Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

Открийте Мароко с директен чартърен полет от София

Номер на оферта

/

228450

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Маракеш – София с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air;
Летищни такси;
Трансфер летище – хотел – летище;
Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг. с размери до 60x40x30 cм.;
1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в хотел 4*;
1 нощувки със закуски и вечери в Ерфуд в хотел 4*;
2 нощувка със закуска и вечеря във Фес 4*;
1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*;
2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*;
Посещение и обиколка на Уарзазат;
Посещение и обиколка на Рабат;
Посещение на руините на Волубилис;
Посещение и обиколка на Фес;
Посещение и обиколка на Ерфуд;
Посещение и обиколка на Маракеш;
Всички екскурзии по програма се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания „Уника“;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Общинска такса – 1,76 евро на ден;

Цената не включва

Допълнителни екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място;
Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75 г. – 5 евро / 10 лева;
Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 80 г. – 12 евро / 24 лева;
Обяди;
Напитки;
Застраховка отмяна на пътуване – сключва се при подписване на договора на стойност около 2,5% от общата сума;
Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);

Програма на пътуването

Открийте Мароко с директен чартърен полет от София

Дати на пътуване:
01.10.2019 г.
08.10.2019 г.
15.10.2019 г.


ПРОГРАМА

Ден 1
СофияМаракеш
Среща на Летище София, Терминал 1, за директен чартърен полет до Агадир, изпълняван от авиокомпания BH Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане на място от фирмата партньор, която ще бъде указанa във ваучера. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Farah Magrib 4*/ Le Printemps Blue sea 4*(или подобен). Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 2
Маракеш
След закуска посещение на градините на Мажорел (по желание срещу доплащане на входна такса от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1 920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш, перлата на Юга. Приказно процъфтяващ град разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци - всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно тук са съсредоточени по голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. След обяд посещение на Джамията Кутубия (отвън), павилиона Менара и прекрасния образец на дворцовата архитектура - двореца Бахия и знаменития площад „Джема Ел Фна“. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка. Възможност за организирана традиционна мароканска вечер в ресторант „Chez Ali” (срещу допълнително заплащане – 45 евро с вечеря и програма и 25 евро с напитки и програма).

Ден 3
Маракеш – Айт Бен Хадду – Уарзазат (220 км)
След закуска отпътуване за Уарзазат през Аит Бенхаду „Град направен от кал“. Ще преминем през Високия Атлас, пътувайки през зоната на Тизин Тишка, която се намира в него, образувана от криволичещи пътища, които стигат до близо 2 200 м надморска височина. Там ще можем да усетим духа на тази величествена и специфична с пейзажите си планина, която според гръцката митология е именно титана Атлас (бащата на Хеспередитите), вкаменен от това, че поглежда главата на Горгоната показана му от героя Персей. По пътя спирка в казбата Айт Бен Хадду. който е доста популярен филмов декор (тук са снимани: Гладиатор, Игра на тронове, Бен Хур, Принцът на Персия и още много други филми). Селището е под защитата на ЮНЕСКО. Този укрепен град се намира на левия бряг на река Уарзазат и възниква в 9 век, за да е място за защита и почивка на пътуващите през Сахара кервани. Айт Бен Хадду е един от най-типичните примери за традиционната мароканска глинна архитектура, наречена ТАПИАЛ и е изключително популярен, като филмова площадка. Възможност за посещение на най-голямото филмово студио в света "Atlas Studio" (срещу допълнително заплащане, около 5 евро на човек). Пристигане в Уарзазат, настаняване в хотел "Ouarzazate Raid Salam" 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Ден 4
Уарзазат – Ерфуд (420 км)
След закуска екскурзия в Уарзазат, наречен още "Вратата на пустинята". Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. Намира се на 1150 метра надморска височина в Атласките планини. Районът е известен още и със своите килими "Ouazguita" с геометричен дизайн на червено-оранжеви шарки на черен фон. След обиколката отпътуване за Ерфуд през Тинрир и прословутия каньон Тодра. Ерфуд е наречен още Портата на пустинята. В древни времена малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Тинрир е малко градче, което в миналото е бил важен стратегически пункт, възвисяващ се над палмов оазис с рядка красота. На 15 км. от Тинрир се открива едно от най завладяващите зрелища на територията на Мароко - каньона Тодра. На места широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина от всяка страна. Две гигантски скали от розов гранит се допират една с друга на 300 м. височина, като долу оставят място за малка река и тясна пътечка за туристите. Продължението на пътя е по долината Дадес покрай Келаа М’Гуна с нейните розови плантации. Пристигане в Ерфуд настаняване в хотел Erfoud Palm`s Club 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Ден 5
Ерфуд – Фес (430 км)
След закуска отпътуване за Фес. След пристигане настаняване в хотел Wassim 4*/ Menzeh Touristique 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Ден 6
Фес
Закуска. Целият ден ще бъде посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. Основан е през 790 г. по времет на Мулай Идрис II и в последствие става религиозен център на Мароко. Обиколката започва с посещение на фабрика за керамика и кратка фотопауза за панорамни снимки на град Фес. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес Ждид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Мела (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Възможност за посещение на Средновековната Медина, Медресе Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис и в която се помещават образователно училище и единствената във Фес и една от малкото отворени за немюсюлмански туристи джамия. Срещу нея се намира хидравличния часовник с невероятна структура Дар Ал Магана и най-стария университет в Мароко "Ал Крауин", който е построен през 859 г. и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Обиколката продължава с известния фонтан Нежарин и търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за кожени изделия. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 7
Фес – Волубилис – РабатКазабланка ( 360 км)
Закуска в хотела, отпътуване за Казабланка. По път бързо посещение на руините на Волубилис. Пътешествието продължава към Рабат. След пристигане панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Отпътуване за Казабланка. Вечеря и настаняване в хотел Casablanka Oum Palace 4* (или подобен). Нощувка.

Ден 8
МаракешСофия
След закуска, ако няма промяна в полетното разписание, сутринта посещение на джамията Хасан II (отвън). Трансфер до летището в Маракеш за полет МаракешСофия с директен чартърен полет, изпълняван от BH Air

Цените са с отстъпка за ранни записвания, валидни до 28.02.2019

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Маракеш

Избрани оферти