Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Оман и Дубай - Живописният Персийския залив - 7 нощувки!

Номер на оферта

/

194592

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София – Дубай – София и включени летищни такси с АК Флай Дубай
• Един брой салонен багаж до 7 кг с размер 56/45/25см на борда на самолета
• Един брой чекиран багаж до 20 кг
• Трансфер летище – хотел – летище
• 4 нощувки със закуски в хотел 3* в район Ал Барша или 4*на Палмата в Дубай
• 1 нощувки със закуска в хотел 4* в Низва, Оман
• 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Маскат, Оман
• Целодневна обзорна обиколка на Дубай
• Полудневен тур на Ал Айн
• Еднодневен тур на Низва и Grand Canyon
• Посещение на Grand Canyon и древното селище Мисфат ал Абрейн
• Полудневен тур на Маскат
• Туристическа виза за Оман
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро.
• Представител от България по време на целия престой в Дубай и Оман.
• Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай и Оман от професионални, лицензирани гидове.

Цената не включва

• Кетеринг на борда на самолета
• Допълнителни екскурзии
• Лични разходи
• Такса „Туристически Дирхам” в Дубай – заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване в хотела и се таксува на стая на вечер:
Ibis Deira City Centre 3* – 10 дирхама (около 5 лева) на стая на вечер
Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4* – 20 дирхама (около 10 лева) на стая на вечер
• Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма на пътуването

ОМАН и ДУБАЙ: най-красивото от Персийския залив

От високи планини и обширни пустини до исторически фортове и прекрасни джамии - Оман притежава всичко. Разположена на върха на Арабския полуостров, тази страна може да предложи над 6000-годишно културно наследство; топли води, обитавани от делфини и костенурки, дълбоки фиорди и незабравими пустинни пейзажи.

----------------------------

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая

Вариант 1:
В Дубай - Ibis Dubai Al Barsha 3*
В Низва - Hotel Golden Tulip Nizwa 4*
В Маскат - Hotel Ramada Muscat 4*

ЦЕНА на човек в двойна стая 989 евро / 1935 лв


Вариант 2:
В Дубай - Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*
В Низва - Hotel Golden Tulip Nizwa 4*
В Маскат - Hotel Ramada Muscat 4*

ЦЕНА на човек в двойна стая 1048 евро / 2051 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Добавени забележителности по време на екскурзиите в Дубай, Абу Даби и Оман:
Възможност за настаняване на Палмата в Дубай - Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*

-Посещение на Рамката - „Dubai Frame“
-Посещение на “The Mall of Emirates”, популярен с единствената закрита ски писта в Близкия Изток!
-Спирка за снимки и кафе на Палмата - “The Pointe”, откъдето се открива страхотна гледка към „Atlantis the Palm”!
-Разходка на “Blue Water Island” – изкуствения остров на който се намира „Dubai Eye” най-голямото виенско колело в света!
-Включено посещение на Президентския дворец „ Qasr Al Watan” по време на тура до Абу Даби!
-Полудневен тур на Ал Ейн с посещение на музея на Aл Ейн - родната къща на Шейх Зайед!
-Еднодневен тур на Низва и Гранд Каньон с джипове 4х4 с посещение на древното селище Мисфат ал Абрейн и Биркат ал Мауз!
- Полудневен тур на Маскат с посещение на Голямата Джамия, Мутрах Сук, музея Баит ал Зубаир и крепостите крепости Мирани и Джалали!
-Еднодневен тур до езерото “Wadi Shams” - най-голямото скално езеро в Оман!

=============================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН
03.12.2019: СОФИЯ – ДУБАЙ
Среща на летище София /Терминал 2/ в 14:00 ч. с водача на групата, който ще ви придружава по време на цялото пътуване. Полет за Дубай в 16:10 ч. с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 22:05 ч. Трансфер и настаняване Ibis Dubai Al Barsha 3* или Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*. Нощувка /1/.

