Начало / Екскурзии / Екскурзии - Казабланка

Обиколка на Мароко- Имперски градове 2018

Номер на оферта

/

210508

Дати & цени

Цената включва

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

31.03.2018- 1435.00 лв.
07.04.2018- 1465.00 лв.
21.04.2018- 1465.00 лв.
28.04.2018- 1455.00 лв.
19.05.2018- 1449.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Малага - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси, голям салонен багаж с размери 55/40/23 см до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг
Трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
Билет за ферибот Тарифа - Танжер - Тарифа
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sofia" 4* или подобен във Фес
2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел "Meriem" 4* или подобен в Маракеш
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Helnan chellah" 4* или подобен в Рабат
Входна такса за медресето "Бу Инания" във Фес
Входни такси за двореца "Бахия", гробницата на династия Саади в Маракеш
Пешеходна разходка в Малага
Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер
Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
Водач-преводач от България
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €

Цената не включва

Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali"
Входна такса за джамията "Хасан II" в Казабланка (около 12 EUR)
Входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание
Обяд в ресторант в Шефшауен, Фес и Бени Мелал (около 15 евро на обяд на турист - заплаща се на място)
Бакшиши (около 10-20 евро)
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali", при минимум 10 туристи -88.00 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
Визова информация: Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Мароко с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Мароко, без да е необходимо да им се издават визи.
По време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Часово време: България 12 ч., Мароко 10 ч.
Валутни курсове: 1 € =11, 11 MAD

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Испания, Мароко: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

Програма на пътуването

Мароко - имперските градове - със самолет, водач от България! Отстъпки за ранни записвания!

СофияМалагаКоста дел Сол – Тарифа – ТанжерШефшауенФес – Бени Мелал – МаракешКазабланкаРабатТанжер – Тарифа – Коста дел Сол – МалагаСофия

8 дни
Екскурзия с автобус и самолет
Цена на ден от 178 BGN

Една живописна мозайка от разнообразен и красив ландшафт, богата история и неповторима архитектура. Тук Ви очакват древните арабски градове Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер - изключително различни и всеки един със своя уникална атмосфера и ритъм на живот.


Каним Ви в Мароко - уникална държава с много колорит и пикантен привкус!


Ден 1
София - Малага - Коста дел Сол
Отпътуване от летище София в 16.45 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Малага. Пристигане на летището в Малага в 19.45 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Коста дел Сол - Тарифа - Танжер - Шефшауен - Фес
Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа (разстоянието от Коста дел Сол до Тарифа е около 150 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища). Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Шефшауен – популярна туристическа дестинация, поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на два кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Началото на развитието на града е поставено със строителството на малка крепост, която съществува и до днес и чието предназначение е било да защитава тези райони от португалските нашественици. През 1920 г. испанските войски превземат града и той става част от испанско Мароко до 1956 г., когато страната отвоюва своята независимост. Туристическа програма в Шефшауен. Свободно време за обяд. Отпътуване за Фес – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура. Градът е създаден през 8 в. от потомък на Мохамед. Днес Фес се счита за религиозната столица на Мароко. Пристигане във Фес. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка


Ден 3
Фес
Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 4
Фес - Бени Мелал - Маракеш
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Маракеш (разстояние Фес - Маракеш - 530 км.) през Атласките планини, берберските села Имузер Ел Кандер, Азру и Ифран – очарователен ски курорт, разположен в сърцето на великолепна кедрова гора. Кратка почивка и свободно време за обяд (заплаща се на място) в Бени Мелал – един от земеделските центрове на Мароко. Пристигане в Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 5
Маракеш
Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията "Котубия" (отвън), кулата близнак на севилската "Хиралда", градините "Менара", дворецът "Бахия", гробницата на Саади – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията "Касба" (отвън). Обиколката приключва на площад "Джемаа Ел Фна". Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския пазар, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма в ресторант "Chez Ali". Нощувка.


Ден 6
Маракеш - Казабланка - Рабат
Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстоянието Маракеш - Казабланка е 245 км.). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическия комплекс "Корниш" и джамията "Хасан II" – втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията "Хасан II" – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка (заплаща се на място). Отпътуване за Рабат (разстоянието Казабланка - Рабат е 85 км.) – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.


Ден 7
Рабат - Танжер - Тарифа - Коста дел Сол
Закуска. Отпътуване за Танжер (разстоянието Рабат - Танжер е 250 км) – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотела на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря (сух пакет или студена вечеря). Нощувка.


Ден 8
Коста дел Сол - Малага - София
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Малага - родно място на известния художник Пабло Пикасо, град изпълнен с очарование, атрактивен и космополитен, осеян с широки булеварди, високи палмови дървета, оживен нощен живот, богат на исторически паметници, музеи и ресторанти. Пешеходна разходка в историческия център на Малага, изобилстващ от малки атрактивни улици и очарователни площадчета. Трансфер до летището на Малага. Полет на авиокомпания "Wizz Air" в 20.20 ч. за България. Пристигане на летище София в 00.55 ч. (след полунощ на 8-мия срещу 9-тия ден)

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Казабланка |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Казабланка |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Казабланка

Избрани оферти