Оферта номер: 169958

ПЕРУ - Изгубеният свят на инките - 15 дни от 16.10.2018 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Мачу Пикчу и Екскурзии в Перу.

ПЕРУ - Изгубеният свят на инките - 15 дни от 16.10.2018 г.
от 6697 лв.
Виж галерия
Дати и цена
16 октомври 2018 г. - Цена от 6697 лв.
Цената включва
• самолетни билети София–Мадрид–София с включени летищни такси на авиокомпанния BULGARIA AIR;
• самолетни билети Мадрид - Лима–Куско / Хулиака–Лима - Мадрид с включени летищни такси на авиокомпания LAN PERU;
• 9 нощувки в хотели 4* и 3 нощувки в хотели 5* в Перу;
• 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Мадрид;
• 12 закуски, 4 вечери и 2 обяда по програмата в Перу;
• всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
• входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;
• панорамна туристическа обиколка на Мадрид с автобус и екскурзовод;
• туристическа обиколка на Лима с автобус и екскурзовод;
• целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на Свещената долина;
• посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка с местния екскурзовод;
• билет за влак Vistadome: Олантайтамбо - Мачу Пикчу - Куско;
• туристическа обиколка на Куско с автобус и екскурзовод;
• екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
• водач-преводач;
• местно екскурзоводско обслужване;
• подробна предварителна туристическа информация за Перу;
• застраховка „Изгубен багаж“;
• застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (22.03.2018) са в размер на 662 лв на човек и се фиксират към датата на доплащане – 31.08.2018, поради честата им променливост!
Цената не включва
• трекинг тур до Уайна Пикчу с водач от фирмата и включена входна такса за повторно посещение на Мачу Пикчу при 10 туристи: 130 USD на човек;
• полет над платото Наска от летище Ика при 10 туристи с включени трансфери и водач от Профи Травъл: 170 USD на човек (провежда се при благоприятни климатични условия);
• екскурзия с лодка до Балестовите острови в Тихия океан при 10 туристи: 33 USD на човек;
• посещение на фонтаните в Лима при 10 туристи: 17 USD на човек;
• късно освобождаване на стаите в хотела в Лима: при запитване;
• застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 20 лв на човек;
• напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.
Екскурзия до Перу - Изгубеният свят на инките

Лима – Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу – Пуно – ез. Титикака – Ика - линиите Наска – Хуакачина – Паракас - Лима

15 дни/ 13 нощувки

ДАТИ: 16.10 - 30.10.2018 г.

----------------------------------------------------

ЦЕНИ:

Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи - ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО
Промо цена при записване до 16.04.2018 г. - 6897 лв
Стандартен пакет - 7197 лв

Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група над 21 туристи - ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО
Промо цена при записване до 16.04.2018 г. - 6697 лв
Стандартен пакет - 6997 лв

-----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

-Тази програма се провежда за 10-та поредна година!
?Включени 2 вътрешни полета - без дълги нощни преходи с автобус!
-Добре балансирана програма – умерено темпо и достъчно време за разглеждане!
-11 нощувки в хотели 4* и 1 нощувка вхотел 5* - удобство и комфорт по време на Вашето пътуване!
-Включен панорамен тур на Мадрид с местен екскурзовод!
-Включени 2 нощувки в Свещената долина на Инките и една до Мачу Пикчу, за да усетите напълно зареждащата сила на тези мистични места!
-Възможност за изкачване на впечатляващия връх на Андите – Уайна Пикчу, откъдето Инките са посрещали изгрева на слънцето със специални ритуали!
-Включени 5 вечери и 3 традиционни перуански обяда!
-Сигурност и качество – над 40 групи годишно до 6-те континента!

=================================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /16 октомври, вторник/ СофияМадридЛима

Излитане от летище София с авиокомпания Bulgaria Air в 06:35 за Мадрид. Кацане в 09:10. Трансфер и панорамен тур с автобус и местен екскурзовод на Мадрид. Свободно време за самостоятелно разглеждане на испанската столица. Свободно време за вечеря и самостоятелно придвижване до летище. Продължение за Лима с авиокомпания LAN Peru в 00:35.

Ден 2 /17 октомври, сряда/ Лима

Кацане в Лима в 06:00. Посрещане, трансфер и настаняване веднага в хотел Jose Antonio 4*, разположен в модерния квартал Мирафлорес. След закуска и време за освежаване, полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”: посещава се главния площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г. и се разглеждат отвън сградите на Правителствения дворец; на Кметството; на Катедралата; на къщата Ойдор и на двореца „Торе Тагле”. Посещение на манастира „Сан Франциско” с катакомбите. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Продължение към частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция от произведения на изкуството, мумии, перуански тъкани, еротична керамика и др. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и при Larcomar - най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана. Нощувка.

Ден 3 /18 октомври, четвъртък/ Лима – Куско – Свещената долина

Закуска. Трансфер до летище и в 11:00 полет до „Златния град” на Инките Куско. В 12:35 пристигане в Куско, посрещане и директно отпътуване за Свещената долина, разположена на 60 км от Куско и 2800 м н.м, близо до малкото градче Юкай, следвайки живописните извивки на свещената река Урубамба. Настаняване в хотел Taypikala Deluxe Valle Sagrado 5*. Свободно време за аклиматизация и почивка.
Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 4 /19 октомври, петък/ Свещената долина – Олантайтамбо

Закуска. Целодневна екскурзия до Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 5 /20 октомври, събота/Свещената долина – Мачу Пикчу

Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак – Vistadome от Олантайтамбо до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н. в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Обиколка с местен екскурзовод на комплекса. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град! Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобяд настаняване в хотел Еl Mapi 4*, в Агуас Калиентес. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 6 /21 октомври, неделя/ Мачу Пикчу – Куско

Закуска. По желание ранно ставане и повторно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Възможност за кратък едночасов трекинг тур до Уайна Пикчу – в превод „Младия връх”, висок 2720 м, откъдето най-добре се разкрива гениалното творение на древните строители. Следобед отпътуване с влак от Агуас Калиентес до малкото градче Порой, откъдето с автобус продължаваме до Куско, Златния град” на Инките, разположен на около 3 250 м н. в. Настаняване в хотел Xima 4*. Свободно време за аклиматизация, почивка и първа вечерна разходка из красивия исторически град (ЮНЕСКО). Нощувка.