2 ДЕН
04.12.2019: ДУБАЙ
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Дубай с включено посещение на Рамката „Dubai Frame“, ски пистата, най-новото място на Палмата – “The Pointe”.
Днес ще разгледаме второто по големина емирство в ОАЕ. Арабската ни приказка ще започне с посещение на една от най-новите забележителности на Дубай - „Рамката“ / Frame Dubai /, която бе открита официално на 1 януари 2018 г. в красивия парк Zabeel. Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай. Двете 150-метрови стъклени кули са свързани с 93-метров частично прозрачен мост, където посетителите могат да се насладят на забележителна 360-градусова панорама на града. Северът показва забележителностите на стария Дубай - Дейра и Бур Дубай, а на юг ще видите модерните търговски центрове и популярните небостъргачи. След това ще се отправим към новата част на Дубай, където ви очаква поредица от архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и зеленина в сърцето на пустинята. Преминаваме покрай най-високия небостъргач в света Бурж Кхалифа /Burj Khalifa/ и се отправяме към Мадинат Джумейра / Madinat Jumeirah / или както го наричат, „Арабската Венеция”, откъдето ще имаме възможността да направим уникални снимки на 7-звездния хотел Бурж ал Араб /Burj al Arab/. Продължаваме към The Mall of Emirates, където ще имаме възможността да видим най-голямата закрита ски писта в Близкия изток. Свободно време за кратка почивка или обяд /не включен в цената/.
Ще продължим обиколката си, отправяйки се към изкуствения остров Палм Джумейра /The Palm Jumeirah/, където ще спрем за фото-пауза на красивото крайбрежие от новооткритото място „The Pointe“ откъдето се открива най-красивата гледка към великолепния и луксозен хотел „ Atlantis The Palm ”. Ще продължим към постоянно развиващият се бляскав квартал Дубай Марина /Dubai Marina/ и ще спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър.
В края на този забележителен ден ще имаме възможността да наблюдаваме залеза над красивото крайбрежие на Дубай Марина вървейки към изкуствения остров “ Blue Water Island ”, където ще видим най-голямото виенско колело в света поставило няколко рекорда на Гинес ( все още неофициално отворено ). Островът е дом на уникалния 5* комплекс “ Ceasers Bluewater Dubai ”, както и множество заведения и ресторанти сред които ще имаме възможност да се разходим.
Полезна информация за екскурзията: Целодневна екскурзия, включена в пакетната цена, с екскурзовод на български език. Транспортът се осъществява с климатизиран автобус, но има и кратка пешеходна част, продължителност около 8-9 часа.
Вечерта от 19:00 ч.: Допълнителна екскурзия - Бурж Кхалифа и Дубай Мол. Цена – 55 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR)
Изключително усещане е да се изкачите на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държи рекорда „най-“ за постижения в повече от 14 категории. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептения с дължина 1,5 метра.
Турът ще започне с разглеждане на Дубай Мол, най-големият в света търговски център, част от комплекса Бурж Кхалифа. Ще видите някои от забележителните му притежания, като огромната стена на Аквариума на Дубай, най-голямата ледена пързалка, Стената на гмуркачите и др., а след това най- бързият асансьор в света ще ви качи за 124 секунди до 124-ти етаж, където се намира обсерваторията „На върха” / At the Top /.
А после какво ви очаква? Нямат край най-чудесата на Дубай. Великолепието на „ Танцуващите фонтани ”, жива вода на фона на забележителна музика и феерия от светлини, дори и да не споделим с вас рекордните постижения на създателите на фонтаните, това няма да ви попречи да настръхнете от магичното усещане, което създава танцуващата вода.
Полезна информация за екскурзията: Екскурзията се заявява и заплаща преди отпътуване от България. Часът на тръгване може да бъде променен в зависимост от часа на резервацията за посещение на обсерваторията. Продължителност на екскурзията: около 4 часа. Цената включва трансфер с автобус от и до хотела, в който сте настанени, обслужване от екскурзовод на български, билет за качване в обсерваторията на кулата. Нощувка /2/.

