Начало / Екскурзии / Екскурзии - Казабланка

Обиколна екскурзия: Мароко с Испания и Португалия, полет от София

Номер на оферта

/

205077

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
Самолетен билет София – Агадир с директен чартърен полет на BH Air;
Самолете билет Лисабон – София с редовен полет на България ер;
Летищни такси;
Трансфер летище – хотел – летище;
Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 5 кг с размери до 60x40x30 cm.
2 нощувки със закуска и вечери в Маракеш
1 нощувка със закуска и вечеря във Фес
1 нощувка със закуска и вечеря в Танжер
1 нощувка със закуска и вечеря в Севиля
2 нощувки със закуски и вечери в Лисабон
Посещение и разглеждане на Рабат
Посещение и обиколка на Казабланка
Посещение и обиколка на Маракеш
Посещение и обиколка на Фес
Посещение и обиколка на Танжер
Посещение и обиколка на Севиля
Посещение и обиколка на Лисабон
Билет за ферибот през Гибралтарския проток
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс
Представител на туроператора с български език за целия престой

Цената не включва

Цената не включва:
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
Общинска такса- заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава;
Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса
Типична Мароканска вечеря в ресторант Dar Essalam в Маракеш с шоу програма – 26 евро на човек
Вечеря в ресторант Chez Ali Фантазия с шоу програма – традиционни танци и езда на коне – 37 евро на човек
Целодневна екскурзия до Порто при минимум 20 човека – 75 евро на човек
Бакшиши от 10/15 евро на човек за целия престой, който се заплаща на място
Други разходи за мероприятия, посещавани по желание

Програма на пътуването

ПРОГРАМА

ДЕН-1 / вторник 24.10
СофияМаракеш
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Маракеш.
Кацане на летището в Маракеш. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание – възможност за мароканска вечер.

ДЕН-2 / сряда 25.10
Маракеш
Закуска. Полудневна екскурзия на Маракеш – разглеждане на стария град, на един от най-известните африкански площади Джема Ел Фна, джамията Култубия, двореца Бахия. Посещение на автентична фабрика за арганово масло.
Следобяд, по желание – посещение на градините на Жак Мажорел – един от най-важните обекти в Маракеш, характерен със своите уникални растителни видове!
Свободни време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-3 / четвъртък 26.10
МаракешКазабланкаРабатФес
Закуска. Ранно отпътуване за Казабланка. Разглеждане на Казабланка. Ще имате възможност да се насладите на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, като посетите елегантните булеварди на френския колониален булевард Nouvelle величествената джамия на Hassan II.
Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, посещение на Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралския дворец – разглеждане отвън.
Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 / петък 27.10
ФесТанжер
Закуска. Отпътуване за един от най-големите имперски градове на МарокоФес. Полудневна обиколка на Фес.
С повече от 12 века история,както и медина, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, и най-старият университет на планетата, Фес е многообразен град, известен с великолепието на избледнялата си слава. Медина, Фес ел Бали, е огромна лабиринтна мрежа от алеи за намотаване, обгърнати от древни стени. Разглеждане на фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Алеите са облицовани с учебни зали или молитви, като например мадрас или великолепния мавзолей на Мулей Идрис Зауая, най-важният храм на светеца в Мароко. Отпътуване за Танжер. Настаняване в хотела.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 / събота 28.10
ТанжерСевиля
Закуска. Разглеждане на невероятния Танжер. Градът се намира близо до Гибралтарския проток и е един от известните в древността и античността Херкулесови стълбове. Кратка панорамна обиколка на града.

