Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лаго Маджоре

ПОТВЪРДЕНА! Италиански езера - автобусна екскурзия от София

Номер на оферта

/

221629

Дати & цени

Цената включва

Крайната цена включва:

- транспорт от и до София с автобус ***
- 3 нощувки със закуски в хотел3* в района на Милано
- 1 нощувка със закуска в хотел 3*в района на Любляна
- туристическо и информационно обслужване
- организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги по желание:

- доплащане за самолетен билет София – Милано – 100 лв. (с вкл. обществен трансфер и пренос на багаж)
- разходка с корабче по езерото Комо и спирки в Тремедзо и Беладжио – 30 евро
- корабче от и до Изола Бела – Изола Мадре – Изола Пескатори – 25 евро
- панорамна обиколка с корабче на полуострова Сирмионе – 7 евро
- входни такси за посещение на музеи по избор
- медицинска застраховка 10 лв, за туристи над 65 год. – 20,00 лева
- доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
- застраховка Отмяна на пътуване
- туристическа такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела

Програма на пътуването

Екскурзии
Италиански езера - Лаго ди Комо, Тремедзо, Беладжио, Лаго Маджоре, Изола Бела, Стреза, Сирмионе, Бардолино, Гарда - автобусна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 4 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 01.05; 23.05; 17.07; 21.08; 19.09.2018
Цена: 422 BGN

Италиански езера - дар от боговете!

София – Комо –Тремедзо – Беладжио – Лаго Маджоре – Изола Бела – Стреса – Сирмионе – Бардолино – Гарда – София

Дати:

01.05.2018 - 05.05.2018
23.05.2018 - 27.05.2018
17.07.2018 - 22.07.2018
21.08.2018 - 26.08.2018
19.09.2018 - 24.09.2018
Цена: 422 лв.

