Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

ПЕРУ - Голяма обиколка: Лима-Наска-Арекипа-Куско

Номер на оферта

/

161938

Дати & цени

Цената включва

- Самолетни билети София – Лима – София;
- Самолетен билет Куско – Лима
- Настаняване в хотели 3* описани в програмата;
- Хранене съгласно програмата /13 закуски, 6 обяда, 1 вечеря/
- Опитен екскурзовод с английски език;
- Трансфери;
- Входни такси по програмата;
- Билети за влака до Мачу Пикчу;
- 1 нощувка в хотел 3*-4* на летището в Амстердам;
- Застраховка медицински разноски за 10 000 евро;

Цената не включва

- Летищна такса Наска – US$ 10 на човек;
- Допълните екскурзии и атракции;
- Услуги неупоменати в програмата;
- Разходи от личен характер;
- Екстри, предлагани в хотелите;
- Бакшиши;
- Изходни държавни такси;

Възможност за допълнителна екскурзия извън програмата:

Пуерто Малдонадо – Амазонската джунгла – от US$350 за настаняване в двойна стая. Моля попитайте за подробности.

Програма на пътуването

Перу е една от най-атрактивните държави в света със своите невероятни природни контрасти и несравнимото съчетание на местната индианска и европейска култура. Има ли друго място, където сътвореното от хората и изваяното от природата да се съчетават с такава поразителна красота? Ако искате да си отговорите на този и ред други въпроси, елате с нас в изгубения град Мачу Пикчу и прекарайте незабравими дни в опознаване на непристъпните Анди. Ще имате възможност да видите пингвини и синьокрак рибояд на Балестовите острови, да прелетите над линиите на Наска и да наблюдавате реещите се кондори в небето на каньона Колка, ще посетите и островите направени изцяло от тръстика в езерото Титикака, за да завършите обиколката си в града на инките.

1 Ден София-Амстердам-Лима

Полет от София до Амстердам (0700-0900 ч.) и оттам за Лима (1225-1905 ч.). Пристигане на международното летище в Лима, където ще ви посрещне наш представител и ще ви придружи до хотела. Често наричан „Врящия котел на Перу“, градът ни представя в пълното си разнообразие тази колоритна и оживена нация.

Нощувка в хотел El Tambo ***/* – www.eltamboperu.com.

2 Ден Лима – Паракас Закуска

След закуска ви предстои панорамна обиколка на „Градът на кралете”. Ще започнете от „Парка на любовта“ в един от хубавите квартали на Лима – Мирафлорес, с великолепна гледка към Тихия океан, след това ще се отправите към археологическия комплекс Хуака Пуклана, церемониален център на културата в града. Ще посетите и главния площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, запазен от създаването му през 1535 г. и ще разгледате отвън сградите на Правителствения дворец, Кметството, Катедралата и манастира Санто Доминго, мястото където често са се разхождали Сан Мартин и Санта Роза през 17 век и където и до днес се съхраняват тленните им останки. Следобед, заедно с вашия екскурзовод, отпътувате с автобус към Паракас. Трансфер до хотел San Agustin Paracas *** – www.hotelessanagustin.com.pe.

3 Ден Паракас – Наска Закуска

Рано сутринта отпътуване към пристанището на Паракас за обиколка с моторна лодка на Балестовите острови, известни още като ”Малките Галапагос” – с разнообразна природа и дом на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, синьокрак рибояд. фламинго и хумболтови пингвини, които достигат повече от двеста вида. Островите са ефектни, ерозирани в множество арки и пещери, които предоставят подслон на хиляди морски птици. С малко късмет може да видите делфини по време на разходката с лодка. Следобед трансфер до автогарата, откъдето ще отпътувате за Наска. Пристигане и посрещане в Nazca Lines Hotel *** – http://dmhoteles.pe.

4 Ден Наска – Арекипа Закуска

С изгрева в ранни зори ще можете да се насладите на пустинното слънце и да се отправите към летището в Ика за предстоящия полет над долината Наска. Малкият самолет ще кръжи около 35 мин над мистериозните пустинни линии над Наска – огромни рисунки на животни,
птици, и геометрични фигури, гравирани в пустинята, простиращи се на площ от над 350 кв.км. Никой не знае със сигурност как и защо са били създадени тези фигури; може би вие ще успеете да разгадаете тази загадка! Ранния следобед трансфер до автогарата в Наска и отпътуване за Арекипа. Пристигане в Арекипа през нощта. Посрещане и трансфер до хотел Casa Andina Classic Arequipa Jerusalen *** – http://www.casa-andina.com/classic-arequipa/.

