Начало / Екскурзии / Екскурзии - Момбаса

ПОЧИВКА В КЕНИЯ И САФАРИ - ХАКУНА

Номер на оферта

/

225198

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси;
Exit fee;
6 нощувки в хотел Dorado Cottage 4* в Малинди на база SOFT ALL INCLUSIVE;
1 нощувка в лагер „Kuwinda” и двудневен сафари пакет в Национален парк Цаво-
Изток с включена закуска, обяд и вечеря;
Трансфер летище - хотел - летище в Кения;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс”;
Посрещане на място от представител на фирмата-партньор на английски език;

Цената не включва

Виза за Кения – 50 $ на човек, заплаща се на място (летище Момбаса)
Самолетен билет София – Малпенса – София;
Горивна такса
Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
Допълнителни екскурзии в Кения;
Лични разходи;

Програма на пътуването

Дата на отпътуване:
всеки вторник

ДЕН 1 вторник
Отпътуване от София по маршрут София – Малпенса. Кацане в Малпенса.

ДЕН 2 сряда
Полет в 01.55 ч. по маршрут Малпенса – Момбаса с прекачване в Занзибар. (Neos Air).
Пристигане в Момбаса в 13.05 ч. Посрещане на летище от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела Dorado Cottage 4* //www.doradocottage.com/en/
Настаняване, свободно време. Вечеря. Нощувка.

Малинди (Кения) е малко градче, предлагащо на посетителите си зашеметяващи тропически плажове, богат избор от хотелски комплекси на световно ниво и прекрасно място за отдих. Малко по на юг е разположено китното селце Ватаму с изглед към широки бели плажове. Този рай е дом на няколко доказани хотели и на много частни къщи за гости, разпръснати сред богата флора по протежението на брега. Във Ватаму се намира и Националният морски парк – идеално място за гмуркане и шноркелинг.
Северозападно от Малинди се намира впечатляващия каньон Марафа, наричан от местните Нуари и известен още като Кухнята на Ада. Той се е превърнал в част от местният фолклор със своите разнообразни образувания от пясъчни проломи и стръмни падини, оформящи уникален пейзаж.

ДЕН 3 четвъртък
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия на град Малинди с обиколка на стария и новия град. (25 евро на човек – допълнително заплащане)
Малинди е курортен град, разположен на брега на океана, северно от Момбаса. Един от пионерите в плажния туризъм е. Разделен е на нов град, който е и модерният туристически център с магазини, казина и нощни клубове и стар средновековен град с колоритни ресторантчета. Привлекателно място за туристите е огромният бял каменен кръст, който по своята цилиндрична форма напомня морски фар. През 15 в. Васко да Гама стъпва в Малинди по време на своето плаване в търсене на път от Португалия за Индия. Когато се връща, издига кръста на брега на Малинди, в памет на загиналите по време на пътуването моряци. Интерес за туристите представляват и джамията Джума, както и останките от древния град Геди.
Връщане в хотела около 18 ч. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 петък
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия до Марафа (55 евро на човек – допълнително заплащане): Отпътуване от хотела в 14:30 ч. Пристигане в каньона след около 45 мин.
Каньонът Марафа е по-известен с наименованието си „Кухнята на ада”. В продължение на хилядолетия, най-талантливият архитект – природата – е превръщала мястото в спектакъл от величествени образувания. За местните каньонът е „мястото, което се руши само”. Туристите го определят като място с необиктовени форми. Образуванията менят цветовете си в зависимост от слънчевата светлина, която пада върху тях. Цветовете и формите са най-величествени при залез слънце.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 събота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Синьо сафари“ в морския национален парк „Ватаму“. (75 евро на човек – допълнително заплащане) Отпътуване за курорта Ватаму в 9 ч.
На територията на Морския национален парк Ватаму е разположен едноименният курорт. Плажовете тук са обгърнати от т. нар. мангрови гори – съвкупност от растения и храсти, които се разполагат в крайбрежни области, но на местата, защитени от големи вълни. Мангровите гори на Ватаму приютяват удивително разнообразие от животински видове.
Приключението започва със стъпването върху лодка с прозрачно дъно – най-вълнуващото средство за придвижване из мангровите паркове. Маршрутът прилича на „килим“ от птичи пера, застлан от повече от 100 вида птици, които гнездят тук. Срещата с фламинга е гарантирана, при повече късмет може да се види и бяла чапла. Обиколката завършва с акостиране на Южния остров за обяд с омари, скариди, риба на грил и кокосов ориз.
Програмата продължава с възможност за шнорхелинг в Морската градина. Онези, които не желаят да се гмуркат могат да наблюдават подводното разнообразие през дъното на лодката.
Местните коралови рифове са само на 300 метра от брега и са едни от най-красивите в света. Образуват се от интензивното слънчево греене в продължение на стотици години и на дълбочина не по-голяма от 40 метра. Кораловите колонии тук са формирани от повече от 150 вида корали, видовете риби са над 500. Мастодонтите по тези водни земи са октоподи, баракуди, скатове, акули и китове.
Връщане в хотела около 15:30 ч. Вечеря и нощувка.

ДЕН 6 неделя
Ранна закуска. Отпътуване около 07.30 ч. за Национален парк „Цаво-Изток“. Настаняване в Eco Lodge Tented Camp “Kuwinda” //www.kuwindacamp.com/en/ (лагерният комплекс “Kuwinda” е разположен на 10 км от входа на парка).
Национален парк „Цаво“ е най-големият в Кения и един от най-големите паркове в света. Простира се на повече от 21 000 кв. км. площ. Заради своите огромни размери, паркът е разделен на Източен и Западен. Граница на това административно деление се явява магистралният път Найроби-Момбаса. Обширни тревисти пространства с редки дървета и храсти или – типична саванна растителност формира тукашния пейзаж. Релефът е равнинен, почвата – глинеста с тъмночервен цвят. На туристите местните водачи гарантират вълнуващи срещи с представители на т. нар. Голяма петица – слон, носорог, бивол, лъв и леопард. А зебрите? Зебрите са на стада. „Цаво“ е „адресна регистрация“ и на гепарди, петнисти хиени, антилопи, жирафи, маймуни. Видовете бозайници, които обитават парка са общо 60. На тази територия гнездят и около 500 вида птици. Приключението започва веднага след настаняването в Eco Lodge Tented Camp “Kuwinda” с пешеходно сафари, предвождано от масай, по равнинното течение на река Галана. Река Галана е една от двете най-пълноводни реки на Кения. Извира от плато, разположено в близост до Найроби и в горното си течение има бързеи и водопади.
След обяд сафарито продължава с коли във вътрешността на националния парк и завършва по залез слънце. Връщане в лагера Kuwinda. Вечеря.
Масаите се отличават с особена красота – „високи скули, рязко очертани челюсти, гладки кожи, без нито една бръчица, шиите им са със силни мускули“. Описанието е на Карен Бликсен, датската писателка, която прекарва голяма част от живота си в Кения и свидетелства за тази магична страна в книгата „Отвъд Африка“. Възрастните масаи са накичени с огромни обеци, огърлици и гривни. Всеки етап от живота им е съпътстван с ритуали и танци. Енгаи, повелителят на дъжда , е главното божество на масаите. Тяхната молитва към Енгаи по време на суша е за вода, която да съживи тревата и да спаси от глад стадата им. За масаите животните, които отглеждат са всичко – източник на препитание, разменна парична единица, зестра, показател за благосъстояние.
Повече за масаите, тази специална народност сред кенийските племена, ще научите от самите тях след вечерята в лагера. Нощувка.

ДЕН 7 понеделник
Ранна закуска. Сутрешно сафари в парк „Цаво-Изток“. Кратка почивка с втора закуска. Връщане в лагера Kuwinda. Обяд. Свободно време. Следобед отпътуване за хотел Dorado Cottage 4* в Малинди. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 вторник
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9 сряда
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Момбаса. Директен полет Момбаса – Малпенса в 15.50 ч. (Neos Air). Кацане в Малпенса в 22.35 ч.

ДЕН 10 четвъртък
Полет Малпенса - София.


Необходими документи за виза за Кения:
Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
Поне 3 свободни страници в паспорта;
Форма 22 – попълва се на летището в Кения;


Необходими документи и медицински изисквания при записване:
Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването;
Депозит в размер на 50 % от сумата на човек;
Доплащане – внася се до 30 дни преди заминаването;
Няма задължителни ваксинации, има препоръчителни: срещу малария и жълта треска;


Вид използван транспорт:
Самолет
Лек автомобил/автобус


Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването! Програмата е гарантирана!

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Условия за анулация и неустойка:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 30 дни – депозитът
От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

SOFT ALL INCLUSIVE включва:
напитка за добре дошли; закуска, обяд и вечеря с обслужване на бюфет; късна закуска в бара от 10.30 до 12.00, американско кафе, горещ чай и кафе през деня на бара; безалкохолни напитки и вода се сервират по време на храненията и през останалото време (от 10.00 до 22.00 часа) на бара; горещ чай и кафе със сладкиши до 17.00; пресни плодове се предлагат сутрин и следобед, аперетив със снакс от 19:00 до 20:00, традиционна кенийска вечеря. *Не са включени: алкохол, спиртни напитки, напитки в кутийки и бутилки и кафе еспресо.

Хотел Dorado Cottage се намира в града Малинди, близо до Silver Sand Beach, в близост до Националния парк на Малинди и предлага една спокойна почивка в перфектна хармония с природата.
Хотелът е построен в традиционен африкански стил, с типични покриви makuti сред заобикалящата тропическа градина. Хотелът се състои от 20 малки вили от по 70 кв. м2; всяка със самостоятелна с веранда, диван и масичка за кафе.
Всяка вила се състои от просторна спалня обзаведена в суахили стил с балдахин легло, дневен кът, баня с вана, сейф, вентилатор на тавана, климатик, телевизор и минибар. В стаята има възможност за настаняване на 2 ма възрастни и 2 деца. От рецепция може да вземат сешоар и електрически адаптери.
Новият ресторант, разположен на първия етаж с изглед към басейна, предлага кухня с изкушаващи разновидности на тропически плодове за закуска на блок маса. Обяд и вечеря се сервират на всеки клиент, с изключение на предястия, десерти и плодове, които се предлагат на шведска маса. През седмицата се организира типична местна кенийска вечеря, където можете да се насладите на отлични местни ястия.
Хотелът разполага с два басейна, един за възрастни и един за деца, заобиколени от зеленината на тропическата градина.
От хотелът се организира гмуркане до близкия риф.
За удоволствие на туристите има богата анимационна програма, предложена от хотела. Плажът е оборудван с африкански шезлонги, но не разполага с чадъри, защото плажът на хотела е част от морския парк на Мелинди и не е разрешено, но за това пък има буйни растения, които чудесна сянка. Плажни кърпи и освежаващи напитки са на разположение на гостите на плажа. Гостите на хотела могат да се възползват срещу заплащане от масажите и традиционните плитки на косата в спа центъра.

Kuwinda Camp е разположен на река Galana, само на 10 км от входа на Национален парк Цаво Изток и на 80 км от Малинди, той е идеална изходна точка за екскурзии и сафарита.
The Kuwinda лагер се състои от 12 самостоятелни стаи, всяка със собствена веранда.
Ресторантът е разположен на първия етаж на основната сграда, предлага прекрасна гледка към река Galana. Гостите на лагера ще бъдат възхитени от отличната местна кухня, примесена с италианска, вкусна паста, скара месо или пиле и вкусен десерт и пресни плодове, има разнообразие на италиански и чуждестранни вина. В лагера има малък бар, където може да се поръчат кафе, чай, безалкохолни напитки, бира, вода.
На първият етаж ще останете очаровани от разкриващата се гледка към морето и заобикалящата природа.
След вечеря можете да прекарате свободното си време около лагерния огън в близост до реката и в компанията на племето масаи. Те ще ви забавляват с истории за техните традиции, вплетени в техния начин на живот.

Момбаса е вторият по големина град на Кения и най-голямо пристанище на Източна Африка. На входа на града откъм пристанището са разположени „Бивните на Момбаса“ – скулптура от слонски бивни във формата на буквата „М“. Символът, открит през 1952 г. в чест на кралица Елизабет II, която дошла тук на сафари, днес е любимо място за градско африканско селфи. Кения е британски протекторат, а после и британска колония до 1963 г., когато извоюва своята независимост. До 1906 г. Момбаса е бил столица, а във времената на Великите георграфски открития – един от най-богатите градове на цяла Африка. Градът е уникално разположен на остров, свързан със сушата посредством изкуствени протоци. Днес се разраства в континенталната си част, но историческият му център се намира на острова. Част от гостоприемния чар на стария град са многобройните магазинчета за сувенири, които предлагат продукцията на тукашните занаяти – кожени изделия, кошници, всевъзможни фигурки от камък и дърво. Предпочитани покупки са масайските сандали, парче от традиционния за масаите червен кариран плат или мачете – масайски нож. Туристите могат да прекарат еднакво добре времето си както в града на брега на Индийския океан, така и на плажовете, които експертите в туристическия бранш определят като едни от най-добрите в света.

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Момбаса |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Момбаса |  Лято в чужбина - Кения |  Лято в чужбина - Момбаса

Избрани оферти