Ден 7 /22 октомври, понеделник/ Куско

Закуска. Организирана полудневна обиколка на Куско включваща Храма на Слънцето Кориканча, Катедралата и Плаза де Армас, след което групата се изкачва с автобус по стръмния път над града, за да се запознае с най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайхуаман. Посещават се още баните Тамбомачай, храма Кенко и червената крепост Пука Пукара. Връщане в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

Ден 8 /23 октомври , вторник/ Куско – Пуно

Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауалияс, често наричана «Американската Сикстинска капела» заради впечатляващите си фрески. Обяд и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско градче Ракчи. Разглеждане и на Музея в Пукара, където ще видим редица каменни стели и зооморфни артефакти, разкриващи живота на хората по тези места преди идването на испанците. Пристигане в Пуно в късния следобяд и настаняване в хотел Jose Antonio 4*, разположен край бреговете на езерото. Тук, от панорамната тераса на хотела, може да се насладите на един от най-красивите залези в Перу. Вечеря и нощувка.

Ден 9 /24 октомври, сряда/ Пуно

Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените “езерни хора”. Те са изградили своите наколни жилища върху платформи от тръстика и изцяло се изхранват и преживяват от езерото. Запознаване с техните обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им. Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд на острова в местен ресторант и връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 /25 октомври, четвъртък/ Пуно – Лима – Ика

Закуска. Посещение на уникалните гробници при Силустани, намиращи се на брега на красивата лагуна Умайо и трансфер до летището в Хулиака за полет за Лима в 13:20. Кацане в Лима в 14:55, посрещане и трансфер до Ика – град в пустинята на южно Перу, удобно разположен на Панамериканската магистрала. Настаняване в хотел Las Dunas 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 11 /26 октомври , петък/ Паракас

След закуска за всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището в Ика. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии, издълбани в пясъчната скала преди повече от 2000 години и останали непокътнати от ерозията. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят над 32 фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор. Следобед посещение на красивия оазис Хуакачина и свободно време за обяд и снимки на езерото и дюните. Продължение към Тихоокеанското крайбрежие и настаняване в луксозния хотел
Double Tree Guest Suites by Hilton Paracas 5*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 12 /27октомври, събота/ Паракас – Лима

Сутринта за всички желаещи предстои едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка до Балестовите острови, част от Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Закуска в хотела и отпътуване обратно за Лима. Настаняване в хотел Jose Antonio 4*. Вечерта по желание може да се включите в нощния ни тур, по време на който ще посетим „Магическия кръг на водата”– 13 интерактивни фонтана с много цветове, светлини и музика. Фонтаните са уникални за Латинска Америка и са влезли в рекордите на Гинес. Те са голямо забавление за малки и големи, но ако не внимавате може да се измокрите! Връщане в хотела и нощувка.

Ден 13 /28 октомври, неделя/ ЛимаМадрид

Закуска. Свободно време в Лима за последен шопинг или за самостоятелна разходка в столицата. По желание разглеждане на уникалния археологически комплекс Хуака Пуклана, разположен в близост до хотела. Освобождаването на стаите става до обяд. По желание и срещу заплащане късно освобождаване на стаите. Трансфер за летище и полет до Мадрид в 19:55. Нощувка в самолета.

Ден 14 /29 октомври, понеделник/ Мадрид

Кацане в Мадрид в 14:05 предвижване до 4* хотел разположен в близост до летището и настаняване.Свободно време за почивка или разглеждане на Мадрид и вечеря в столицата на Испания.

Ден 15 /30 октомври, вторник/ МадридСофия

След закуска напускане на хотела и придвижване към летище за полет за София в 14:20. Кацане в София в 18:45. Край на програмата.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

• Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.
• Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията; подписан договор с агенцията и депозит в размер на 2000 лв на човек;
• Тази екскурзия е препоръчителна за хора с добро здравословно състояние до 70 г.
• Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, при записване е необходимо представяне на бележка от личния лекар, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи и сърдечно-съдовата система.
• Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път.
• Краен срок за събиране на групата: 20.07.2018;
• Доплащане на общата цена на пътуването става до: 31.08.2018.
• За посещение на Перу не се изисква виза и за районите, включени в тази програма, няма задължителни ваксини.
• Всички допълнителни екскурзии се провеждат при минимум 10 туриста. Те се заявяват и заплащат предварително в офиса на агенцията заедно с доплащането на пакета.
• Цените са изготвени при курс 1USD=1,59 лева на ОББ към 22.03.18 и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лв с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени остатъка от цената към момента на доплащане, който е 31.08.2018. Взема се под внимание курс продава на ОББ.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• Агенцията не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, агенцията не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

=================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================
Мачу Пикчу
8 уникални неща, които да преживееш в Перу
На Мачу Пикчу забраняват посетители без гид (+ още промени)
Езерото Титикака - истории от плаващи острови