3 ДЕН
05.12.2019: ДУБАЙ – АБУ ДАБИ
оферти дубайЗакуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Сутринта от 09:30 ч.: Допълнителна екскурзия - Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „ Qasr Al Watan ”. Цена – 65 EUR (деца до 12 г. – 55 EUR)
Само преди 80 години Абу Даби не е много повече от рибарско пристанище, кацнало върху един остров в непосредствена близост до континента, известно с ловците си на перли. Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.
Още на влизане в града ще посетите о-в Яс / Yas Island / - известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирмените магазини на развлекателния парк Ferrari World. Кратко свободно време за разходка в Яс Мол / Yas Mall /. За тези, които желаят да прекарат повече време във Ferrari World могат да останат и да се присъединят към групата по-късно през деня.
Отправяме се към най-новия музей в Абy Даби – Лyвъpа (фото-стоп отвън), който е пъpвия клон на cветовноизвестния мyзей извън Фpанция. Модернистичният музей, чиято архитектура е вдъхновена от арабските медини (квартали), обхваща 55 постройки с идеята за "универсален музей" белите му стени улавят отражението на водата на Персийския залив.
Бризът, долитащ от залива, охлажда тъмните коридори. Слънцето "наднича" през уникалните 7850 метални звезди в музейния купол със 180-метров диаметър и тегло 7500 тона, създавайки усещането за "дъжд от светлина". За разлика от други музеи, където подредбата е хронологична, стилова или направена съгласно друг обединяващ критерии, то Лувъра в Абу Даби обединява универсални теми и междукултурни влияния - от праисторически времена до наши дни. След спирката пред Лувъра, се отправяме към сърцето на града и ще ви заведем в традиционното селище / Heritage Village /. Разположено е непосредствено на морския бряг и открива прекрасна гледка към целия град. Там ще можете да видите как е изглеждал животът на местните и техният поминък, преди откриването на черното злато. Кратка почивка за обяд или шопинг в Марина Мол Абу Даби. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас / Emirates Palace / (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките. Следобед ще посетим Президентския дворец „Qasr Al Watan“. Най-новата и уникална забележителност в Обединените арабски емирства. Дворец, изпълнен със знание, предлагащ на света първият по рода си поглед върху арабското наследство и управляващите принципи, които оформят историята на Обединените арабски емирства и нейната визия за бъдещето. „Qasr Al Watan“ е повече от дворец, това е обогатяващо пътуване в съвременна обстановка, което разкрива и отразява управлението, знанието и майсторството. Дворецът Ви предлага уникална възможност да се полюбувате на величествените коридори, които със сигурност ще ви оставят без дъх от архитектурното разточителство, които показват богатото арабско наследство на региона. Ще научите повече за владетелите и управляващите институции, които оформят тази велика нация. На връщане към Дубай ще останете поразени от великолепието на бялата джамия „Шейх Зайед”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие. Нощувка /3/.
Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.
Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „ Шейх Зайед “ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.

4 ДЕН
06.12.2019: ДУБАЙ – АЛ АЙН – ОМАН/НИЗВА
Закуска. Отпътуване от Дубай рано сутринта към Ал Айн - най-зеленият град в ОАЕ и вторият по големина в емирство Абу Даби, познато като Градът – Оазис. Известен е в историята, като един от селскостопанските центрове на Емирствата с най-огомните плантации от финикови палми и развито отглеждане на зеленчуци. Програмата ни включва посещение на оазиса в центъра на града, както и музея на Aл Айн - родната къща на Шейх Зайед, нарична от народа си бащата на нацията. По желание посещение на най-голямата зоологическа градина в ОАЕ (билетът се заплаща на място). Свободно време за обяд.
Отпътуване към Оман – родината на Синбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, която се намира до нефтените гиганти, но успява да запази своята самобитност и достойнство. И това е така не само защото е най-старата независима държава на Арабския полуостров с хилядолетна история, а защото хората, които живеят в нея вярват, че за да оцелее едно общество, моралът трябва да бъде определяща част от неговото съществуване. Преминаване на границата и отпътуване към Низва – културната столица на Оман. Пристигане в Низва в късния следобяд. Настаняване в Golden Tulip Nizwa Hotel 4* или подобен. Свободно време. Нощувка /4/.

