Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

ПАРИЖ И РАЗЦЪФНАЛИЯ БРЯГ НА НОРМАНДИЯ

Номер на оферта

/

230939

Дати & цени

Цената включва

-САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
-ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
-1 МАЛКА ЧАНТА;
-1 БР. БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55Х40Х23 СМ;
-ТРАНСФЕРИ;
-СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ И ЗАКУСКИ;
-ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
-ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ.

Цената не включва

-ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
-TРАНСФЕР ХОТЕЛ/ЛЕТИЩЕ В ЖЕНЕВА В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН;
-ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
-МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА.
-РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Преди едно хилядолетие е имало херцогство Нормандия - страната, основана от викингите, с които кралете в Париж не успяват да се справят и, в началото на X век, за да постигнат помирение, дават на предводителя им херцогска титла.
Днес за парижани Нормандия, с живописните си ферми, голяма част от които са превърнати в къщи за гости, с разцъфналите си градини, с плодородните си полета, е символ на почивка на село. Тук се редуват дълги плажове с фин пясък и скалисти брегове с надвиснали над морската синева бели канари.
Традицията да се ходи на почивка в Нормандия води началото си още от XIX век и нормандското крайбрежие се сдобива с името „разцъфналия бряг“ – писатели, интелектуалци, семейства на индустриалци и аристократи идват тук да прекарат летата, а нека да не забравяме художниците, наречени по-късно импресионисти, черпещи вдъхновение от красотата на тучната зеленина на нормандските села и от неповторимата прелест на изгревите по нормандския бряг. Нормандия е място за отмора, където човек си почива сред хармонията на околния пейзаж, сред живописните градчета и села, обвеяни в легенди, а над всичко това бди мистичният силует на Мон Сен Мишел – една от най-посещаваните забележителности на Франция.


Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки в хотел 3 или 2 звезди в Париж, 1 нощувка в хотел 3 звезди в района на гр. Рен, 1 нощувка в хотел 3 звезди в района на Кан (Caen), 1 нощувка в хотел 3 звезди в Руан и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Париж, двореца Версай, катедралата в Шартър, Сен Мало, Мон Сен Мишел, Онфльор, Хавър, Етрета, Руан. Настаняването е на база нощувка със закуска. Лети се с „България Ер” на отиване и с „Уиз Еър“ на връщане, като в пакетната цена са включени самолетните билети, летищните такси, една малка чанта + един багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см. Вътрешните трансфери във Франция се извършват с автобус.
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 07:20 ч. - отпътуване от летище София за Париж. Кацане на летище „Шарл де Гол“ в 09:20 ч. Трансфер до центъра на града. Панорамна обиколка на града с екскурзовод и автобус: Мулен Руж, Операта Гарние, площад „Вандом” – най-елегантният площад на Париж, зала „Олимпия”, пл.”Конкорд”, „Шан-з-Елизе”, Айфеловата кула, Дома на инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Люксембургската градина, Пантеона), острова Сите, пл. „Бастилия”. Трансфер до хотела. Свободно време. Възможност за качване на Айфеловата кула. Настаняване в хотела. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – Закуска. Пешеходна разходка с екскурзовод: пл. „Конкорд”, парка Тюйлери, Лувъра (отвън), Новия мост, острова Сите с катедралата Нотр-Дам-де-Пари възможно да се наложи ползване на метро). Свободно време. Възможност за разходка с корабче по Сена (билетът за корабчето не е включен в пакетната цена на екскурзията). Възможност за посещение на музея Лувър. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на двореца Версай. Отпътуване за Нормандия – района на гр. Рен (366 км). По пътя – посещение на катедралата в Шартър – една от най-емблематичните френски катедрали в стил пламтяща готика, съхраняваща най-ценните средновековни стъклописи във Франция (след пожара, който задълго обезобрази елегантния силует на Парижката Света Богородица, уместно е да се види шартърската катедрала, за да придобие човек представа за величието и хармонията на готиката). Продължаване към хотела в района на гр. Рен. Настаняване. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Сен Мало. Разглеждане на Сен Мало. Сен Мало е град-крепост, който се намира на брега на океана, със запазени крепостни стени, средновековни улици и сгради. Град на корсари, мореплаватели и откриватели, Сен Мало привлича ежегодно милиони туристи със своята величествена хармония. Отпътуване за Мон Сен Мишел (55 км). Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Свети Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнския свят, редом с Ерусалим и Рим. При прилив Мон Сен Мишел е бил остров, при отлив до него е можело да се достигне пеша по пясъка (в момента, разбира се, има мост). Сградите на манастира (XI - XIV век) са истинска панорама на средновековната архитектура. Много писатели са се опитвали да предадат чрез мастилото и белия лист магията на Мон Сен Мишел. Виктор Юго например пише, че за морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Отпътуване за хотела в околности на гр. Кан (Caen) – 120 км. Настаняване. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Онфльор (70 км). Градчето Онфльор (Honfleur), разположено на устието на Сена, е една от перлите на нормандското крайбрежие и предлага на посетителя изключителния чар на своето пристанище, строено още по времето на Краля Слънце, с живописните му кейове и с калдъръмените улички, водещи към тях. Онфльор е каталогизиран сред най-красивите малки градове на Франция. Разглеждане на Онфльор. Отпътуване с автобус към Хавър (25 км). Минава се по известния Нормандски мост, който прекрачва устието на Сена. Разглеждане на Хавър – едно от най-големите европейски пристанища и един от най-големите градове на френското атлантическо крайбрежие. След Втората световна война Хавър се сдобива с незавидната репутация на най-разрушеното европейско пристанище и възкръсва от пепелта, благодарение на големия архитект и урбанист Огюст Пере. Градът е забележителен пример за най-доброто в следвоенната архитектура и неслучайно рез 2005 г. центърът на Хавър влиза в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, което е признание към архитектурата на XX век и в частност - към делото на Огюст Пере. Разходка с корабче по пристанището на Хавър (разходката продължава около 1 час, цената на билета за корабчето, която е около 10 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията). Разходката дава възможност да се разгледа прекрасното пристанище на Хавър, което, пресъздадено от Клод Моне в неговата легендарна картина „Импресия, Изгряващо слънце“, е всъщност кръстник на най-революционното течение в живописта на XIX век – импресионизма. Продължаване към Етрета (27 км). Разходка из живописното градче и по плажовете му, предоставящи най-впечатляващите гледки, на които човешкото око може да се наслади по френското атлантическо крайбрежие. Високите бели скали, спускащи се в океана, изваяни от вълните в причудливи форми, са били вдъхновение за не един писател, художник или музикант. Мопасан, Александър Дюма, Виктор Юго, Морис Льоблан, Андре Жид, Гюстав Курбе, Офенбах са обезсмъртили белите скали на Етрета, които имат репутацията на един от най-красивите пейзажи във Франция. Отпътуване за Руан (90 км) – столицата на Горна Нормандия. Настаняване в хотел в Руан или околности. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Руан е прекрасен град, приютяващ една от най-големите катедрали на Франция, строена през XIII век в стил пламтяща готика, френетично рисувана от Моне в десетки платна, пресъздаващи величествената фасада в различни часове на деня, различно осветена и различно обагрена от слънчевите лъчи. Руан е градът, в който най-обичаната френска героиня, Жана д’ Арк, е изгорена на клада от англичаните и прахът й е хвърлен в Сена, за да няма гроб, над който да се кланят почитащите я. Гроб наистина няма, но днес, на Площада на стария пазар на Руан - на мястото на кладата, е издигната църква, посветена на Св. Жана д’ Арк, в която хората се стичат, за да почетат Орлеанската дева – нейното родолюбие, нейната вяра и нейното себеотрицание. Обиколка на Руан – Катедралата, църквата „Св. Маклу“, ул. „Мартенвил“, двора „Сен Маклу“, ул. „Дамиет“, ул. „О дьо Робек“, ул. „Сен Ромен“, ул. „Рю дю гро орлож“, Площада на стария пазар с църквата „Св. Жана д’ Арк“ и мемориала, посветен на Жана д’ Арк. 18.30 - трансфер до летище Бове (80 км). 21:55 ч. – 01:40 ч. – полет ПарижСофия на авиокомпания „Уизер“.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2019. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.


ДАТИ:

14.08.2020 – 19.08.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 1439 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая 1355 лв. 1419 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 1315 лв. 1379 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1355 лв. 1419 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 298 лв. 298 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването) 78 лв. 78 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 15.05.2020

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Лято в чужбина - Франция |  Лято в чужбина - Париж

Избрани оферти