Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лефкада

ПАРОЛА ОДИСЕЙ 2020! От КОРФУ до ИТАКА , от САРАНДА до ФИСКАРДО

Номер на оферта

/

230193

Дати & цени

Цената включва

Лицензиран комфортен автобусен транспорт
Пътни , магистрални такси
6 нощувки
6 закуски
3 вечери в ресторанта на хотела
3 вечери в таверна
хотел JB 3* или подобен в Саранда
хотел Sunshine Inn 3* или подобен в Лефкада
Сититур в столицата на Белия остров ЛЕФКАС – Лефкада
БОНУС !!! Посещение на духовния център на острова Панагия Фанеромени със Зоокът към комплекса и Музея за древни галери
ФОТОПАУЗА на романтичния плаж Милос и пъстроцветния Агиос Йоанис
ПОДАРЪК !!! Каталог с маршрута на Круизната обиколка на Йонийските острови
Пешеходна разходка в Превеза
ФОТОПАУЗА при древния античен град НИКОПОЛИС
БОНУС!!!Туристическа разходка в ПАРГА
Сититур в столицата на Албанска ривиера Саранда
БОНУС !!! Посещение на Райското кътче архипелага КСАМИЛ
ФОТОПАУЗА на MIRROR BEACH , Албания
БОНУС !!! Разходка в Мецово
Екскурзоводско обслужване
Медицинска застраховка до 5000 евро / ЗАД Армеец до 65 год

Цената не включва

Екскурзия “Целодневен Круиз Йонийски острови” с включен обяд – 60 лева(заявява се и се заплаща предварително в офиса)
Вечерно “Круиз Парти” + 2 алкохолни напитки – 30 лв ( заявява се и се заплаща предварително в офиса)
НОВО!!! Екскурзия до windsurf курорта Василики с дегустация на местни сортове вина в автентична енотека (минимално записани туристи за провеждането – 10) – 40лв.
Традиционна Гръцка вечер в заведение с музика – 50 лева(мин.20 участника)
Целодневна екскурзия до остров Корфу с посещение на столицата Керкира, полуостров Канони и двореца „Ахилеон“ в Гастури – 60 евро (входната такса за двореца Ахилеон се заплаща отделно на място – 7 евро за група над 20 човека)
Екскурзия до Каменния град Гирокастро и природния феномен Синьото око – 22 евро (входните такси се заплащат на място в албански леки)
Екскурзия с възможност за гмуркане / шнорхефлинг и опознаване подводния свят на ЙОНИЙСКО МОРЕ – 90 евро (мин 8 участника)
Доплащане за гарантирано настаняване на ВИП места за 2,3,4 ред– 30 лв.
Туристическа такса (1-1.50 евро на стая на нощувка –заплаща се на рецепция преди настаняване
Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗАД “ Армеец”
входни такси на туристическите обекти
лични разходи

Програма на пътуването

ПАРОЛА ОДИСЕЙ-От КОРФУ до ИТАКА, от САРАНДА до ФИСКАРДО!
Красавицата ПАРГА, екзотичния КСАМИЛ,
Снежно белия ЛЕФКАС , неустоимия СКОРПИО и непознатия ПАКСОС
на вдъхновяваща разходка
в тюркоазени водни ласки на ПОСЕЙДОН !
6 ВКЛЮЧЕНИ ТУРИСТИЧЕСКИ РАЗХОДКИ ПО ПРОГРАМАТА +
6 нощувки +6 закуски +6 вечери


