Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Най-доброто от Перу (удължен вариант) - 13 + 1 нощувки

Номер на оферта

/

227895

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет икономическа класа София-Амстердам или Париж-Лима и обратно с КЛМ/Air France;
- Малък ръчен багаж (тип дамска чанта/лаптоп) и голям ръчен багаж до 12 кг / 115 см;
- Самолетен билет Куско-Лима;
- 13 нощувки със закуски в посочените хотели;
- Изхранване според програмата;
- Екскурзовод на английски/испански език по време на екскурзиите;
- Всички описани турове и трансфери по програмата с туристи от други националности;
- Круиз до островите Балестас;
- Полет над линиите Наска;
- Автобусни билети за отсечките Лима-Паракас-Наска-Арекипа-Колка-Пуно-Куско;
- Билети за влак от Куско-Агуас Калиентес и обратно;
- Билет за автобус от Агуас Калиентес-Мачу Пикчу и обратно;
- Входни билети за посещаваните забележителности;
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на летището в Париж/Амстердам;
- Застраховка медицински разноски за 10 000 евро;

Цената не включва

- Голям багаж до 23 кг / 158 см (в двете посоки, по желание) € 80
- Напитки по време на хранене;
- Допълните екскурзии и атракции;
- Услуги не упоменати в програмата;
- Разходи от личен характер;
- Благодарствени бакшиши;

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

ПРОГРАМА

Лима – Паракас – Наска – Арекипа - Колка - Титикака – Куско – Мачу Пикчу

16 дни/ 13+1 нощувки

*****************************************************

Перу е едно от най-изумителните места на света със своите невероятни природни контрасти и несравнимо съчетание на местна индианска и европейска култура. Има ли друго място, където сътвореното от хората и изваяното от природата да се съчетават с такава поразителна красота? Ако искате да си отговорите на този и ред други въпроси, елате с нас в изгубения град Мачу Пикчу и прекарайте незабравими дни в опознаване на непристъпните Анди. Ще имате възможност да видите пингвини и синьокрак рибояд на Балестовите острови, да прелетите над линиите Наска и ще посетите островите направени изцяло от тръстика в езерото Титикака, за да завършите обиколката си в града на инките.

*****************************************************

Ден 1 СофияПарижЛима

Полет от София за Париж (07:10-09:10 ч) и връзка със следващ до Лима (10:30-16:00 ч). Пристигате в столицата на Перу, където ще ви посрещне наш представител, ще ви даде детайлни инструкции за протичането на екскурзията и ще ви придружи до хотела. Настаняване и нощувка.

Ден 2 Лима – Паракас Закуска

Закуска и панорамна обиколка на „Града на кралете”. Пътуването ви ще мине през 3-те исторически периода на Лима: преколумбийски, колониален и модерен. Най-напред ще Ви покажем панорамна гледка към "La Huaca Pucllana", а след това ще посетите впечатляващия Исторически център на Лима: неговите дворци, имения, църкви и площади, завършвайки с посещение на жилищния квартал Сан Исидро и незабравима гледка към Тихия океан от района Miraflores. Тази обиколка включва вход за музея BCR и комплекса от паметници San Francisco и неговите катакомби.

След това се отправяте към автогарата в Лима, от където отпътувате с автобус за полуостров Паракас. Посрещане и трансфер до хотел по избор. Настаняване и нощувка.

Ден 3 Паракас – Балестас – Наска Закуска

След закуска се отправяте на екскурзия до островите Балестас. Обиколка с моторна лодка из островите, известни още като ”Малките Галапагос” – с разнообразна природа и дом на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, синьокрак рибояд. фламинго и хумболтови пингвини, които достигат повече от двеста вида. Островите са ефектни, ерозирани в множество арки и пещери, които предоставят подслон на хиляди морски птици. С малко късмет може да видите и делфини. Връщане в града и обяд, след което отпътувате с автобус за Наска. Посрещане и трансфер до хотел по избор. Настаняване и нощувка.

Ден 4 Наска – Арекипа Закуска

С изгрева в ранни зори ще можете да се насладите на пустинното слънце и да се отправите към летището в Ика за предстоящия полет над долината Наска. Малкият самолет ще кръжи около 35 мин над мистериозните пустинни линии над Наска – огромни рисунки на животни, птици, и геометрични фигури, гравирани в пустинята, простиращи се на площ от над 350 кв.км. Никой не знае със сигурност как и защо са били създадени тези фигури; може би вие ще успеете да разгадаете тази загадка! Свободен следобед и трансфер до автогарата в Наска, откъдето отпътувате за Арекипа (нощно пътуване ок 9 ч.).

