Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

Охрид и Албания - Дуръс,Турана и Берат 29.04.2018

Номер на оферта

/

217925

Дати & цени

Цената включва

Цени :
239лв. 4 нощувки с 3 закуски (1 в Охрид и 3 в хотел „Virginia)
275лв. 4 нощувки с 3 закуски и 3 вечери ( 1 в Охрид и 3 в хотел „Virginia”)

Доплащане за единична стая 85 лв.

Цените включват
& Транспорт с лицензиран автобус
& 4 нощувки според избраното настаняване в хотел на брега на морето
& екскурзиите до Тирана , Круя и Берат
& туристическите обиколки на Охрид и Скопие
& здравна застраховка с покритите 2000 евро до 65г. в Уника живот АД
& Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

Допълнително се заплащат:
& Входните такси на посещаваните обекти
& обяди по желание
& здравна застраховка за туристи 65г.- 69г.-5лв.,70-75г.-10 лв.,над 75г.-15 лв.

Програма на пътуването

1 Ден 29.04.2018 Отпътуване за Македония от Оряхово вечерта с луксозен автобус (TV, DVD, климатик, мини-бар).Преминаване през граничния пункт Деве Баир и навлизане в територията на Р. Македония
2 Ден 30.04.2018 Пристигане в Охрид рано сутринта и настаняване яв частен хотел в центъра на града. Свободно време за почивка. От 10.30 обиколка на стария Охрид с местен екскурзовод. Свободно време за обяд по желание. 0т 15. 00 ч. разходка до манастира „Св. Наум“ и Билянините извори. Завръщане в Охрид. По желание вечеря с жива музика.(22 лева). Нощувка.
3 Ден 1.05.2018 Преминаване през граничния пункт Кафасан и навлизане в територията на Р.Албания.Пристигане в Дуръс и туристическа обиколка на града. Настаняване в хотел в курортната част на Дурас на брега на Адриатическо море. Нощувка.
4 Ден 2.05.2018 Закуска.Отпътуване за Тирана – столицата на Република Албания и туристическа обиколка на града. Съчетанието между духа на миналото и новоизграждащата се Тирана като модерна европейска столица ще изненада всеки, който я посещава за първи път. Големият централен площад е ограден с обновени сгради на различни министерства, там е и паметника на прочутия Скенденберг-водача на албанците в борбата срещу турците, градския парк с пеещите фонтани и най-новата забележителна сграда Sky Tower – превърнала се в символ на града.Отпътуване за Круя- малко градче сгушено в полите на планината, но с богато историческо минало.Тук е роден Георги Кастриоти-Скендербег,водач и обединител на албанския народ в борбата му срещу турците.Разглеждане на замъка-крепост, който през Средновековието е бранел цялата област.Пристигане в Леже.Разположен в крайбрежната равнина,само на 3 км. от Адриатическо море , градът е известен с основаната през 1444 год.Лежка лига от Скендербег погребан зад стените на местната катедрала „Св. Никола” Завръщане в Дурас ,и разходка в центъра на града с посещение на амфитеатъра и музея . Завръщане в хотела ..Нощувка .
5 Ден 3.05.2018 Закуска. Екскурзия до Берат- град-музей включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен на десния бряг на реката Осъм Берат привлича туристите с красивите си бели спретнати къщи с характерна архитектура, нетипична спрямо останалата част на страната.Историческа беседа. Завръщане в хотела.. .Нощувка.
6 Ден 4.05.2018 Закуска.Отпътуване за България.Престой в Скопие-столицата на Р. Македония и туритическа обиколка на града. .По желание късен обяд. Пристигане в Оряхово вечерта.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  Пролет 2023 - Албания |  Пролет 2023 - Тирана

Избрани оферти