Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

ПЕРЛИТЕ НА МАРОКО – МАРАКЕШ И АГАДИР

Номер на оферта

/

228452

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Маракеш – София с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air;
Летищни такси;
Трансфер летище – хотел – летище;
Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг. с размери до 60x40x30 cм.;
3 нощувки в Маракеш в хотел 4* със закуска и вечеря;
4 нощувки в Агадир в хотел "Argana" 4* (или подобен) със закуска и вечеря / в хотел "Les Almohades" (или подобен) на база All Inclusive;
Посещение и обиколка на Маракеш;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания „Уника“;
Всички екскурзии по програма се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Общинска такса – 1,76 евро на ден;

Цената не включва

ПАКЕТЪТ НЕ ВЛКЮЧВА:

Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
Доплащане здравна застраховка за лица над от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
Доплащане здравна застраховка за лица над от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
Обяди;
Напитки;
Застраховка отмяна на пътуване – сключва се при подписване на договора на стойност около 2,5% от общата сума;
Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);

Програма на пътуването

ПЕРЛИТЕ НА МАРОКО – МАРАКЕШ И АГАДИР

Дати на пътуване 2019г:
16.04.2019 г.
23.04.2019 г.
30.04.2019 г.
01.10.2019 г.
08.10.2019 г.
15.10.2019 г.

ПРОГРАМА

Ден 1
СофияМаракеш
Среща на Летище София, Терминал 1, за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от авиокомпания BH Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане на място от фирмата партньор, която ще бъде указана във ваучера. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Farah 4*/ Farah Magrib 4*, Meriem 4* (или подобен). Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 2
Маракеш
След закуска посещение на градините на Мажорел (по желание срещу доплащане на входна такса от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1 920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш, перлата на Юга. Приказно процъфтяващ град разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци - всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно тук са съсредоточени по голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. След обяд посещение на Джамията Кутубия (отвън), павилиона Менара и прекрасния образец на дворцовата архитектура - двореца Бахия и знаменития площад „Джема Ел Фна“. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка. Възможност за организирана традиционна мароканска вечер в ресторант „Chez Ali” (срещу допълнително заплащане – 45 евро с вечеря и програма и 25 евро програма и напитки).

Ден 3
Маракеш – Узуд (160 км)
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия - целодневна екскурзия „Водопадите Узуд“ (срещу допълнително заплащане). След закуска отпътуване към Оuzoud, където ще имате възможност да се насладите на едно от природните чудеса на Мароко, а именно водопада Узуд. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и величественият пролом на реката Ел Адид (El Adid), в превод от арабски Реката на робите (Slaves’ River). Самата дума Оuzoud идва от берберски и означава “маслина”, заради намиращите се тук маслинови дървета. Местни обитатели са маймуни, които дебнат туристите в ръцете и търсят да отмъкнат нещо за похапване. Свободно време за обяд и разходка. След обяд отпътуване за Маракеш. Вечеря и нощувка.

Ден 4
МаракешАгадир ( 250 км)
Закуска. Отпътуване за Агадир. Пристигане по обяд и настаняване в хотел Argana 4* (или подобен) на закуска и вечеря или в хотел Les Almohades 4* на All Inclusive. Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна полудневна екскурзия – „Открийте Агадир и неговите вкусове“, по желание (срещу допълнително заплащане). Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Агадир
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Тиут и Тарудант, по желание (срещу допълнително заплащане). Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Агадир
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Тиут и Тарудант, по желание (срещу допълнително заплащане). Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Агадир
Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
АгадирМаракеш (250 км)
След закуска, трансфер до летището в Маракеш за полет МаракешСофия с директен чартърен полет, изпълняван от авиокомпания BH Air.

Цените за ранни записвания са валидни до 28.02.2019г.

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Маракеш

Избрани оферти