5 Ден Арекипа Закуска

Сутринта е свободна за самостоятелни занимания и почивка. Следобед полудневен тур в Арекипа, известен с името „Белият град” заради многобройните и великолепни строежи от храмове, манастири, колониални къщи и дворци с бял дялан камък изваяни, като филигран.

Арекипа е столица на департамента Арекипа, набраздена от реката Чили и се намира в склоновете на вулкана Мисти и в непосредствена близост до вулканите Чачани и Пичу – Пичу. Обиколката ви започва от красивия построен в колониален стил квартал Сан Лазаро – мястото, където е основан града. Ще се разходите из живописните улици на града украсени с уханен здравец и неусетно ще се озовете на наблюдателната площадка Кармен Алто, откъдето се открива впечатляваща панорамна гледка към стария квартал Сан Лазаро и Янауара, Централният площад, църквата „Ла Компания“, Катедралата и манастира “СВ. Каталина“.

Продължавате към колониалния квартал Янауара, прочут с тесните си калдъръмени улички и стари къщи, изградени от бял вулканичен камък. Ще посетите и манастира Санта Каталина – най-интересната колониална религиозна сграда в Перу и рай за фотографите. Завършен през 1580 г. той има обща площ от 20,000 кв.м. и обхваща стени, улици, алеи, стълбища и малки площади. Манастирът е ограден с живописно боядисани стени и дворове, останали отшелнически в продължение на векове. Красиво и романтично място в много изчистен стил, различаващ се от пищността на испанските градове. Манастирът е открит за посещение през 1960. Обиколката ви завършва на Главния площад украсен с великолепни арки и умело доминиран от Катедралата на Арекипа завършена през 1612 г.

Нощувка в Арекипа в Casa Andina Classic Arequipa Jerusalen ***.

6 Ден Арекипа – Каньона Колка Закуска и Обяд

След закуска ще поемете през долината Колка, като по пътя ще видите вулканите Мисти, Чачани и Пичу – Пичу. Ще преминете и през удивителни резервати и необичайни селца. Обяд и следобедна почивка. По –късно през деня по желание на туристите е предвидено посещение на освежителна баня в горещите минерални извори Ла Калера/заплаща се допълнително/.

Нощувка в долината Колка в хотел Casa Andina Clasic Colca *** – www.casa-andina.com.

7 Ден Каньона Колка – Пуно Закуска

Ден с много емоции сред великолепни природни творения, ще имате възможност да наблюдавате могъщият кондор в естествената му среда.. Приключението започва от ранна сутрин с пътуване до Круз дел Кондор и един от най-дълбоките каньони в света. Каньонът Колка е по-дълбок от Гранд Каньон и е дом на най-голямата летяща птица в Андите – южноамериканския кондор. С повече късмет, ще може да отнесете в къщи, снимки увековечаващи спиращата дъха гледка на реещи се над скалите величествени властелини на въздушните течения. След Круз дел Кондор ще се отправите към град Пуно. Нощувка в хотел Casa Andina Tikarani *** – www.casa-andina.com/classic-puno-tikarani.

8 Ден Пуно Закуска и Обяд

Готови ли сте за необикновено преживяване? Пътешествие с лодка до Езерния град! Друг свят, изкусно сътворен от гигантските стъбла на тръстиката Тортора и „стъпил” върху огледална водна повърхност. Звучното име на езерото Титикака неизменно извиква образи на необятна водна шир, в които слънцето, луната и дори боговете често се оглеждат. Тук преди векове са се зародили самобитните традиции и култура. Те са живи и днес – в гените, в ежедневието, в хармоничното съжителство с природата на племето Урос. Остров Такиле, е първото пристанище, където с впечатляващо гостоприемство ще бъдете очаровани от пъстрите им традиционни носии, древните занаяти и ръчно изработените сувенири. След обяд поднесен от домакините ви на острова се връщате за нощувка в Пуно.