Програма

1-ви ден
Отпътуване от София , Национален стадион Васил Левски в 7:00ч. по маршрут София– ГКПП Кулата– Иоанина– Лефкада. Дневно пътуване. Пристигане вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. По желание „ Целодневен круиз Йонийски острови ”. Един незабравим ден, за който ще разказвате с наслада: за Лефкада – ще събирате слънчеви лъчи на воля, за Порто Кацики – ще плувате до най- хубавия плаж на острова, за Кефалоня– най-големият от Йонийската островна група, за Итака– островът на Омировия герой Одисей, за Скорпио, Спарти и Кастри–островните бижута на корабния магнат Онасис, за Мадури и Меганиси… Връщане в Нидри , Лефкада в късния следобед. Свободно време. Вечеря. Възможност за Вечерно Круиз – Плажно Парти. Нощувка.
3-ти ден
Закуска.Сититур в столицата Лефкада , където ще имате възможност да видите “Моста на влюбените” – препратка към венецианското присъствие на острова , Кметството,Църквата “Свети Спиридон”, Марината на Лефкада – едно от най- модерните средиземноморски яхтени пристанища , Градската библиотека с богата колекция от поствизантийски икони . Време за ароматно сутрешно кафе . През свободното време за релакс може да разгледате Фолклорния и Византийския музеи, както и Музея на грамофона с автентични фонографии,частни колекции от стари радиа, грамофони и др.
Отпътуване за Манастира ”Панагия Фанеромени” – според легендата на това място е бил разположен Храмът на богинята Артемида . Манастирът „Панагия Фанеромени“ се определя като религиозен център на остров Лефкада. Разположен е на хълм над столицата Лефкада с прекрасна гледка към залива и града. Към него има и зоокът с екзотични птици като фазани,перести пауни, папагали и др. По пътя обратно ще откриете тайнството на спокойния плаж Милос и ще се заразите от адреналина на кайт/уинд -сърфисти на пъстроцветния Агиос Йоанис. Останките от стари вятърни мелници дават на това място уникална атмосфера. Време за фотопауза на двата приказни плажа. Свободно време.
Следобед по желание Екскурзия до windsurf курорта Василики ( заливите му са любимо място за феновете на адреналина и водните спортове от цяла Европа ) с възможност да посещение на автентична енотека за дегустация на местните пенливи сортове вина Vertzami Вечеря . Вечерта възможност за Гръцка вечер с много забавления и уроци по сиртаки. Нощувка
4- ти ден
Закускам. Напускане на хотела и отпътуване по маршрут Превеза- Никополи- Парга -Саранда . Пешеходна разходка в Превеза . Градът възниква като български военен пост, основан след завладяването на Никополис от цар Симеон. По-късно Превеза попада във владение на Епирското деспотсво . Оттук тръгва и единственият в Гърция тунел под морето. Тунелът е с обща дължина 1570м. и минава под Амбракийския залив, като другият изход е при град Актиум. Продължаваме към античния град Никополис , основан от Октавиан Август в 31 год. от н.е. след победата му над флотата на Марк Антоний и царица Клеопатра в епичната морска битка при нос Актиум на Амбракийският залив, ознаменувала края на Втория Триумвират и известна като най-важната и последна гражданска война в Римската република. Отпътуване към красавицата Парга – едно райско кътче, изпълнено с красота и спокойствие, съчетаващо по уникален начин тъмнозеления цвят на пищна средиземноморска растителност със смарагдово синьо прозрачно и топло море. За древния елин тази земя е била краят на обозримия и познат свят и превръща Парга е едно от най-загадъчните и магични места в Гърция: тук се е ститало, че е бил входа за Подземното царство Хадес, край което протичала реката Ахерон. За съвременните гърци обаче Парга е магнетично място; най-вълшебното в Епир и един от най-красивите градове на Гърция с най – великолепни плажове като Валтос, Лихнос, Крионери, Писо Крионери.Столицата на Албанска ривиера Саранда ни очаква. Релаксираща разходка по Крайбрежната променада , Етнографският музей, Градската порта, Руините на античната синагога на Саранда. Настаняване в хотела . Свободно време. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Екскурзия до Острова на нимфите – Корфу . Бреговете на прекрасния Йонийски остров се докосват до три морета: на запад – Йонийско море, на север – Адриатическо море, на юг – Средиземно море. Легендата разказва , че Посейдон е бил влюбен в Керкира, дъщерята на Азоп и речната нимфа Менопа. Зевс помогнал на Посейдон да я отвлече и заведе на острова. В знак на обич , Посейдон дава нейното име на острова – Керкира. Панорамна обиколка на столицата на острова Керкира ( Корфу таун) : посещение на площад “Еспланада”; галерията с арките “Листон”, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, от времето на Венецианската окупация; дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, превърнат в Музея на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон”. Продължаваме към Канони – малък полуостров в близост до Керкира. Там се намира Мишия остров с манастрира „Панагия Влахерна” . Според легендата тук са останките на кораб , превърнат в камък от непримиримия Бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал, като върнал Одисей в Итака. Следва отпътуване към Гастури за посещение и разглеждане на Ахилион – Лятна резиденция и любимо място на Австро-Унгарската императрица Елизабет ( Принцеса Сиси ) , построен в чест на любимия й герой от Гръцката митология Ахил . Най – емблематични са “Победоносния Ахил” и “Ранения Ахил”. Мястото по неповторим начин разкрива финеса и деликатната природа на Сиси , като ни въвежда в личния й свят от стаени емоции и съкровени вълнения .
