Оферта номер: 224465

ПОТВЪРДЕНА! Македонска приказка - автобус от Варна, Бургас и София

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Скопие и Екскурзии в Македония.

Дати и цена
Цената включва
Цената включва:

- транспорт с лицензиран автобус;
- 1 нощувка в хотел 3* в района на Мелник/Петрич;
- 2 нощувки в семеен хотел/вила 3* в района на Охрид;
- 3 закуски и 2 вечери;
- местен лицензиран екскурзовод в Охрид, Св.Наум, Струга, с.Калища;
- водач от агенцията по време на пътуването;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.
Цената не включва
Цената НЕ включва:

- доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 6.00 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
- доплащане за единична стая – 75.00 лв.;
- доплащане за вечеря в национален ресторант с жива музика – 15 €/30.00 лв.;
- доплащане за разходка с корабче по Охридското езеро – 6 €.
- таксите за посещаваните туристически обекти - Самуиловата крепост – 30 денара, църквите “Св. Климент”, “Св. София”, “Св. Йоан Богослов”, „Св. Богородица” – всяка по 100 денара; църквата „Св. Спас” в Скопие – 120 денара - (общо 550 денара - около 18 лв.)
Екскурзии
Македонска приказка - Скопие, Охрид, Рупите, Рилски манастир - автобусна екскурзия от Варна, Бургас и София - ПОТВЪРДЕНА!


4 дни / 3 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 24.05; 21.06; 19.07; 16.08; 06.09; 11.10; 01.11.2018
Цена: от 205 BGN

МАКЕДОНСКА ПРИКАЗКА - СкопиеОхрид – Струга – манастира "Св.Наум" – Петрич – Рупите – Рилски манастир

02.03.2018
24.05.2018
21.06.2018
19.07.2018
16.08.2018
06.09.2018
11.10.2018
01.11.2018
ПРОГРАМА:

1-ви ден:
Отпътуване в 02.30 ч. от Варна**, ул.“Антим I“; в 05.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 08.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 10.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут ГКПП Гюешево – Крива паланка – СкопиеОхрид. Почивки по пътя. Следобед пристигане в Скопие – живописно разположена на двата бряга на река Вардар, столицата на Македония е събрала в себе си, както богато историческо минало така и съвременни архитектурни постижения. Около 1,5 часа свободно време за разходка в центъра на града. При възможност посещение на църквата „Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев. Отпътуване и вечерта пристигане в Охрид – град, съчетал в себе си вековна историческа традиция и невероятната красота на Охридското езеро. Настаняване в семеен хотел/вила 3*. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Пешеходна обиколка в стария град за разглеждане на историческите забележителности на Охрид с местен екскурзовод: посещение на Самуиловата крепост; църквите “Св. Климент“; “Св. София”; “Св. Йоан Богослов - Канео” – разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; „Св. Богородица” – паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Античния театър; Градската чаршия. По желание и срещу доплащане: разходка с корабче по Охридското езеро (около 1 час). Посещение на град Струга – пешеходна разходка, къщата на Братя Миладинови /отвън/, река Църни Дрим. Посещение на манастира „Св. Богородица” с лечебната икона „Черната Богородица” в с. Калища (плаща се 120 денара вход само за скалната църква от ХІV век). Връщане в Охрид. По желание и срещу доплащане – вечеря в национален ресторант с жива музика в центъра на Охрид. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела/вилата и отпътуване. Посещение на Билянините извори и манастира “Св. Наум” – разположен на брега на Охридското езеро сред красива местност. Свободно време за разглеждане. Фото-пауза при музея на водата, пресъздаващ живота в древно селище с наколни жилища. Отпътуване за България. Почивка по пътя. Преминаване през ГКПП Ново село – Златарево. Пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Мелник/Петрич. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден:
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. Посещение на Рупите – свещена местност, където се намира храмът, построен от известната българска гадателка и лечителка Баба Ванга. Отпътуване за Рилския манастир – един от най-значимите културни паметници в България, основан е през Х в. от Св. Иван Рилски. Свободно време за разглеждане на манастирския комплекс – църквата „Рождество Богородично“, гробът на Цар Борис III, Хрельовата кула, историческия музей. Отпътуване – почивки по пътя, пристигане късно следобед в София и Пловдив, вечерта в Бургас, около полунощ във Варна.
ЦЕНА:

тръгване от Варна - 259 лв
тръгване от Бургас - 230 лв
тръгване от София - 205 лв
Специална ценова оферта (СЦО): ЗАПИСВАНЕ за дата по желание до 29.12.2017 - 10% ОТСТЪПКА
* Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %


Необходими документи:

- валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта;
- за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Записване и начин на плащане:

- внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване;
- доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
Допълнителна информация:

- Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
- Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
- При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
- Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
- Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
- Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
- Валутен курс: 1 EUR = 61,53 MKD (македонски денари);
- Часово време: България: 12.00 ч. Македония: 11.00 ч.
- Глоба за плюене, хвърляне на фас или боклук на обществено място – 50 евро;
0032
Скопие
Хотели - Скопие
Македония – една от последните непознати земи
Охридското езеро
Охрид - град, в който ще се влюбите