Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

От Древна до Съвременна Гърция

Номер на оферта

/

203147

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с комфортен автобус;
v 6 нощувки в 3 и 4 звездни хотели (1 нощувка със закуска и вечеря в Янина; 1 нощувка с вечеря и закуска в Патра; 1 нощувка с вечеря и закуска в Каламата; 1 нощувка с вечеря и закуска в Гитио; 1 нощувка с вечеря и закуска в Толо; 1 нощувка със закуска в Атина);
v Медицинска застраховка “Злополука при пътуване” с покритие 5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 и над 64 год. имат
доплащане /;
v Водач от фирмата,
v Гръцки лицензиран екскурзовод, през цялото пътуване

Цената не включва

v Входните такси за туристическите обекти - около 73 €
v Гръцка вечер с вечеря и програма в Атина – 22-25 €
v За допълнителните мероприятия – записването и плащането става само на място !!! v Осъществяват се при минимум 20 пълно плащащи възрастни

Програма на пътуването

От Древна до Съвременна Гърция
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

ЕПИР, ЙОНИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ, ПЕЛОПОНЕС, АРГОЛИДА, АТИНА
Период: 22 - 28.09.2017г.
7 дни/ 6 нощувки
Цена: 699,00 лв.


1 ДЕН: Отпътуване от София в 06:00 от Стадион Васил Левски по маршрут София - Кулата. Спирка в главния град на Епир – Янина – един изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис / желаещите могат да се разходят до острова, намиращ се в него / и идеален пример за етническо разбирателство. Тук чудесно съжителстват християни, мюсюлмани, евреи и други религии. Могат да се посетят известни джамии, църкви, синегоги, музеи. Настаняване в хотел. Туристическа обиколка на града. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН: Закуска. Отпътуване за Парга. Градът датира от древността, когато се нарича Ипаргос. Миниатюрните къщички в средиземноморски стил, с големи палми отпред, фикуси, дървета бенджамини и още много, много цветя в градините, придават чар на това място, изглеждащо като декор на филм. Кратка разходка в това райско кътче на Йонийското крайбрежие. Продължаваме към Месолонги Разходка в централната част: площад „Марку Боцари” със старото кметство, в което се помещава Музеят на историята и изкуството, двете исторически къщи, превърнати в музеи - къщата на поета Костис Паламас и тази на семейството Трикупис, където са живели двама министър-председатели на Гърция, библиотеката „Валвиос” с редки книги и документи, галерията за съвременно изкуство с множество произведения на гръцки творци, както и други интересни забележителности.
Отпътуване за Патра, преминава се през моста РИО – АНТИРИО – най-големият мост в света, окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН: Закуска. Отпътуване към древна Олимпия - родното място на Олимпийските игри. Известно е със своето светилище на Зевс - сред най-големите в Древна Гърция.
След посещението на Олимпия, при времева възможност и желание, може да се посети фабрика за зехтин във Филятра, за да се потопим в тайните на неговото производство. Отправяме се към Каламата - разположена в югозападната част на Пелопонес и столица на префектура Месиния. Изгодното й географско положение и умереният средиземноморски климат я правят един от най-интересните центрове на страната. Градът е построен върху руините на древния град Ферес, в подножието на внушителния Тайгетос, в сърцето на Месинския залив. Настаняване в хотел, на брега на морето с приказна панорама към залива. Свободно време. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН: Закуска. Разходка в Кардамили - споменава се за първи път от Омир. Като Паметник на природата, градчето съчетава прекрасен пейзаж в гъсти гори, който става още по - интересен със запазената от гръцкото законодателство, стара традиционна архитектура за областта Мани в Пелопонес. Застава в центъра на освободителското движение, което гърците водят срещу османските власт. Разходка до пещерата Диру - Трите пещери Диру, Алепотрипа и Глифада са разположени в живописен залив на Лакония (Южен Пелопонес) в областта Мани. Най-голяма /9000 кв.м./ и отворена за туристи е първата - Диру. В дъното на пещерата тече река Glifadas, която постепенно се разширява и се превръща в езеро с дълбочина на места до 30 м и температура на въздуха не повече от 18 градуса. Нощувка с вечеря в Гитио.
5 ДЕН: Закуска. Посещение на Монемвася - малък византийски крепостен град в Гърция, разполагащ се на малък остров, в близост до Пелопонес. Името на града идва от гръцкото "мони емвасис", което означава "един вход". Продължаваме към Нафплио - старата столица, един от най-очарователните и колоритни градове на Гърция. Туристическа програма и свободно време за разходка. Вечеря и нощувка в Толо.
6 ДЕН: Закуска. Посещение на Епидавър -идеално запазеният античен театър, построен през ІV в. пр.н.е., има акустика, която продължава да удивява днешните специалисти в тази сфера.
Епидавър е светилището на Асклепий, гръцкия бог на медицината, и е привличал болни от близо и далеч.
Фотопауза на Коринтският канал - смятан за едно от най- големите инженерни постижение за времето си. Той спестява 700-километров обиколен път около Пелопонес на малките плавателни съдове. Отпътуване към Атина, за да се потопим в атмосферата на гръцката столица. Туристическа програма: Арката на Адриан; Храмът на Зевс; старият Олимпийски стадион; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола. И още дворецът Запйон, където се подписва споразумението за присъединяване на Гърция в ЕО, Паметника на незнайния войн, така наречената архитектурна трилогия - историческата сграда на Атинската Академия, Атинския университет и Народната библиотека. Настаняване в хотел. *Възможност за посещение на ресторант с атрактивна местна гръцка програма и вечеря. Нощувка.
7 ДЕН: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


ЦЕНИ:
На човек в двойна стая - 699.00 лв.
3-ти човек в двойна стая - 620.00 лв.
Доплащане за Единична стая - 260.00 лв.

15

Допълнителна информация

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
v МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 човека
v СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
v НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
v НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.
v Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 1.00 лв. на човек, на де / не на нощувка /.
v Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 2.00 лева на човек, на ден.
v Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.
v Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
v Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
v Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят.
v Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се спира, но слизат само нуждаещите се /.
v Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100000818/
10.11.2015г., „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  22 септември - 2023 - Гърция |  22 септември - 2023 - Атина

Избрани оферти