Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Потвърдена за 18.09; и 25.09.! Обиколка на ПОРТУГАЛИЯ - самолет от Варна

Номер на оферта

/

196051

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетни билети Варна - София – Лисабон – София - Варна
- Летищни такси /в размер на 110 евро към 01.02.2017г/
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон
- 5 нощувки със закуски хотел 3* в Селорико
- 5 вечери в хотела с включени вода и ? бутилка вино на човек
- Екскурзия до Фатима и Томар
- Екскурзия до Куимбра
- Водач екскурзовод по време на пътуването
- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗД Евроинс АД(има оскъпяване за лица над 64 г.)

Цената не включва

Цената не включва:

- Всичко неописано в цената включва
- Туристическа обиколка на Лисабон – 25 евро
- Екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш – 30 евро
- Екскурзия до Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш с включена дегустация на Портвайн в изба в Порто – 58 евро
- екскурзия до Селорико да Бейра и Визеу с дегустация на вина и сирена в избата на Пеналва до Кащело и Дегустация сирена “Queijo da Serra” в Селорико да Бейра - 38 евро
- Круиз по река Доро с включен обяд и дегустация на вино + трансфер – 100 евро
- Входни такси за посещеваните обекти
- Разходи от личен характер
Деца до 10 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии /с изключение на круиза по река Доро/
БОНУС: При закупуване на пакет от 4 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената

Програма на пътуването

Екскурзии
Обиколка на ПОРТУГАЛИЯ - Лисабон, Фатима, Томар, Транкозо, Алмейда, Линяреш, Порто, Брага, Гимарайш, Селорико де Бейра, Визеу, Куимбра - самолетна екскурзия от Варна - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 18.09; 25.09.2017
Цена: 1398 BGN

ПРОГРАМА:

1-ви ден
Варна - София - Лисабон
Сборно време на Аерогара Варна в 16.00ч. Полет до София в 18.10ч. Отпътуване за Лисабон от София в 20.50ч Пристигане на летището в Лисабон 23.00ч. Трансфер и нощувка в Лисабон.
2-ри ден
Лисабон *
Закуска. Свободно време в Лисабон. Възможност за полудневна туристическа обиколка на Лисабон /допълнително заплащане/ с разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, с гледка към средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош. Нощувка.
3-ти ден
Фатима – Томар
Отпътуване за Фатима - третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастирът на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за Селорико. Настаняване в хотел Кинта дош Седрош. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден
Транкозо - Алмейда - Линяреш *
Закуска. Възможност за екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главния вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейския квартал. Отпътуване и разглеждане на Алмейда - укрепено селище, което от въздуха изглежда като 12-лъчева звезда. Тази забележителна крепост е построена през 17 век, около средновековен замък. Свободно време. Отпътуване за Линяреш, град – музей от 12 век. Разходка по тесните улички, която ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейският квартал и множество къщи в типичният за Португалия стил Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са използвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш - Дегустация на вина в Порто*
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Порто в 08.00ч. Разглеждане на вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град UNESCO. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Дегустация на прочутия Портвайн в изба на брега на реката. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в UNESCO, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Отпътуване за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно – средновековен исторически център UNESCO и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Свободно време за вечеря. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден
Селорико да Бейра - Визеу - Дегустация на вина в Пеналва до кащело *
Закуска. Възможност за екскурзия до Селорико да Бейра и Визеу с дегустация на вина в Пеналва до кащело /допълнително заплащане/. Разглеждане на Селорико да Бейра – музей на открито. Посещение на Църквата Санта Мария и крепостта, от която се открива гледка към долината на река Мондего. Посещение на музея и дегустация на известното сирене “Queijo da Serra”, което се произвежда само в тази част на Португалия. Отпътуване за Визеу. Известен със своите кадифени червени вина и пищни гастрономически изкушения, Визеу очарова със своите фолклорни фестивали, пасторален пейзаж и изобилие от културни атракции. Посещение на търговския център „Palacio de Gelo“, където най-голямата атракция е бар, изграден изцяло от лед. Тук дори стените, масите и столовете са изработени от чист лед, пренесен от Канада. Свободно време за обяд. Отпътуване за винарна - FTP вина. Дегустация на сирена и вина от долините на реките Дао и Доро. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден
круиз по река Доро - Дегустация на вина на борда *
Закуска. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. По бреговете и терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с влак срещу течението и с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Регуа в 19ч. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8-ми ден
Куимбра - Лисабон
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Лисабон. Попътно разглеждане на Куимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Куимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положен първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Свободно време за последни покупки и вечеря в Лисабон. В 21.00ч трансфер до летището.
9-ти ден
ЛисабонСофия - Варна
Отпътуване за България в 00.10ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч. Полет за Варна в 07.10ч. Пристигане на летище Варна в 08.00ч
Цена: 1398 лв.

Дати на отпътуване: 18.09; 25.09.2017



0024

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Лято в чужбина - Португалия |  Лято в чужбина - Лисабон

Избрани оферти