9 Ден Пуно – Куско Закуска и Обяд

Пътуването продължава с автобус, от който ще се насладите на поразителната смяна на гледки по пътя към Куско. Първата ни спирка е в музея Пукара. След това имате предвидено време за обяд и фото пауза на Ла Рая, най-високата точка между Куско и Пуно. Следващата спирка е на тайнствените руини Рачи, известни още като Храмът на Виракоча. Маршрутът предвижда да разгледате Андахуаилиллас, град в който се намира достолепна църква от 17 век. Пристигате в столицата на местния фолклор привечер. Настаняване в Куско в хотел San Francisco Plaza *** – www.sanfranciscoplazacusco.com.

10 Ден Куско Закуска

На сутринта се отправяте към близките руини в свещената долина на инките. Ще станете свидетели на история, мистика, пъстро съчетание на испанска и андска бит и култура. В програмата е включено и посещение на импозантната крепост Саксаихуаман и разположените в северната част археологически атракции Кенко, Пука-Пукара и Тамбомачаи. В следобедните часове ще направите ексклузивна обиколка на града – посещение на площада Сан Кристобал и пазара Сан Педро (тук ще се запознаете с местните вкусове и ще научите повече за продуктите, които се отглеждат в района). След това ще посетите храма Кориканча, чието име на местния диалект означава „Златния храм”. Ще посетите и църквата Санто Доминго и занаятчийския квартал Сан Блас. Ще се разходите по улица Румийок, която води до мястото, където е бил дворецът на инките, днес архиепископия. Ще продължите разходката до централния площад, за посещение на Катедралата, като ще се запознаете с нейните ценни и красиви колониални шедьоври. Нощувка в Куско.

11 Ден Куско – Свещената долина Закуска и Обяд

Свещената долина на инките ви очаква. По пътя ще спрете в Ауанаканча, малък комплекс, където се отглеждат лами и ще се запознаете с традиционни методи за боядисване на тъкани и текстил. Поемате по прекия път към Писак. Терасираните склонове около долината са олицетворение на смайващо трудолюбие. Следващата спирка е пъстрия и оживен пазар на Писак – перуанско село в Свещената долина, на периферията на река Урубамба. Ще разполагате с достатъчно свободно време за покупка на сувенири. След обяд ще посетите ателието на скулптора Пабло Семинарио. Нощувка в хотел Inkallpa **** – www.inkallpa.com.

12 Ден Свещената долина – Морай и Марас Закуска, Обяд и вечеря

Вашето приключение продължава с проучване на по-малко известните съкровища в Свещената долина. След закуска потегляте към циркусите на Морай, удивителни концентрични тераси със съвършено кръгла форма, наподобяващи амфитеатър. Тези кръгове са с дълбочина 150 м и целта им е да се подобри добива на селскостопански култури, които да бъдат по-устойчиви на вредители и на климатичните промени. Следват солниците на Марас, където се е добивала сол ръчно от праисторически времена до наши дни. Свободно време за снимки и обяд. В следобедните часове вашата обиколка продължава до археологическите обекти на малкия град Олантайтамбо, където ще имате възможност да научите интересни факти за техниката, с която инките са обработвали камъните. В по-късните часове на деня ще се отправите към жп гарата, за да се качите на влака, който ще ви отведе до Агуас Калиентес. Вечеря и нощувка в хотел El Mapi *** – www.inkaterra.com/byinkaterra/el-mapi-hotel/.

13 Ден Мачу Пикчу – Куско Закуска и Обяд

Днес ви предстои вълнуващо преживяване – посещение на изгубения град на инките. Ще се качите на първия автобус в Агуас Калиентес, за да отидете по криволичещия път до Мачу Пикчу, на фона на великолепна гледка към река Урубамба и нейния каньон. Мачу Пикчу ще Ви удиви със своите тераси, церемониални светилища, стъпала и градски райони. Енергията е навсякъде около вас. След екскурзоводската беседа ще имате време да разгледате крепостта и да обядвате в един от местните ресторанти. В уговорения час ще се отправите с влак към Куско. Нощувка в хотел San Francisco Plaza *** – www.sanfranciscoplazacusco.com.

14 Ден Куско – ЛимаАмстердам Закуска

Трансфер до летището в Лима и полет за Амстердам в 21.10 ч.

15 Ден Амстердам

Кацате на летището в Амстердам в 15.30 ч. Нощувка в хотел 3-4* в района на летището.

16 Ден Амстердам - София
Следващ полет за София (10.20-14.00 ч.).

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти