испания |  Пролет 2024 - Барселона

Избрани оферти