Оферта номер: 228717

Кападокия, Коня и Бурса - красотата на Мала Азия

Дати и цена
17 септември 2019 г. - Цена от 525 лв.
Цената включва
-Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
-1 нощувка в Анкара в хотел 4 * на база закуска и вечеря;
-2 нощувки в Кападокия в хотел 4 * на база закуска и вечеря;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4 * в Коня;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4 * в Бурса;
-Туристическа програма с местен екскурзовод по посочения маршрут;
-Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";
-Водач от ТА по време на пътуването.
Цената не включва
-Входни такси за посещаваните обекти в Анкара, Кападокия и Коня:
- Музей на анадолските цивилизации - 20 турски лири;
- крепостта Ючхисар – 7 турски лири;
- Скалните църкви на долината Гьореме – 30 турски лири;
- долината Зелве – 10 турски лири;
- подземния град Каймаклъ - 30 турски лири;
- гробницата на Мевляна, Коня - 5 турски лири, при групи над 14 човека се заплащат задължително и слушалки - 3 турски лири;
-Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки, местно производство, без лимит), Кападокия - 25 евро;
-Разходка с балон над Кападокия - 130 евро (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини);
-Всички услуги, предложени по желание;
-Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
-Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
-Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
-Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
-Разходи от личен характер.
============================================================= за информация относно свободни места и резервация, моля, изпратете запитване чрез бутона "изпрати запитване"! =============================================================
ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 14:30ч. по маршрут Истанбул - Анкара. Пристигане в турската столица преди обяд. Настаняване в хотел 4 . Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Обзорна обиколка на Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, Анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия.
Следобед отпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
Програма по желание: 20:00 ч. - посещение на автентично шоу на дервиши. Богата програма, с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна. Менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия - музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Област, известна със своите причудливи земни форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на местността Юргюп с гигантските й конуси и комини. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били обитавани като жилища. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме с посещение на долината Дервент – Червената долина; долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Следва посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стоукник. Посещение на Открития музей Гьореме - най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, както и множество византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; гълъбите са били обучавани да разнасят писма - основният начин на „комуникация” в онези времена). Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, разположена на най-високия връх в региона и предлагаща великолепна гледка над цялата област.
Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Коня – религиозното сърце на Турция. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен Трите грации – символите на Кападокия. Преди да напуснем окончателно Кападокия, ще завършим с посещение на подземния град Каймаклъ – древният град Енегул, чиято изградена под земята инфраструктура включва над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения.
Пристигане в Коня и посещение гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и Ордена на въртящите се дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела. По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на Бурса - Кервансараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улу Джами, която има 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната ? част.
Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града.
Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за сутрешно кафе при една от забележителностите на Бурса - Стария чинар Инкая. Разглеждане на етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан бей. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири (известните кашмирени шалове).
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.


ВАЖНО:

*Вечерите са без включени напитки;
*Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.
*Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (в района има много кафенета и магазинчета за сувенири).
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.
*Музейните такси задължително се заплащат в турски лири.
*Желателно е обмяната на валутата да се извърши в България.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност!
Изпрати запитване
Кападокия
Транспорт - Кападокия Забележителности - Кападокия
Кападокия е приказка, която трябва да се изживее
Кападокия – земя с необикновена природа
На екскурзия с автобус: 15 занимания за дълъг преход