Начало / Екскурзии / Екскурзии - Златна Панега

ПЕЩЕРА ОЧИТЕ НА БОГА-ПАРАКЛИС СВЕТА МАРИНА-ГЕОПАРК ИСКЪР-ПАНЕГА

Номер на оферта

/

229638

Дати & цени

Цената включва

ранспортно обслужване

екскурзоводско обслужване

посещение на пещера парк "Оригиналите", пещера Проходна, ландшафтен парк Панега,

Цената не включва

входна такса за парк Оригиналите- 2 лева

разходи за обяд

Програма на пътуването

ПРОГРАМА: Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски за Националния пещерен дом и посещение на пещерата “Проходна”- едно уникално природно образувание. Пещерата Проходна или наречена още „Очите на Господ” е една от най-изненадващите български пещери. От ерозията и просмукващите се води на тавана на Проходна се е образувал феноменът Окната, известен още като Очите на Бога. Тези две невероятни скални образувания, които представляват почти еднакви по големина дупки с формата на очи, са използвани като символ на Божието проявление във филма „Време разделно”. Пещерата е била снимачна площадка на още няколко български и чуждестранни филма. Със своите 262 метра дължина тя се счита за най-дългия пещерен тунел в България. През 1962 г. е включена в списъка с българските природни забележителност. Свободно време или слизане до пещерния параклис Света Марина. Пътеката до параклиса не е дълга, но е доста екстремна на места, но гледката от нея си заслужава. Скалният манастир се състои от малка църква и дворче. Може да се запали и свещ. Скалната църква "Света Марина" е построена през XIVв и според кратката историческа справка, намираща се до входа й, се смята за уникален паметник на Българското средновековие. Била е обитавана от монаси – исихасти.Следва разходка по крайречната тераса на изумрудено сините води на река Панега., пешеходен преход около 1 час. Пристигане в Парк "Оригиналите" , Вижте
http://pavelkoychev.com/park-galeria-originalite/

На площ от няколко декара са разположени над 50 скулптурни модела на Павел Койчев, правени 1967-2014 г. Тук е и къщата-скулптура „Градежът“. Изложбата представлява частна галерия на открито, край с. Осиковица. Скулптурите са оригиналите модели, от които се изработват калъпи за отливане от бронз. Всичките са бели на цвят, покрити със смола, за да са устойчиви под открито небе.
Някои от оригиналите са отлети от бронз и се намират в паркове и частни колекции в София, Брюксел, Благоевград, Созопол и др. Други са останали само модели, без някога да са отливани от бронз.
Тръгване към София следобяд. Пристигане на стадиона около 7 часа вечерта.
кскурзията се провежда при минимум 25 туристи и се потвърждава 3 дни преди заминаване. Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Златна Панега |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Златна Панега |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Златна Панега

Избрани оферти