Оферта номер: 166155

Приключение на островите Ява и Бали - есен 2018

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Ява и Екскурзии в Индонезия.

Приключение на островите Ява и Бали - есен 2018
от 4499 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
- Полети София–Джакарта–Джогджакарта // Бали–София с вкл. летищни такси
- Чекиран багаж до 20кг. на човек и ръчен багаж до 10кг.
- Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие от 10 000 евро
- 6 нощувки на Ява по програмата
- 6 нощувки със закуска на Бали
- Трансфери по програмата
Всички турове по програмата :
- Тур на храма Прамбанан – Султанския дворец – Боробудур в Джогджакарта
- Джип сафари по вулканичния масив Тенгер – Бромо
- Посещение на вулкана Лаву и храма Сукух
- Посещение на вулкана Кавах Йен.
- Входни такси по програмата
- Ферибот Ява-Бали
- Закуски
- Представител на агенцията по време на цялото пътуване при 12 записани туристи
Цената не включва
- Международна такса при напускане на Бали 200 000 инд. рупии / около 16 щ.д. /, заплаща се в местна валута
- Такса за свръх-багаж на летищата
- Допълнителни хранения
- Бакшиши
- Лични разходи (телефонни сметки, пране, факс и т.н)
- Яздене на кон в Бромо - 150 000 рупии / около 12 щ.д. /
- Такси снимане на вулкана Йен - 25 000 рупии / около 2 щ.д./
- Туристическа такса - заплаща се на място при напускане на хотела
Дати:

09.11.-23.11.2018 - има места
05.12.-18.12.2018 - има места


Програма:
Ден 1 – Явяване на летище София Терминал 2 в 11:00 ч. за регистрация за полет до Ява ( през ДОХА).
Позволен багаж : Чекиран багаж до 20 кг. ! и 1 бр. Салонен багаж – до 7 кг. За салонния багаж се съобразете с предписанията за ръчен багаж. Отпътуване от София за Доха с полет QR-228 – Qatar Airways в 13:00. Пристигане в Доха в 17:50ч. В 18:45 – отпътуване за Джакарта с полет QR-958.

Ден 2 – Пристигане в Джакарта в 07:45. ПОЛУЧАВАНЕ НА БАГАЖА и регистрация за полет GA 208 до Джогджакарта в 12:10. Пристигане в Джогджакарта в 13:25. ПОЛУЧАВАНЕ НА БАГАЖА. Посрещане на летището с табела с името. Трансфер до хотела. Настаняване в Sahid Rich Jogja Нощувка.

Ден 3 - Джогджа – храма Прамбанан – Султанския дворец – Боробудур
Закуска. Трансфер до храма Прамбанан /10 в./ – един от най-красивите и най-високите хиндуистки храмове в света, извисяващ се на цели 47 метра височина. Храмовият комплекс е въплъщение на триумфа на индуизма на остров Ява. Състои се от три основни постройки, разположени в глания двор с лице на изток, които носят божествените имена - Вишну, Брахма и Шива. Посещение на Султанския дворец в Джогджакарта, където ежедневно се представят следните изкуства: ява танци, уаянг /театър на сенките/, гамелан. Обяд. Следобед – посещение на будитския комплекс Боробудур /9 в./, най- посещаваната световна туристическа забележителност на Индонезия, включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Комплексът обхваща шест квадратни и три кръгли платформи разположени една върху друга, украсени с 2672 релефни пана и 504 статуи на Буда. Главният купол, намиращ се на най- горната платформа, е заобиколен от 72 Буда статуи, поставени във вътрешността на ажурни ступи. Наблюдаване на залеза от върха на монумента. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 - Джогджа - Таванмангу – храма Сукух
Закуска. Трансфер до Таванмангуна склоновете на вулкана Лаву. Започва изкачване ( около 3 ч.) до храма Сукух, минавайки покрай водопада Гроджаган Севу и гори, които са хабитат на различни популации маймуни. Този район в северозападните склонове на планината Лаву е последния бастион на хиндуизма в централна Ява при настъплението на исляма. Храмовият комплекс напомня умалено копие на мексиканските Тикале и Чичен-Ицу с трапецовидната си архитектура. Израз е на отслабването на хиндуистка иконография пред местното влияние с култа към плодородието, включващ множество фалически символи. Настаняване в хотела Sukuh Cottage (Standard Room) или подобен. Нощувка.

Ден 5 - Таванмангу – Маланг
Закуска. Трансфер до Маланг, вторият по големина град в изт. Ява, с кола. Около 17:00 ч. - пристигане в Маланг и настаняване в хотела Sahid Montana Dua Malang 3*. Нощувка.

