Начало / Екскурзии / Екскурзии - Корфу

Остров Корфу - с круиз до Паксос, Антипаксос и Сините пещери

Номер на оферта

/

201040

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;

4 нощувки в хотел 2* на о-в Корфу

4 закуски 4 вечери / вечерите са без включени напитки /

Фериботни такси и билети;

Обзорна обиколка на град Корфу и двореца „Ахилеон” /без включена входна такса за двореца - 5 евро /

Екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва

оплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден

доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден

лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Екскурзия до Палеокастрица и Сидари -10€

Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи

Входна такса на двореца „Ахилеон”- около 5€ и други входни такси на обекти, посетени по желание

Корабчето “Калипсо стар”-14€ (за възрастен), 8 € (за деца до 12 г.)

Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи

Целодневен круиз до Паксос, Антипаксос и Сините пещери - 25 € Турът се осъществява при минимум 20 записани туристи - круизът НЕ включва храна, спирка и свободно време за обяд има в Гайос.


Застраховане:

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Зaбележка:

Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата.Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.


Начин на плащане:

Депозит – 150 лв на човек


Необходими документи:

Валидна лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;

*За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

Програма на пътуването

София - Игуменица - остров Корфу - Янина - София

от 20.09.2017 -от 400 лв.

5 Дни/4 Нощувки


Градината на Боговете": така нарича гальовно остров Корфу известният естествоизпитател Джералд Даръл.
Неслучайно Корфу е смятан и за най-красивия остров в Йонийско море, заради пищната си зеленина, изумруденото море и екзотични цветове.
Тази програма Ви дава възможност да се потопите в неповторимото излъчване на острова, съчетал в себе си италианска бъбривост, британски стил и френска предизвикателност...
Както и да се докоснете до някои от най-красивите тайни на Йонийско море с круиз до островчетата Паксос, Антипаксос и Сините пещери...И да запечатате лятото в спомените си с дъх на маслини и бяло вино на морския бряг.


1-ви ден
Отпътуване в 05:30ч. от София от площад Руски паметник от страната на пощата. Пристигане в Игуменица, преминаване с ферибот за Корфу / около 2 ч./
Настаняване в хотел 2* на острова.
Вечеря.
Нощувка.

2-ри ден
Закуска.
Посещение на двореца "Ахилион", наречен така в чест на непобедимия Ахил - любимият герой на Елизабет Баварска - емблематичната Сиси. Там се намират летните покои на австрийската императрица, нейното тихо гнездо и убежище през последните години на живота и. Дворецът се отличава с екстериор в няколко различни архитектурни стила, великолепна градина и запазена мебелировка и лични вещи на Сиси и резидиралия по-късно тук Кайзер Вилхелм ІІ. / без вкл. входна такса - 5 евро/
Отпътуване към столицата на острова - град Корфу (Керкира) - град на две крепости - Венецианска и Византийска, кацнал на брега на Йонийско море така, че напомня на романтичната Венеция и о-в Капри едновременно.
Пешеходна обиколка на град Корфу (Керкира): най-големият площад в Гърция - площад Еспланада, паметникът на Обединението, Дворецът "Св. Св. Михаил и Георги", където към днешна дата се помещава Музея на азиатското изкуство, булевардът с аркадите Листон с триумфалната арка, създаден по подобие на Парижкия Риволи, Кметството, църквата църквата "Св. Спиридон", посветена на покровителя на острова.
По желание - разходка с корабче с прозрачно дъно: едночасово пътуване, по време на което можете да наблюдавате съвсем ясно прекрасния подводен свят на Йонийско море.
Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.

Важна информация:

Стартирането на сезона за туристическите круизи на о-в Корфу е в началото на май и се определя от това дали морето е тихо и спокойно. В случай, че сезонът започне по-късно през месеца, разходката с корабче се заменя със свободно време в столицата или посещение на "Музея на Мидата" в Беницес - единствен по рода си на Корфу с множество редки морски видове от цялата планета - входна такса 4 евро.


3-ти ден
Закуска.
Свободно време или по желание - екскурзия до Палеокастрица, един от най-известните курорти на острова с прекрасни пясъчни плажове, и Сидари – част от визитната картичка на Корфу. Посещение на манастира в Палеокастрица, посветен на Богородица, която спасила Светата обител, вкаменявайки обсадилите я грабители-пирати и техните кораби. Възможност за плаж. Отпътуване за Сидари, където брегът е живописно изваян от морето в приказни форми. Тук се намира и най-известната природна забележителност на острова, образувана от прегръдката на морето и брега: „Каналът на любовта”.
Завръщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.

4-ти ден
Закуска.
Свободно време или по желание целодневен круиз до островите Паксос - живописен с назъбеното си скалисто крайбрежие и рибарски пристан, уникалните Сини пещери, и Антипаксос - пасторален с маслиновите горички и лозята, както и с един от най-хубавите плажове на Йонийските острови.
Завръщане на Корфу.
Вечеря.
Нощувка.

Забележка:

Поредността на дните по програмата подлежи на разместване спрямо графика на круизите.


5-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. По пътя - спирка в Янина - столицата на област Епир. Свободно време за разходка в стария град и по брега на езерото Памвотис.
Отпътуване за България.
Завръщане в София късно вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Корфу |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Корфу |  22 септември - 2023 - Гърция |  22 септември - 2023 - Корфу

Избрани оферти