Ден 5 Арекипа Закуска

Посрещане и трансфер до хотел. Сутринта е свободна за самостоятелни занимания и почивка. Следобед полудневен тур в Арекипа, известен с името „Белият град” заради многобройните и великолепни строежи от храмове, манастири, колониални къщи и дворци с бял дялан камък изваяни, като филигран. Арекипа е столица на департамента Арекипа, набраздена от реката Чили и се намира в склоновете на вулкана Мисти и в непосредствена близост до вулканите Чачани и Пичу – Пичу. Обиколката ви започва от красивия построен в колониален стил квартал Сан Лазаро – мястото, където е основан града. Ще се разходите из живописните улици на града украсени с уханен здравец и неусетно ще се озовете на наблюдателната площадка Кармен Алто, откъдето се открива впечатляваща панорамна гледка към стария квартал Сан Лазаро и Янауара, Централният площад, църквата „Ла Компания“, Катедралата и манастира “СВ. Каталина“. Продължавате към колониалния квартал Янауара, прочут с тесните си калдъръмени улички и стари къщи, изградени от бял вулканичен камък. Ще посетите и манастира Санта Каталина – най-интересната колониална религиозна сграда в Перу и рай за фотографите. Завършен през 1580 г. той има обща площ от 20,000 кв.м. и обхваща стени, улици, алеи, стълбища и малки площади. Манастирът е ограден с живописно боядисани стени и дворове, останали отшелнически в продължение на векове. Красиво и романтично място в много изчистен стил, различаващ се от пищността на испанските градове. Манастирът е открит за посещение през 1960. Обиколката ви завършва на Главния площад украсен с великолепни арки и умело доминиран от Катедралата на Арекипа завършена през 1612 г. Нощувка в Арекипа

Ден 6 Арекипа – Каньона Колка Закуска / Обяд

След закуска ще поемете към долината Колка, като по пътя ще видите Pampas Ca?ahuas, Mirador of the Andes, кратерът Chucura, the Mirador of Chivay. Пристигате в град Chivay към 13:00 ч. Трансфер до хотел по избор. Сух пакет за обяд (лека храна съобразена с голямата височина). Свободно време след обяд. Нощувка в долината Колка.

Ден 7 Каньона Колка – Пуно Закуска / Обяд

Предстои ви ден с много емоции сред великолепни природни творения, ще имате възможност да наблюдавате могъщият кондор в естествената му среда. Приключението започва от ранна сутрин с пътуване до Круз дел Кондор и един от най-дълбоките каньони в света. Каньонът Колка е по-дълбок от Гранд Каньон и е дом на най-голямата летяща птица в Андите – южноамериканския кондор. С повече късмет, ще може да отнесете вкъщи снимки увековечаващи спиращата дъха гледка на реещи се над скалите величествени властелини на въздушните течения. След Круз дел Кондор ще се отправите към град Пуно. Посрещане и трансфер до вашия хотел. Нощувка в хотел по избор.

Ден 8 Пуно – езерото Титикака – Пуно Закуска / Обяд

Готови ли сте за необикновено преживяване? Пътешествие с лодка до Езерния град! Друг свят, изкусно сътворен от гигантските стъбла на тръстиката Тортора и „стъпил” върху огледална водна повърхност. Звучното име на езерото Титикака неизменно извиква образи на необятна водна шир, в които слънцето, луната и дори боговете често се оглеждат. Тук преди векове са се зародили самобитните традиции и култура. Те са живи и днес – в гените, в ежедневието, в хармоничното съжителство с природата на племето Урос. След обяд в местен ресторант остров Такиле е първото пристанище, където с впечатляващо гостоприемство ще бъдете очаровани от пъстрите им традиционни носии, древните занаяти и ръчно изработените сувенири. Късния следобед се връщате за нощувка в Пуно.