5 ДЕН
07.12.2019: НИЗВА – GRAND CANYON – МАСКАТ
Закуска. Полудневен тур на Низва с посещение на стария град и известния пазар на Низва, както и на средновековната крепост на града, която ще Ви пренесе в приказките на Шехерезада.
Ще се разходим из града, който е оживен център на занаяти, а пазарът за сребро е най-известният в региона. Това е място, където можете да се потопите в някои от най-оригиналните стари традиции на Оман. Свободно време за обяд.
Отправяме се с джипове 4х4 към планината Джебел Шамс (Jebel Shams - планината на слънцето) и известния Grand Canyon на Оман. На върха на планината се открива гледка към каньона, съпоставима само с Grand Canyon в Америка. Продължаваме към Ал Хамра, където ще посетим древното селище Мисфат ал Абрейн ( Misfat Al Abrein ), разположено на 1000 м. н.в. Докато се разхождате из това красиво село, където времето е спряло, ще бъдете пленени от приятелското отношение на хората. Под сянката на лимоновите дървета, малките улички се извиват нагоре към накацалите по склона къщи, приличащи на изсечени в скалата пещери, със спираловидни стълби, водещи до красиви скални тераси. Продължаваме към Биркат ал Мауз (Birkat Al Mouz), разположен в оазис в подножието на планината Джебел Акдар (Зелената планина). Това е едно от най-известните селища в Оман, със своите руини на традиционни стари къщи, разположени сред голяма бананова плантация. Тук можете да видите добре запазената стара напоителна система Falaj, която е включена като световно наследство на ЮНЕСКО.
В късния следобед се отправяме към Мускат. Пристигане и настаняване в хотел Ramada Muscat 4* или подобен. Свободно време. Нощувка 5/.

6 ДЕН
08.12.2019: МАСКАТ
Закуска. Свободно време или по желание целодневен тур до езерото “Wadi Shams”. Цена 55 EUR.
Wadi Shams е най-голямото “wadi” или скално езеро в Оман. Представлява изключително красив комплекс от скали, езера в скалите и подводни пещери. Възможност за плуване и плаж. Турът включва ходене в планинска местност около 1 час и плуване в плитки езера.
Ако смятате, че райските оазиси с вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Шаб е истински рай на земята - езеро, бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки. Долината Вади Шамс е една от най-известните и популярни туристически атракции на Оман и е едно от най-красивите места в страната.
Връщане в хотел Ramada Muscat 4* или подобен. Свободно време. Нощувка /6/.

7 ДЕН
09.12.2019: МАСКАТ – ДУБАЙ
Закуска. Отправяме се на полудневен тур на Маскат. Първото ни посещение ще бъде Голямата Джамия – храмът се издига величествено със своята сложна, но изчистена архитектура. Посещението на тази забележителност е задължително за всеки турист, посетил Маскат (отворена всеки ден за посетители между 08:00 - 11:00 ч., с изключение на петък и по време на празници). Продължаваме с пазарите за риба и зеленчуци в Мутрах, където ще имате възможност да се потопите в традиционната за арабския свят атмосфера. Мутрах се явява административна област, намираща се в провинция Маскат и преди откриването на нефт, Muttrah е бил център на търговията в Оман. Посещение на Мутрах Сук/Мuttrah Souq/ е може би един от най-старите пазари в арабския свят - най-големият закрит пазар в Оман, който ще ви посрещне с феерия от цветове и аромати. Тук се предлагат разнообразни стоки и особено типични за Оман сувенири като тамян, Омански ханджари и красиви сребърни занаятчийски изделия, шалове от пашмина и др. Следващата ни спирка е музеят Баит ал Зубаир – превърнат в музей на оманското културно наследство през 1998 г.. Тук са изложени археологически находки, традиционни национални дрехи и бижута, както и стари картини отпреди Ренесанса. От тук ще продължим към двореца на султана и издигащите се от двете му страни крепости Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век. Свободно време за обяд!
Отпътуване към Дубай и пристигане в късния следобед и настаняване в хотел Ibis Dubai Al Barsha 3* или Aloft Palm Jumeirah Hotel Dubai 4*. Свободно време. Нощувка /7/.

8 ДЕН
10.12.2019: ДУБАЙ - СОФИЯ
Закуска. Освобождаване на хотела около 07:00 ч. Трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София в 09:40 ч. Пристигане на летището в София в 13:35 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за записване:
Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
Доплащане до 30 дни преди заминаването.

Анулации:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
• от 59 дни до 31 дни-депозита
• от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 20.11.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Дубай и Оман.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус, Джип

Забележки:
• Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.70 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
• Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозитът не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 20. Срок за уведомление за недостигнат брой: 14 дни преди датата на отпътуване
• При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти