Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

Обиколна екскурзия на АЛБАНИЯ от София, Варна и Бургас, потвърдени дати!

Номер на оферта

/

192151

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с лицензиран автобус;
- пътни и гранични такси, паркинг;
- 5 нощувки със закуска в хотел 3* - 1 в Тирана; 2 в Тирана/Дуръс; 1 във Вльора, 1 в Саранда;
- обзорна обиколка на Тирана;
- посещение на Елбасан;
- посещение на Дуръс;
- посещение на Берат;
- посещение на Аполония;
- посещение на Вльора;
- посещение на Гирокастра;
- посещение на Саранда;
- водач от агенцията по време на пътуването;
- застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

Цената не включва

- доплащане за 5 вечери на 3-степенно меню, без напитки – 75 лв. на човек при минимум 25 туристи;
- доплащане за единична стая – 125 лв. на човек;
- медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70-84.99 г. – доплащане 10.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
- доплащане за ползване на двойна седалка от един турист: 190 лв.;
- доплащане за еднодневна екскурзия до Шкодра, Лежа и Круя – 38.00 лв. на човек при минимум 25 туристи;
- разходи за градски транспорт и входни такси (ориентировъчни цени към 31.10.2016 г.):
Дуръс – амфитеатър и археологически музей – 300 ALL; Круя – музей на Скендербег – 200 ALL; Етнографския музей в Круя – 300 ALL; Тирана – Национален исторически музей – 200 ALL; Берат – крепост – 200 ALL; музея на Онуфрий – 200 ALL; Шкодра – замък Розафат – 200 ALL;

Програма на пътуването

АЛБАНИЯ – „ОТ СЕВЕР НА ЮГ”
ЕлбасанДуръсТирана – Шкодра* – Круя* – Лежа* – БератВльораГирокастра – Бутринт – Саранда

6 дни / 5 нощувки
тръгване от Варна, Бургас и София

08.04.2017 г. - потвърдена - има места
29.04.2017 г. - потвърдена - има места

Цена на човек при тръгване от:
гр.София - 345 лв./ гр.Бургас - 370 лв./ гр.Варна - 399 лв.

За дата 29.04.2017 - 3% отстъпка за записвания до 28.03.2017 г.!

ПРОГРАМА
1-ви ден: /ВарнаБургасСофия – Eлбасан – Тирана/
Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 06.30 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга - Елбасан - Тирана. Почивки по пътя. Фото-пауза в Елбасан – четвъртият по големина град в Албания, известен с отлично запазените средновековни укрепления. Късно вечерта пристигане в Тирана и настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2-ри ден: /ТиранаДуръс/
Закуска. 08.30 ч. Обзорна обиколка на Тирана – столицата на Албания. Свободно време за разходка и разглеждане на забележителностите – площад "Скендербег", Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег – национален герой на Албания, Дворецът на културата. Отпътуване за Дуръс – най-известният албански курорт. Свободно време за разходка в някогашната българска крепост Драч – останките на крепостната стена, античния амфитеатър, пристанището, Венецианската кула – ротондата и др.
Нощувка в хотел 3* в Тирана/Дуръс.

3-ти ден: /Шкодра – Круя – Лежа*/
Закуска. Свободно време в Тирана или по желание и срещу доплащане от 38 лева на човек еднодневна екскурзия до Шкодра, Лежа и Круя*: Отпътуване за Шкодра – разположен на брега на Шкодренското езеро и неофициална столица на албанския север. Свободно време за разходка по главната алея, която датира от началото на XX век с неокласическа архитектура. Високо над Шкодра се виждат запазени крепостните стени на замъка Розафат, който датира от 3 век пр.н.е. Отпътуване и след около час пристигане в Лежа – през средновековието градът придобива известност най-вече с основаната тук през 1444 г. от Скендербег Лежка лига, чиято цел е борба срещу османските нашественици на Балканите и в частност в албанските владения. Скендербег е погребан в катедралата в Лежа, която е посветена на Свети Никола. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег. Свободно време за разходка по старата чаршия, за разглеждане на останките на крепостта от 5 век, в която се намират музея на Скендербег и Етнографския музей, съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи.
Нощувка в хотел 3* в Тирана/Дуръс.

4-ти ден: /БератАполонияВльора/
Закуска. 08.30 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за Берат – възрожденски архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време за разходка: крепостта „Кале“, църквите „Св.Мария“ и „Св.Троица“, площадът „Константин Велики“, Червената и Бялата джамия. Отпътуване и посещение на древната Аполония – античен гръко-римски пристанищен град в Южна Албания основан през 588 г. пр.н.е. – крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Отпътуване за Вльора – известен като „градът на героите”, защото именно тук са се водели едни от най-важните битки за свободата и независимостта на Албания, тук е обявена независимостта на Албания от Османската империя. Днес градът е второто по големина пристанище на страната, както и предпочитан летен курорт. Пристигане във Вльора и настаняване в хотел 3*. Нощувка.

5-ти ден: /ВльораГирокастраСаранда/
Закуска. 08.30 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за Гирокастра – родно място на Енвер Ходжа, дългогодишният авторитарен ръководител на Албания. Свободно време за разходка: Стария базар, Крепостта над Гирокастра, Националния музей на оръжията, къщата на Енвер Ходжа, където сега се помещава Етнографския музей. Отпътуване за спиращия дъха античен град Бутринт – древен римски град, заобиколен от красотата на едноименния национален парк, събрал безброй артефакти от бронзовата епоха до XIX в. – обширни крепостни стени, амфитеатър, базилика, храмове и венециански замъци, този културно-исторически шедьовър е част от обектите в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Саранда – градът на четиридесетте светци, разположен на брега на едноименен залив, срещу остров Корфу, на брега на Йонийско море. Настаняване в хотел 3* в Саранда. Нощувка.

6-ти ден: /СарандаИгуменица – ГКПП КулатаСофияБургасВарна/
Закуска. 08.00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за България през Игуменица и ГКПП Кулата. Почивки по пътя. Пристигане в София вечерта, в Бургас и Варна след полунощ.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  Майски празници - Албания |  Майски празници - Тирана

Избрани оферти