Отпътуване за Севиля. Преминаване през Гибралтарския проток. Обзорен тур на Севиля. Свободно време. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6 / неделя 29.10
СевиляЛисабон
Закуска. Отпътуване за Лисабон – една от най-красивите столици в Европа. Пристигане в Лисабон. Обзорен тур на Лисабон. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa) ще се насладите на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговския площад (Pra?a do Com?rcio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града” и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на Лисабон през 1755г. Свободно време. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7 / понеделник 30.10
Лисабон (по желание целодневна екскурзия до Порто)
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия по желание до великолепния Порто.
Порто, най- големият град в северна Португалия е една от най–старите туристически дестинации в Европа и предпочитано място за много посетители. Разположен е на устието на река Дору при вливането в Атлантическия океан. Богатото и величествено културно наследство и винените изби за портвайн са само част от причините, които привличат хиляди туристи в града. Порто е обявен за дестинация номер едно на 2013 г. от Lonely Planet.
Рано сутринта (около 7часа) ще отпътувате към Порто. Ще имате възможността да се насладите на прецизните дърворезби в Църквата Св. Франциско, както и на сградата на Стоковата Борса, уникална за архитектурата на Порто. Ще имате възможност да се разходите из китните улички на стария град, да достигнете до Катедралата и до площада пред кметството. Не пропускайте да усетите атмосферата на рибарския район Ribeira и местния пазар “Bolh?o”. Който има желание ще има възможност да опита някои от известните португалски вина (цената на дегустацията започва от 7 евро и зависи от вида на вината).
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8 / вторник 31.10
ЛисабонСофия
Закуска. Свободно време. Отпътуване за летище Лисабон за директен полет ЛисабонСофия.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Рабат
Включена в цената
След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко.
в Северозападната част на Мароко и е нейна столица. Разположен е на крайбрежието на Атлантическия океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствено летище и пристанище. Градът е основан през 12 век, а през 17 век е разделен със стена на северна и южна част. Интересни забележителности са: кулата Тур Хассан – с недовършеното 50 метрово минаре; Мавзолеят на Мохамед V; Университет; Музей на мароканското изкуство; музей на народните занаяти; музей на древността; останките на древния град Сала, където се намира най-хубавият археологически музей в Мароко. Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

Маракеш – „Перлата на запада“
Включена в цената
Градът e основан през 11 век – втората имперска столица – удивителен град, със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички. Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и невероятни градини. Посещение на гробниците на Са‘адин, градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир, джамията Кутубия, най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Следобяд – посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по очарователните алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входни такси за: Гробницата на Са`адин, Двореца Бахия,

Фес
Включена в цената
Най – старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части:Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко – негов еквивалент е европейското гето;Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най- красивите в Мароко.

Казабланка
Включена в цената
Продължаване към Казабланка. Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположена е на брега на Атлантическия океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II – втората по големина джамия в света след тази в Мека, сградата на съдебната палата, черквата “Сакре Кьор”. Обзорна обиколка на Казабланка, която е икономическата столица на кралството и най- големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големият парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

Градините на Мажорел
19 евро с включена входна такса
Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята. Но градината, точно обратното и това е благодарение на едно голямо име в света на висшата мода Ив Сен Лоран. Именно на именития дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.
Включено в цената: трансфер от хотела и входна такса за музеят

Целодневна екскурзия до ПОРТО
Цена при минимум: 20 човека- 75 евро
Порто, най- големият град в северна Португалия е една от най–старите туристически дестинации в Европа и предпочитано място за много посетители. Разположен е на устието на река Дору при вливането в Атлантическия океан. Богатото и величествено културно наследство и винените изби за портвайн са само част от причините, които привличат хиляди туристи в града. Порто е обявен за дестинация номер едно на 2013 г. от Lonely Planet.
Рано сутринта (около 7часа) ще отпътувате към Порто. Ще имате възможността да се насладите на прецизните дърворезби в Църквата Св. Франциско, както и на сградата на Стоковата Борса, уникална за архитектурата на Порто. Ще имате възможност да се разходите из китните улички на стария град, да достигнете до Катедралата и до площада пред кметството. Не пропускайте да усетите атмосферата на рибарския район Ribeira и местния пазар “Bolh?o”. Който има желание ще има възможност да опита някои от известните португалски вина (цената на дегустацията започва от 7 евро и зависи от вида на вината).

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси.

Допълнителна информация

3-ти възрастен 1120лв.
Дете 2 – 11,99г. 1090лв.

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Казабланка |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Казабланка |  Есен 2023 - Мароко |  Есен 2023 - Казабланка

Избрани оферти