Ден 9 Пуно – Куско Закуска / Обяд

Закуска и ранно заминаване с автобус до Куско. Пътуваме по високото плато на Колао, спирайки в град Аявири, един важен животновъден и текстилен център, за да посетите впечатляващия Храм на Каласася, останки от древната култура на Пукара. По пътя спираме в Раки, където можем да видим едно грандиозно светилище на инките, построено от инките Пачакутек, и посветено на великия бог на Виракоча. Разполага с голяма централна стена с каменна основа с изискана архитектура. Други стени са направени от гигантски кирпичени тухли. Около храма има няколко сгради, които някога са били използвани за настаняване и съхранение. Около 70 км по-нататък минаваме през Ранчото Ла Рая, където можем да видим стада викуни (вид лама) и лами. По време на пътуването минаваме и край прекрасното езеро Wacarpay, което предлага невероятна гледка към планините, отразена в спокойните води. Пристигаме в красивия град Andahuaylillas и посещаваме църквата Сан Педро, по-известна като Сикстинската капела на Америка, благодарение на украсения от нея полихромен таван. Обяд на бюфет в тих селски ресторант, където можем да се насладим на приятното кулинарно изкуство на региона. При пристигането си в Куско се настаняваме в хотел за почивка и нощувка.

Ден 10 Куско – Свещената долина – Куско Закуска / Обяд

На сутринта се отправяте към близките руини в Свещената долина на инките - поредица от живописни градове, селскостопански тераси и археологически обекти. Минаваме през типичният индийски пазар на Pisac, следобед през градовете Calca и Urubamba, за да стигнем до крепостта Инка и цитаделата на Ollantaytambo. На връщане към Куско ще посетим живописното селище Чинчеро, където се намират останките от кралската хасиенда Tupac Inca Yupanqui. Насладете се на добре запазената стена на главния площад, посетете красивия колониален храм с интересни стенописи. Следобед отпътувате от гарата на Куско с влак до Мачу Пикчу, известна още като "Изгубеният град на инките". Пристигане в гара Aguas Calientes в 18:35 ч. и трансфер до избрания хотел. Нощувка.

Ден 11 Куско Закуска

Свободно време до обяд за спокойна закуска и почивка да се насладите на сутринта, а следобед ще направим обиколка на града, ще посетим близките руини, Главния площад, Катедралата и Храма на Слънцето или Кориканча. Космополитната столица на инките Куско (също Кузко или Qosq"o на езика кечуа) днес пленява със своите контрасти. Богато украсени катедрали се издигат над храмове на инките, масажисти кръстосват тесните калдъръмени улички, жени в традиционни рокли и бомбета дават вода от бутилка на своите лами-домашни любимци, докато най-изисканите бутици продават плетива от вълна на алпака. Най-важният град на империята на инките сега е безспорната археологическа столица на Северна и Южна Америка, както и най-старият постоянно обитаван град на континента. След това напускаме градът, за да посетим забележителностите от времето на инките - Kenko, Tambomachay, Пука Пукара и внушителната крепост Sacsayhuaman, стратегически построена на хълм с изглед към Куско и известна с огромните си издълбани камъни, някои от които с височина над 9 метра и с тегло над 350 тона!!! Връщане в хотела в Куско и свободна вечер.

Ден 12 Куско – Мачу Пикчу – Агуас Калиентес Закуска / Обяд

Днес ви предстои вълнуващо преживяване - посещение на изгубения град на инките. Ще се качите на първия автобус в Агуас Калиентес, за да отидете по криволичещия път до Мачу Пикчу, на фона на великолепна гледка към река Урубамба и нейния каньон. За много посетители на Перу и дори Южна Америка посещението на Мача Пикчу е най-дългоочаквания връх в цялото пътуване. На едно от най-грандиозните места е най-известният археологически обект на континента. Този внушителен древен град никога не е бил разкрит от завладяващите испанци и е бил почти забравен до началото на 20-ти век. През сезона от края на май до началото на септември 2500 души пристигат ежедневно. Въпреки този голям приток от туристи, забележителността успява да запази простора на своето величие и мистерия. Мачу Пикчу ще Ви удиви със своите тераси, церемониални светилища, стъпала и градски райони. Енергията е навсякъде около вас. След екскурзоводската беседа ще имате време самостоятелно да разгледате крепостта и да обядвате в един от местните ресторанти. След това се отправяте с влак към Куско. Трансфер до хотела ви и нощувка в Куско.

Ден 13 Агуас Калиентес – Куско Закуска

След закуска трансфер до Куско и настаняване в хотел. Свободно време и нощувка.

Ден 14 Куско – ЛимаПариж Закуска

Закуска и трансфер до летището за полет до Лима. Излитате за Париж в 18:20 ч.

Ден 15 Париж

Пристигате в столицата на Франция в 13:50 ч. Самостоятелно придвижване с шатъл до хотел *** в района на летището и нощувка.

Ден 16 ПарижСофия Закуска

Закуска. Самостоятелно придвижване с шатъл до летището и полет за София (10:10-13:50 ч).

*****************************************************

ЦЕНИ и ХОТЕЛИ

*****************************************************

Вариант "Economic"

Lima - Hostal Porta **
Paracas - Frayles **
Nazca - Nasca House **
Arequipa - Casa Consuelo **
Colca - Colca Inn **
Puno - Terra M?stica ***
Cusco - Inka Andina ***
Aguas Calientes - Hostal Machupicchu **

Двойна стая - € 2355
Тройна стая - € 2315
Единична стая - € 2595
Дете до 12 г. - € 2065

*****************************************************

Вариант "Tourist Economic"

Lima - Stefanos ***
Paracas - Residencial Los Frayles **
Nazca - Oro Viejo ***
Arequipa - Casona Plaza Colonial ***
Colca - Pozo del Cielo ***
Puno - Qelqatani **
Cusco - Prisma ***
Aguas Calientes - Vista Machupicchu **

Двойна стая - € 2435
Тройна стая - € 2390
Единична стая - € 2745
Дете до 12 г. - € 2129

*****************************************************

Вариант "Superior Tourist"

Lima - Stefanos ***
Paracas - Emancipador ***
Nazca - Casa Andina Nasca ***
Arequipa - Casona Plaza Hotel ****
Colca - Casa Andina Colca ***
Puno - Qalasaya ****
Cusco - Suenos del Inka ****
Aguas Calientes - La Cabana ***

Двойна стая - € 2525
Тройна стая - € 2465
Единична стая - € 2989
Дете до 12 г. - € 2200

*****************************************************

Вариант "Superior"

Lima - Casa Andina Select ****
Paracas - Hacienda Paracas ****
Nazca - Cantalloc ***
Arequipa - Los Tambos ****
Colca - Colca Lodge ****
Puno - Jose Antonio Puno ****
Cusco - Costa del Sol Wyndham ****+
Aguas Calientes - Taypikala ****

Двойна стая - € 2979
Тройна стая - € 2898
Единична стая - € 3839
Дете до 12 г. - € 2689

*****************************************************

Цените са на човек в евро, платими по банка в лева по курс 1,96 и включват:

- Самолетен билет икономическа класа София-Амстердам или Париж-Лима и обратно с КЛМ/Air France;
- Малък ръчен багаж (тип дамска чанта/лаптоп) и голям ръчен багаж до 12 кг / 115 см;
- Самолетен билет Куско-Лима;
- 13 нощувки със закуски в посочените хотели;
- Изхранване според програмата;
- Екскурзовод на английски/испански език по време на екскурзиите;
- Всички описани турове и трансфери по програмата с туристи от други националности;
- Круиз до островите Балестас;
- Полет над линиите Наска;
- Автобусни билети за отсечките Лима-Паракас-Наска-Арекипа-Колка-Пуно-Куско;
- Билети за влак от Куско-Агуас Калиентес и обратно;
- Билет за автобус от Агуас Калиентес-Мачу Пикчу и обратно;
- Входни билети за посещаваните забележителности;
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на летището в Париж/Амстердам;
- Застраховка медицински разноски за 10 000 евро;

Цените не включват:

- Голям багаж до 23 кг / 158 см (в двете посоки, по желание) € 80
- Напитки по време на хранене;
- Допълните екскурзии и атракции;
- Услуги не упоменати в програмата;
- Разходи от личен характер;
- Благодарствени бакшиши;

Важно:

- Всички цени са базирани на най-ниска тарифа по полетите и са възможни промени, ако не е налична в периода на Вашето пътуване;
- Настоящата програма е за индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване;
- Възможни са промени в програмата по Ваше желание за удължаване на престоя в Перу или или други държави в Южна Америка. Всички цени подлежат на препотвърждение в момента на резервация според наличните места.

