Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

ПОТВЪРДЕНА! Дания, Норвегия и Швеция - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

191886

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- 5 нощувки със закуски в хотели 3*- 1 в района на Копенхаген, 1 в Осло, 1 в Карлщад, 2 в Стокхолм;
- самолетен билет София – Копенхаген с вкл. летищни такси и малък салонен багаж ; самолетен билет Стокхолм-София с вкл. летищни такси и малък салонен багаж;
- Пътни такси;
- ПЪЛНО екскурзоводско обслужване;
- Автобусен транспорт по целия маршрут;
- Инфо пакет;
- мед застраховка 5000 евро / ЗД Армеец

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- мини круиз по Осло Фьорд: 79 лв;
- Круиз по каналите в Копенхаген – 30 лв;
- Екскурзия до Дортнингхолм + корабче- 85 лв;
- 1 брой ГОЛЯМ САЛОНЕН багаж – 79 лв;
- 1 брой ЧЕКИРАН багаж – 138 лв;
- Застраховка „Отмяна на пътуване“;
- Входни такси за посещаваните обекти
- Доплащане за застраховка за туристи над 65 г. - 1 лв. на ден, над 70 год. - 1,50 лв. на ден.

Програма на пътуването

Екскурзии
Дания, Норвегия и Швеция - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 04.07; 18.07; 01.08; 15.08; 29.08.2017
Цена: от 1180 BGN

ПРОГРАМА:

1 ДЕН:
Отпътуване от България с директен полет до Копенхаген. Пристигане в Копенхаген. Трансфер и настаняване в хотела. Туристическа обиколка на Копенхаген. Разглеждане на забележителностите на града: статуята на Малката Русалка от едноименната приказка на Ханс Кристиян Андерсен, кралския палат от четири части наречен Амалиенбург Палас, разходка из най-дългата търговска улица в Европа – Строгет, изпълнена с много магазини, улични артисти, бутици и много други. Живописното пристанище Нюхавн, където е живял и писателя Ханс Кристиян Андерсен. Кръглата кула Rundet?rn, която е най-старата обсерватория в Европа. Църквата Vor Frelsers Kirke именована на крал Криситян V – първият датски монарх, който имал абсолютна власт. Възможност за вечеря в местен ресторант в Копенхген. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
2 ДЕН:
Закуска. Свободно време в Копенхаген и възможност за разходка с корабче по каналите. На обед - отпътуване за Осло. Пристигане в града вечерта. Настаняване. Нощувка.
3 ДЕН:
Закуска. Туристическа обиколка на Осло. Осло е столицата на Норвегия и като площ заема 454 км2, което я прави най-голямата по площ и най-малката по брой население в Европа. Разглеждане на кралския дворец построен в началото на 19 в. като норвежка резиденция на абдикиралия крал на Швеция Чарлс III и в момента служи за резиденция на норвежките монарси; Националната опера и балет; скулптурния парк Вигеланд, който е най-големия скулптурен парк в света построен от един скулптур. Неговото име е Густав Вигеланд и е особено популярен и важен за норвежката култура. Крепостта Акерхус е построена около 1290г. от крал Хаакон V и е една от най-важните крепости в Норвегия. Построена е като отговор след нападението на норвежкия благородник Ъръл Алв Ерлингсон. Тя има голямо стратегическо значение за Норвегия и никога не е била пленявана. Възможност за мини круиз по Осло Фьорд. Отпътуване за Стокхолм. Нощувка в района на Карлщад.
4 ДЕН :
Закуска. Отпътуване за Стокхолм. Пристигане в града. Туристическа обиколка на града с автобус и пеша. Сред забележителностите на шведската столица се откроява Старата част на града - Гамла Стан. Тя е особено живописна, с павирани улички и средновековни църкви и дворци, а разходката из градските плавателни канали и паркове е наистина омагьосваща. Сред най-старите сгради са Дворецът на рицарите Ридархюсет, църквата Ридархолмскиркан, датираща от 13 век и Стокхолмският кралски дворец, църквата Сторкиркан, централния площад „Сторторгет”, ул. „Кьопмангатан. Градът е център на науката и изкуството,тук е и Нобеловият институт. Настаняване и нощувка.
5 ДЕН:
Закуска. Свободно време в Стокхолм или разглеждане на Васамузеет (съхраняващ кораба „Васа” – един от най-красивите, но с най-трагична съдба кораби на шведската флота) или на музея Скансен - етнографски музей на открито.
Възможност за допълнителна Екскурзия до Дортнингхолм – Посещение на двореца и пътуване до там с корабче.
Нощувка.
6 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за самостоятелна разходка. Възможност за участие в допълнителни екскурзии и круизи по крайбрежието и до островния архипелаг Аландски острови.
Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет до София.
ДАТИ за 2017:

04.07; 18.07; 01.08; 15.08; 29.08.2017

Отстъпка за ранни записвания до 30 дни преди датата на отпътуване - 100 лева възрастен/ 50 лева дете

РЕДОВНА ЦЕНА: 1280 лв

трети възрастен в тройна стая: 1190 лв

Дете до 15г с 2 възрастни: 1090 лв.

Единична стая: 1610 лв



Забележки:

Mин. Брой записани туристи: 9
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди отпътуване.
Категорията на хотелите може да варира и подлежи на препотвърждаване при подписване на договора и до 7 дни преди отпътуване
При недостигнат в срок минимален брой туристи и по желание на вече резервиралите, пътуването се осъществява с доплащане покриващо фактическите разходи.
Паспортен и визов контрол: по програмата се пътува с валидна лична карта или задграничен паспорт. Лице под 18г пътуващи с отсъстващ родител/и трябва да имат нотариално заверено пълномощно от отсъстващия родител.
СРОК И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

50 % капаро до 2 дни след потвърждаване на налични места и изготвяне на договор,
доплащане: най-къно 20 дни преди отпътуване.
0040

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Лято в чужбина - Дания |  Лято в чужбина - Копенхаген

Избрани оферти