Ден 6 - Маланг-Бромо
Закуска. Панорамна обиколка с открити джипове към калдерата Тенгер ( 1.5 ч.) по красив, рядко използван път, с множество пейзажи и стръмни каньони. Пристигане на ръба на калдерата на Тенгер, фото-пауза за заснемане на вулканите Семеру, Бромо и др. Сафарито продължава надолу по калдерата, пресича се дъното и се изкачва по противоположния склон за пренощуване в бунгало на ръба на калдерата. Настаняване в бунгала Lava View Bromo. Нощувка.

Ден 7 - Изгрев на Тенгер – вулкана Йен
Закуска. Ранно отпътуване преди изгрев с джип за най-известната индонезийската панорама, която се разкрива от връх Пананджакан (2775 м.). Изгревът над калдерата с върховете на Семеру и Бромо е грандиозен спектъкъл. Закуска на открито. Пристигане в късния следобед в района Баниванги и настаняване в Santika Banyuwangi 4* (Superior Room). Нощувка.

Ден 8 - Йен – Бали – Убуд
Рано сутринта (01:00ч.) – отпътуване с 4х4 за отправната точка на изкачването по пътеката, която води нагоре към красивия активен кратер на вулкана (около 1 ч. катерене) с известното тюркоазено киселлинно езеро, най-киселинното езеро в света и отчасти втечнените серни отлагания. Фумаролите са толкова горещи, че сярата излиза като зеленикава пара. Процесът на обработка на серните отлагания за добиване на чиста сяра е много трудоемка и тежка работа, която може да се види на място. Завръщане в хотела за почивка, закуска и освобождаване на стаята.
Отпътуване за пристанище Кетапанг за прекосяване на пролива Бали с ферибот до пристанище Гилиманук, Бали. Трансфер до Убуд. Настаняване в хотел Tjampuhan Ubud 4* . Вечеря. Нощувка.

Ден 9 - Убуд, Бали
Закуска. Свободно време за пешеходен тур с гид на центъра на Убуд – културен център на Бали, описан в новелата на Елизабет Гилбърт „Eat, pray, Love”. Тура продължава с посещение на селцето Батуан, известно с 1000-годишен храм в Балинезийски стил. Отпътуване за резервата Monkey Forest и посещение на трите храма Monkey Temples. Посещение на селището Мас, известно с дърворезбите си. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 - Изкачване на вулкана Батур
Ранно изкачване на вулкана Батур. Нощувка.

Ден 11 Ubud – Tanjung Benoa
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до Tanjung Benoa и настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 12 - Бали
Закуска. Свободно време за релаксация. Нощувка.

Ден 13 - Бали
Закуска. Свободно време за релаксация. Нощувка.

Ден 14 Бали - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището около 21:00. Регистриране за полет на Катар еруейз QR 961 до Доха (и от там – София). Отпътуване в 00:35 ч. Кацане в Доха в 05:10 ч. Отпътуване за София, с полет QR- 227 – Qatar Airways в 06.50. Пристигане в София , Терминал 2 в 12:00 ч.

Край на програмата.


Цена: 4499 лв.
Цената е в лева на човек в двойна стая!

При резервация се заплаща 50% депозит, доплащането - 30 дни преди отпътуване.

Забележки :
Минимум брой туристи за осъществяване на програмата - 2 човека. Срок за уведомяване при ненабран минимум – 20 дни.
За Индонезия няма изискване за ваксинации.
Пътуването се извършва с международен паспорт със срок на валидност 6 м. от дата на завръщане.
Програмата е възможно да претърпи някои промени с оглед на чести забавяния или промяна на полетите на местните авиокомпании. Промени могат да се наложат дори и след издаване на самолетните билети без предварително известие. В такъв случай се предлагат алтернативни варианти за изпълнение на одобрената програма.
Препоръчително е ценните вещи да се оставят в сейфа на хотела.

Препоръчително:
Удобни планински обувки
Топли дрехи /2 -3 комплекта/
Слънцезащитни кремове и очила
Дъждобрани
Репеленти срещу комари
Защитна дихателна маска
Фенерче и батерии
Намаления
Цената е с отстъпка за ранни записвания и е за резервация до 07.10.2018г.
Индонезия (о.Бали) - Малайзия - Сингапур
от 3855 лв.
Индонезия (о.Бали) - Малайзия - Сингапур
8 нощувки
Самолет
Ява
Остров Ява – половин Индонезия на едно място
Тегалаланг – живописните оризови тераси на остров Бали
Галунган – празникът на духовете и доброто в Бали