На Корфу се намира и къщата на прочутия английски писател Джералд Даръл . Двамата с брат му Лорънс Даръл, израстват на о. Корфу. Може да опитате и кумкуат – това е дребен цитрусов плод с вкус на портокал, който расте само на острова . От него се правят сладко, желе, ликьор, ракия и т.н. Свободно време. В късния следобед трансфер към Саранда . Вечеря. Нощувка .
6-ти ден
Закуска.Екскурзия до природния феномен „Синьото око“ и градът – музей Гирокастро. Доскоро познато само за албански туристи, Синьото око се нарича сред местните и Бездънното езеро. То всъщност е най-големия извор в Албания. Има завладяващ смарагдов цвят на водата. Течението е много силно и затова никой никога не се е наемал да влезе по-дълбоко в извора. Поради тази причина официално не е измерена неговата дълбочина. ( Посещението на езерото може да се проведе само при подходящи климатични условия предвид спецификата на терена). Отправяме се към Каменния град, един от най- добре запазените Средновековни градове ( XVIIв.) на Балканите .Наричат го и Сребърният град поради старото му гръцко име – Аргирокастро , което означава Сребърна крепост . Туристическа разходка с разглеждане на Цитаделата , Часовниковата кула , Старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес Етнографски музей. Гирокастро е превърнат в град- музей от родения там сталинистки диктатор Енвер Ходжа. Може ли затова местната джамия е била единствения мюсулмански храм, действал и по времето на режима . Енвер Ходжа официално е бил забранил регигията . Малките калдъръмените улички, старите каменни къщи и укрепления, кокетни магазинчета и занаятчийските дюкяни утвръждават духа на Гирокастро като главен град и търговски център за своето време в историческата област Северен Епир. Градът е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Свободно време. Свободно време. Връщане в Саранда.
* По желание Екскурзия с възможност за гмуркане / шнорхефлинг и опознаване подводния свят на ЙОНИЙСКО МОРЕ.
Вечеря . Нощувка .
7-ми ден
Закуска. Разходка до екзотичното кътче райска прелест – архипелага КСАМИЛ . По пътя ще направим Фотоапауза и на MIRROR BEACH – един от най – красивите плажове на Албанска ривиера. Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров – четирите островчета от архипелага преливат от божествена природна красота и птичи трели. Наистина неземно местенце , където сетивата стихват пред чародейната сила на Природата – Вълшебница . При дневното ни пътуване към България ще се насладим и на едно много красиво планинско градче и популярен ски – курорт – Мецово . По време на разходката в живописния град на гръцката област Епир ще бъдете изумени от автентичната архитектура на каменните сгради и ще имате възможност да опитате местни традиционни ястия като сирене Metsovone. Селището е запазило самобитната си култура, история, традиции, език и обичаи . Местните говорят романски език, който е близък до латинския, италианския и румънския. Според някои теории, местните жители са наследници на римските легионери. Пристигане в София вечерта

ЦЕНА на турист в ДВОЙНА /ТРОЙНА стая: 549 лв.
ДЕТЕ от 4 до 12г с ДВАМА ВЪЗРАСТНИ : 399 лв.
Доплащане за настаняване в ЕДИНИЧНА стая : 149 лв.


**Валутен курс: 1 евро = 126 албански леки
**Входни такси за Крепостта (200 леки) и Етнографския музей в Гирокастро (250 леки)
*** За посещенито на Гирокастро се препоръчва носе
нето на удобни спортни обувки.

***ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ТРЪГВАНЕ ОТ :
Пловдив при мин 15 души-30 лв.
Кърджали, Хасково, Стара Загора при мин.15 души-35 лв.
Велико Търново при мин. 25 души-45 лв.
Шумен при мин. 25 души-80 лв.
Варна при мин. 25 души-100 лв.



Допълнителна информация :
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни

Условия за записване:
50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване


Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.




ТАЗИ ОФЕРТА ВИ ХАРЕСВА?

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ" ЗА ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Лефкада |  Ранни записвания 2024 - Гърция |  Ранни записвания 2024 - Лефкада

Избрани оферти