Начало / Екскурзии / Екскурзии - Залцбург

ПОЧИВКА В АВСТРИЙСКИТЕ АЛПИ 55+ И ПРИЯТЕЛИ - НА ПОЛУПАНСИОН

Номер на оферта

/

229229

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В ОКОЛНОСТИТЕ НА ЗАЛЦБУРГ;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В ЗАГРЕБ, В ПЕРИФЕРНО РАЗПОЛОЖЕН ХОТЕЛ;
ОБИКОЛКА НА ЛЮБЛЯНА С ЕКСКУРЗОВОД;
ОБИКОЛКА НА ЗАЛЦБУРГ С ЕКСКУРЗОВОД;
ОБИКОЛКА НА ЗАГРЕБ С ЕКСКУРЗОВОД;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ОБЯДИ;
ОБЯВЕНИТЕ СПЕЦИАЛНО, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ, ЕКСКУРЗИИ;
ЗАСТРАХОВКА „МЕДИЦИНСКИ РАЗНОСКИ ПРИ ПЪТУВАНЕ” (ДОПЛАЩАНЕ 16 ЛВ ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ).
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Програмата е седемдневна и включва 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3 звезди в Загреб, 4 нощувки със закуски и вечери в гастхоф или хотел 2 или 3 звезди в околностите на Залцбург и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Любляна, Залцбург и Загреб, факултативни екскурзии до Инсбрук и до Цел ам Зее и Капрун.

ПЪРВИ ДЕН – 04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София - сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагреб. Пристигане в хотела в района на Загреб. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. 08:00 ч. - отпътуване за Любляна. 11:00 ч. – пристигане, разглеждане на Любляна с екскурзовод. 13:00 ч. – отпътуване за района на Залцбург. Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Залцбург. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Залцбург: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободно време. Възможност за посещение на замъка „Хьоензалцбург“ - най-добре запазената средновековна крепост в Европа (билетът за фуникуляра и входа за крепостта не са включени в цената на екскурзията). Свободен следобед. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до Инсбрук – доплащане 49 лв. за възрастни и 42 лв. за деца и младежи до 17 г., входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва pазглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град – „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, градската кула или Щадтурм, т.нар. къща „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца „Хофбург“ (отвън), църквата „Хофкирхе” с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Свободно време. Завръщане в хотела в околности на Залцбург. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия за разглеждане на Капрун и Цел Ам Зее – доплащане 49 лв. за възрастни и 42 лв. за деца и младежи до 17 г., входни такси не са включени в тази цена; екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Капрун и Цел Ам Зее са прекрасни градчета, разположени в Алпите, на около 100 км от Залцбург. Капрун е китно градче с 3000 жители, с алпийски къщи, с дървени балкони, обсипани с цветя. По време на разходката из Капрун се виждат кметството, енорийската църква, фонтанът, средновековният замък, една от забележителностите на района. Цел Ам Зее, административен център на едноименната област е разположен на брега на езерото Цел. Възхитителният град е запазил уханието на старото време. Още от XIX век Цел Ам Зее става любим курорт на австрийската и европейската аристокрация, включително и на австрийското императорско семейство и най-вече на императрица Сиси. Разглеждане на кметството, градската кула, църквата „Св. Иполит“. Разходка по крайбрежната алея, откъдето с поглед се обхваща цялото езеро и се откриват очарователни гледки, вдъхващи спокойствие и възхита. Свободно време. Възможност за обиколка на езерото с корабче (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място). Завръщане в хотела в околностите на Залцбург. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Загреб. Пристигане - следобед. Разглеждане на забележителностите на града с екскурзовод: старата част - квартала „Градец“, пл.„Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Катедралата. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване по маршрут ЗагребБелградСофия. Вечерта - пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Дати и цени:

21.07.2019 - 27.07.2019 776 лв.

4 нощувки със закуски и вечери (тристепенно меню без напитки) в околностите на Залцбург, в хотел или гастхоф 2 или 3 звезди;

2 нощувки със закуски и вечери (тристепенно меню без напитки) в Загреб, в хотел 3 звезди периферно разположен;

Забележка: При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Залцбург |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Залцбург |  Златна възраст - 55 + - Австрия |  Златна възраст - 55 + - Залцбург

Избрани оферти