1 ден:
Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 20:00 ч. по маршрут СофияБелградЗагребВенецияМилано /*за датите през м. май и октомври отпътуването е преместено за по-късен час/.
2 ден:
Пристигане в района на Милано късния привечер. Настаняване в хотел в района. Почивка от дългия преход. Нощувка.
3 ден:
Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре: второто по големина алпийско езеро след Гарда. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата си и посети Лаго Маджоре”. Пристигане в Стреза: някогашното рибарско селищеднес привлича с чудесните си вили от 18век, сред които Сант Амброджио и Вила Дукале (датираща от 1770 г.)Великолепният Grand Hotel Des Iles Borromeesвече 150 години предлага на своите гости завладяващ изглед към Лаго Маджоре, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води. По желание разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на островите: Изола Бела и Изола Мадре. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни. Най-малкият от боромеовите острови е Изола Пескатори, обитаван от едва 32 жители. Макар да контрастира ярко с разкоша на Изола Бела и Изола Мадре, живописното рибарско селище впечатлява с неповторима романтика и очарование. Тук можете да опитате типичната за региона кухня и винаги пресните морски деликатеси (панорамен тур с корабчето около острова).Отпътуване за Милано и туристическа програма в града– индустриална и модна столица на Италия: Площада и Катедралата Дуомо – една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” /отвън/, средновековната крепост Сфорца. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден:
Закуска. Един ден посветен на езерото Комо. Красиво пътешествие в миналото: XVI и XVIII в. – така може да се определи разходката около Лаго ди Комо – най-известното, пленяващо с фамозните си вили и градини, езеро в Италия. То е третото по големина в страната, емблема на Ломбардия, разположено в полите на Алпите. Тук са родени Плиний Стари и Плиний Млади, папа Инокентий XI, физикът Алесандро Волта и много други известни политици, художници и поети. Малко известен е факта, че покрай бреговете му изживява последните си дни и Пенчо Славейков. Той умира в градчето Брунате, разположено точно над гр. Комо. Туристическа програма в най-големия град на езерото Комо: Пиаца дел Дуомо, Катедралата Санта Мария Асунта, Кметството (Бролето), църквите Св. Фиделий и Св. Абондий, музея на Алесандро Волта. По желание изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков; църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Разходка с корабче по езерото със спирки в най-известните градчета. Комо е най-известно с прелестните оригинални градини край езерото и красивите вили с богата история, датиращи в сегашния си вид от 16 век. Някои имат предистория стигаща до римско време, в годините на Плиний Млади. Много от тях имат внушителни градини, в които се срещат редки тропически растения. Най-известната от тях е Вила Д’Есте, построена през 1568 г., а сега луксозен хотел. Само гостите на хотела могат да се насладят на вътрешната й красота, но ние ще можем да видим и да се разходим в намиращите се наблизо градини на Тремедзо.Знаменитата градина на вила Карлотае единствената край езерото, която трябва да се види на всяка цена: тя е построена за миланския търговец Джорджо Клеричи през 1690 г. и заема площ от повече от 70 000 кв.м. Италианската градина със стъпалата, фонтаните и скулптурите, е създадена по същото време. Пътешествието продължава със спирка в най-романтичното кътче на езерото: градчетоБеладжио!Гледката, която се разкрива към бреговете на езерото от тесните калдъръмени улички е уникална. Най-впечатляваща тук е вила Мелци:построена в неокласически стил като лятна резиденция на Франциско Мелци, вицепрезидент на Наполеон. Паркът разполага с оранжерия, параклис и японска градина и е засаден с големи рододендрони. Тук най-уникални са статуите, сред които са се разхождали редица знаменити композитори. Връщане в Комо и обратно в хотела. Нощувка.
5 ден:
Закуска. Отпътуване за езерото Гарда – най-голямото в Италия и разходка в едно от най-магическите градчета на брега. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от 1 в.пр.н.е. Най-известна сред тях, превърнала се в символ на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра. „Пещерата на Катул” е най-голямата патрицианска вила, открита в Северна Италия. Тя свидетелства за богатството и лукса в онези дни. Друга открояваща се забележителност в града е Замъкът на Скалигери, датиращ от 13 век. Замъкът е построен като укрепление от фамилията, владяла векове наред Верона – Скалигери. Възникнал първоначално като малка крепост, през 12 век замъкът е превърнат от Мастино I де ла Скала в истински средновековен замък. Днес той е реставриран и превърнат в интересна за туристите забележителност, от която се разкрива панорамна гледка към езерото. Разходка в Бардолино: китно селце, известно с реномираното вино от областта. Тук можем да се насладим на езерната красота с чаша вино в ръка. Денят завършва в градчето Гарда, дало името и на езерото. То е малко, но оживено; тесните калдъръмени улички и малките площади са напълно освободени от автомобилен трафик, изпълнени с множество кафенета и ресторанти. Историческия център на Гарда е заобиколен от стари средновековни стени, които обграждат малък площад – някогашното пристанище на града. На площада има няколко красиви исторически сгради: Палацо дел Капитани (15 век) в готическо венециански стил; Палацо дел Фрегозо, построен за богато семейство от Генуа; Палацо Парлоти, с неговата ложа проектирана от самия Санмикели. Свободно време за разходка в Гарда. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
6 ден:
Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София през нощта.
Редовна цена: 570 лева

Промоционална цена: 422 лева

Задължителни такси: пътни такси – 15 евро/ 30 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)

Крайна цена на пътуването: 452лв /осн.пакет+пътни такси/



Необходими документи:

валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.
Забележка:

Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса.
Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване.
Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
Цена:

Първа вноска: 100 лева
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване
Ориентировъчни входни такси:

- входна такса за вила Карлота – 10 евро
- входна такса за вила Мелци – 6,50 евро
- входна такса за двореца и градините Боромео – 16 евро
- входна такса за двореца и градините на Изола Мадре – 13 евро
- комбиниран билет за Изола Бела и Изола Мадре – 21 евро
- фуникуляр от и до Брунате – 5,50 евро
0046

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Лаго Маджоре |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Лаго Маджоре |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Лаго Маджоре

Избрани оферти