Условия за записване:
- Копие от международен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане;
- При записване се заплаща 65% от пакетната цена;
- При по-малко от 40 дни до датата на пътуване се заплаща 100% от пакетната цена;

Забележка:

- Посочените хотели са примерни и може да се заменят с подобни, ако няма места в посочените;
- Настоящото е само оферта и резервации не са правени;

*****************************************************

Важно: Всички цени се потвърждават в момента на резервация. Пътуването е индивидуално в период по Ваше желание. За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

*****************************************************

Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане


*****************************************************

Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*****************************************************

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

*****************************************************


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Географско положение

Перу е разположен на централния западен бряг на Южна Америка. Съседните му страни са: Еквадор и Колумбия на север, Чили на юг, Бразилия и Боливия на изток и Тихия океан на запад. Това е третата по големина държава в Южна Америка с площ от 1 285 215,6 кв.км. (по-голяма от Франция, Испания и Германия взети заедно), разпределена приблизително по следния начин: 12% крайбрежна територия, 28% Андски планини и 60% Амазонска джунгла. Нейната столица Лима се намира в крайбрежната зона, където се провеждат най-големите икономически дейности на страната.

Климат

Тъй като е силно географски разнообразна страна в тропическия пояс, времето в Перу се определя както от надморската височина, така и от сезона. Това обаче означава също, че някъде в Перу има почти постоянно слънце! По-долу е обобщена метеорологичната обстановка, която можете да очаквате във всеки отделен регион на страната през различните периоди на годината.

Бряг (Ика, Чиклайо, Лима, Пиура, Трухильо, Тумбес) Северен регион: топъл климат през цялата година с високи температури до 35°C през лятото.

Централни и южни райони: два добре определени сезона, зима между април и октомври и лятото между ноември и март.

Висок район (Анкаш, Арекипа, Аякучо, Кахамарка, Куско, Пуно) с два сезона: сух сезон между април и октомври и дъждовен сезон между ноември и март.

Дъждовна гора (Икитос, Мадре де Диос, Ману) или Висока тропическа гора (над 700 м надморска височина): има умерен, субтропичен климат с обилни валежи.

Климатът на Перу може да бъде разделен на две: Западните Анди и Пустинното крайбрежие. На брега не вали и температурата е топла през годината. От друга страна, в Андите има два сезона: дъждовен и сух. Куско се намира в Източните Анди, така че сезонът на дъждове е от октомври до май, през останалата част от годината е сух.
Времето за дъждове, започващо от октомври / ноември, стига своя максимум през януари и продължава до март / април. В години на проливен дъжд има свлачища, наводнения и т.н.
По високите части вечер е студено, но сутрин слънчево и топло. Възможно е дори да носите тениски, но когато слънцето залязва, става много хладно, така че, моля, донесете топъл пуловер (или купете такъв от вълна на алпака в Куско) и топло яке.
И накрая, времето като цяло не представлява ограничение за предоставяне на туристически услуги, освен през някои особено лоши години.

Препоръчваме Ви да:

Използвате удобни обувки през цялото време на пешеходните турове и да приемате много течности по време на дълги екскурзии.

Какво да нося:

- Туристически обувки, маратонки и удобни обувки за продължително ходене.
- Дълги/ спортни панталони.
- Ризи с дълъг ръкав
- Тениски.
- Пуловери и сако.
- Яке
- Дъждовно облекло за сезона на дъждовете.
- Камера.
- Препарат против насекоми.
- Лични тоалетни принадлежности и аптечка.
- Лекарства срещу т.нар. височинна болест.

Моля, консултирайте се с вашия лекар кое лекарство е най-подходящо за вашия организъм.

Превенция на височинна болест:

- Пийте поне по 4–6 литра течности на ден
- Избягвайте алкохол, тютюн, чай, кафе и успокоителни
- Не се изкачвайте по-нависоко, докато симптомите не отшумят
- Ако симптомите Ви не отминат до 2 дни, веднага слезте на по-ниска надморска височина
- Яжте храни, богати на въглехидрати и избягвайте мазните

Надморски височини

- Лима: Морско равнище – 54 м надм.в.
- Наска: 588 м надм.в.
- Паракас: Морско равнище, 5 м надм.в.
- Куско: 3360 м надм.в.
- Мачу Пикчу: 2400 м надм.в.
- Долината Урубамба: 2850 м надм.в.

Допълнителна информация

При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти